Karabük Postası tarafından
18 Mayıs, 2016 12:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Khayal Ukrayna’dan Şampiyon Olarak Döndü

Savunma sporları dalında bugüne kadar 5 Dünya, 4 Avrupa, 8 Türkiye, 6 Azerbaycan, 1 Avrasya,1 Asya ve 1 de Balkan Şampiyonlukları bulunan Karabük Üniversitesi öğrencisi, Azerbaycanlı Milli Sporcu Khayal Abdullayev, mutluluğunu ve başarısını kendisine destek olan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ile paylaştı.

Başkan Aksoy’u makamında ziyaret eden Abdullayev, 8 yıldır Türkiye’de yaşadığını ve 5 yıldır da Türk Milli Takımı için ter döktüğünü ifade ederek,“ 2016 yılında Ukrayna’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında kilosunda yarı finalde ermeni, finalde de Azerbaycanlı rakibini yenerek Ayyıldızlı Bayrağımızı göndere çektirmenin, İstiklal Marşımızı çaldırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tabiki bunlar kendi başına olmuyor. Üniversitemizden büyük destek görüyorum Bu anlamda Sayın Rektörümüze sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bununla birlikte Safranbolu Belediye Başkanımız Sayın Dr. Necdet Aksoy beyefendide benden desteklerini hiçbir zaman esirgemedi. Kendisine de teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Aksoy ise öncelikle Khayal’in Safranbolu’nun, Karabük’ün, Türkiye’nin gururu olduğunu son şampiyonada da aldığı birincilikte bunu perçinlediğini söyledi.

Sporda artık dünya çapında başarıların arka arkaya gelmesinden duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Kardeşimiz çok büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu başarı hepimizi gururlandırmıştır. Bilindiği üzere spora büyük önem veriyor, gençlerimizin ve çocuklarımızı spora teşvik ediyor, spor sahaları ve yardımcı malzemelerle destek oluyoruz. İnşallah Abdullayev kardeşimizin başarısı gibi başarıları daha çok görürüz. Biz kendisine destek vererek bu mutluluğuna bir nebze olsun katkıda bulunmak istiyor ve destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yeniden kardeşimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

 

 

 

blank
blank
Tugay Kaban tarafından
07 Ocak, 2025 10:54 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Romanlar Ayırır

× Hıristiyan takvimine göre 11. Yüzyılda Avrupa’da en önemli sanat olarak gramerin yerine mantığı geçirdiler, bu değişim, bilimin edebiyat karşısında kazanacağı zaferin mütevazı bir girizgâhıydı. Peki o tarihten sonra insan aklının nasıl zımparalandığını görebiliyor muyuz? Bunu bize gösteren romanlardır.

× Hızlandıkça Azalıyorum romanının yazarı, kendisiyle röportaj yapan Bülent Ayyıldız’ın “Neden roman yazdınız?” sualine cevap verirken şöyle bir cümle kullanıyor, “Roman yazmak istememin nedeni, kendimi insan gibi hissetmememdi.” Yakın zamanda tercümesini bitirdiğim Napolyon Savaşları isimli eserde, Napolyon’un bir sözü iktibas ediliyor, “Dünyayı değiştirmek için çağrıldım!” Napolyon, Saint Helena adasında son yıllarını geçirirken, artık “tarih” denilen şeyi elinin tersiyle bir kenara itmişti ve yapması gereken tek şey olarak (kelimelerle olmasa da) tarihten daha ayırıcı bir eser vermek için çabalamaya başlamıştı: Geride bir hayat bırakmak. Bir roman misali, kendi hayatını sundu Napolyon.

× Tarih, ölülerin dirilişidir. Tarih ayırmaz! Neyi? Her şey zıddıyla kâimdir. O zaman tarih ile alâkalı bir mevzuu çözmek istiyorsak ‘roman’a bakmamız îcabediyor. Romanın tarihini yazmaya çalışanlara bakın mesela, ne gülünç hâllere düşüyorlar. Roman, dirilerin dirilişidir. Roman ayırır. Neyi? Yaşamak düşüncesini ve ölmek düşüncesini. Hem de hayat denilen musalla taşının üzerinde.

× Bugün, dünü bile yazamıyoruz. Tarih, bizi geleceğe zorla sürüklüyor! Roman, önce bugüne sarılıyor. Tarih merkezsizdir ve merkez değildir. Merkez olan ayırır. Bugünün içinde olan. Yani roman.

× Bütün doğumlar ve ölümler romanın mevzuudur. Tarihin mevzuu ise ancak doğum yahut ölüm günleridir. Siperde ölen asker romanın çerçevesindedir, tarihin çerçevesinde ise askerî konvoylar, okul anmaları ve resmî tatiller vardır.

× Yaşamak düşüncesini, ölmek düşüncesinden ayırmak ölümü unutturmak, ölmek düşüncesini de yaşamak düşüncesinden ayırmak yaşamayı unutturmak demek değildir. Her kalp iki eşit parçaya bölünmüş olarak atmaya başlar diye söylenir. Bunu görüp okuyamayacağız fakat romanları?

× #alikoçistifa

Tugay Kaban

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.