KESK, Kadın Bakanlığı İstiyor - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:30
Güneş 06:55
Öğle 13:04
İkindi 16:23
Akşam 19:02
Yatsı 20:22
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Kasım, 2014 15:34 tarihinde yayınlandı
0
0

KESK, Kadın Bakanlığı İstiyor

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle SES Karabük Şubesi Örgütlenme sekreteri Bahriye Kılıç KESK adına sendika lokalinde basın açıklaması yaptı.

Kılıç açıklamasında “25 Kasım 1960’ta Dominik Cumhuriyeti’nde Mirabel kardeşleri katleden zihniyet bir benzeri bugün kadınların yaşamının her alanını denetleme çabasında.

Bu ülkede her gün beş kadın öldürülüyor, yüzlerce kadın şiddete maruz kalıyor.Savaştan dolayı topraklarını terk etmek zorunda kalan binlerce kadın, gittikleri yerlerde sistematik şiddetin birincil hedefi olmaya devam ediyor.  Kadına yönelik şiddet ve kadının bedeni, kimliği ve emeği üzerindeki baskı her geçen gün artıyor.

2014 yılının başından bu yana ülkemizde 240 kadın erkek şiddeti ile öldürüldü. Çok sayıda kadın işyerlerinde, evlerinde, sokaklarda erkek şiddetinin farklı biçimlerine maruz kaldı. Çocuk istismarı son derece korkunç boyutlara ulaştı ve nefret cinayetleri yaygınlaştı.

Kadına yönelik şiddete ilişkin rakamlar ve her gün beş kadının hayatını kaybediyor olması ülkede kadına yönelik sistematik bir şiddete, çok önemli, ihmale gelmez bir sorunun varlığına işaret ediyor. Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için derhal harekete geçilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Ancak siyasi iktidar, bu cinayetleri ve şiddeti önlemeye yönelik bir çaba içinde olmamayı sürdürüyor. Şiddeti sıradanlaştırmaya çalışıyor. “Namus,” diyor; “ahlak,” “edep” diyor, kadın çocuk doğursun, daha fazla çocuk doğursun, kocasının ya da babasının himayesinde yaşasın diyor. Kadın erkek eşitliğinin nasıl sağlanacağına, kadın üzerindeki baskıların nasıl azaltılacağına, nitelikli kadın istihdamını nasıl artıracağına ve nefret cinayetleri ve kadına yönelik her türlü şiddeti nasıl ortadan kaldıracağına değil de kürtajı nasıl önleyeceğine ve boşanma oranlarını nasıl azaltacağına, aileyi nasıl koruyacağına kafa yoruyor. Kendisi gibi düşünmeyen, yaşamayan herkese saldırıyor, diğerlerini de kendi gibi olmayanlara karşı aynı tutum içinde olmaya teşvik ediyor.

Öte yandan  hazırlanan 2015 bütçesi ile kadınların ekonomik,sosyal ve siyasal alanda karşılaştıkları cinsiyet ayrımcılığı pekiştirilmektedir.Bu bütçe kapitalizmin beden ve yeni işgücü rejimi oluşturma politikalarının izlerini  taşımaktadır.Bu bütçe kadınları yok sayan savaş ve sermayenin bütçesidir.

Ortada bu kadar çok sorun var; ama bu iktidarın bir kadın bakanlığı yok.

2011’de “Biz muhafazakâr demokrat bir partiyiz. Bizim için aile önemli” diyerek Kadından  ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın isminden kadın kelimesi silindi ve bu bakanlık var olanın da gerisine düşen bir biçime Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na dönüştürüldü. Bizler biliyoruz ki kadınlar en çok eşleri, eski eşleri, babaları, ağabeyleri ve yakın akrabaları tarafından öldürülüyor. İktidar tarafından her gün yeniden üretilen bu kutsal aile miti biz kadınların hayatını tehdit etmeye devam ediyor.

Biz, kadını aileden azade ele alabilen, adında Kadın olan, kadın için ve kadın erkek eşitliğini güçlendirmek konusunda politika üretmekle görevli olan bir Bakanlığımız olsun istiyoruz.

Biz KESK’li kadınlar olarak; şiddetsiz bir toplum, eşitlik ve adalet taleplerimize sahip çıkarak; şiddetin her türlüsüne; savaşa, tacizlere, tecavüzlere, istismarlara ve katliamlara sessiz kalmayarak; yaşamın her alanını dönüştürme çabamızla, bugün bir kez daha birilerinin bize bahşetmesini beklemeden, haklarımızı almak için buradayız.

Bir kadın bakanlığı istiyoruz.

Bizi gören, bizim taleplerimizi esas alan politikalar yapılsın ve hayata geçirilsin istiyoruz.

Toplumsal  cinsiyet eşitliğine dayanan  bir bütçe oluşturulmasını talep ediyoruz.

Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz.

KESK’li kadınlar olarak bizi eğitim, sağlık, hukuk ve istihdam politikaları ile geleneksel kutsal aile mitleriyle kuşatma çabasında olanların emeğimiz ve bedenimiz üzerinde kurmaya çalıştığı denetimine karşı çıkmaya; örgütlenmeye, değiştirmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
15
Mart Pazar
1447 HİCRİ Ramazan 25
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
05:30
  Güneş
06:55
  Öğle
13:04
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:23
  Akşam
19:02
  Yatsı
20:22

Video Haberler

bayram kp kapak

Berberlerde Ramazan Bayramı yoğunluğu

ulasim

Karabük’te ulaşım zamlandı

kpgozlerpark

ÇİFT SIRA PARK SORUNUNA BELEDİYEDEN ÖNLEM

ilyaserbaykapak

600 YIL ÖNCE FOTOĞRAFIMIZI ÇEKMİŞ !

yasak kap kapaka

Sürücü dikkatini dağıtan cihazlara yasak geldi

kpchpkapak

CHP’den İthal Edilen İngiliz Rayına Tepki

kbukp kapak

KBÜ Orman Fakültesi’nden “Yeşil Vatan” vizyonuna akademik katkı

bayram kp kapak
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
15 Mart, 2026 15:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Berberlerde Ramazan Bayramı yoğunluğu

Karabük’te Ramazan Bayramı öncesi berber ve kuaförlerde yoğunluk dikkat çekiyor.

Bayrama sayılı günler kala vatandaşlar, tıraş ve kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılamak için berber ve kuaförlere akın ediyor.

Normalde hafta sonları Pazar günü kapalı olan berberler  bayram hazırlıkları nedeniyle Pazar günü de hizmet verdi.  Randevu sistemiyle hizmet veren işletmelerde vatandaşlar, yoğunluğu önlemek için önceden randevu almayı tercih ediyor.

Berberler, bayram öncesi yoğunluğun her yıl arttığını belirterek, vatandaşlara randevu alarak gitmelerini tavsiye ediyor. Özellikle öğle ve akşam saatlerinde yoğunluğun zirveye çıktığı ifade ediliyor.

Yoğunluk nedeniyle bazı berberler, ekstra personel çalıştırarak müşterilerin bekleme sürelerini azaltmaya çalışıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
15
Mart Pazar
1447 HİCRİ Ramazan 25
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
05:30
  Güneş
06:55
  Öğle
13:04
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:23
  Akşam
19:02
  Yatsı
20:22

Video Haberler

bayram kp kapak

Berberlerde Ramazan Bayramı yoğunluğu

ulasim

Karabük’te ulaşım zamlandı

kpgozlerpark

ÇİFT SIRA PARK SORUNUNA BELEDİYEDEN ÖNLEM

ilyaserbaykapak

600 YIL ÖNCE FOTOĞRAFIMIZI ÇEKMİŞ !

yasak kap kapaka

Sürücü dikkatini dağıtan cihazlara yasak geldi

kpchpkapak

CHP’den İthal Edilen İngiliz Rayına Tepki

kbukp kapak

KBÜ Orman Fakültesi’nden “Yeşil Vatan” vizyonuna akademik katkı