Reklam
Reklam
66ea79ba6fa01 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Eylül, 2024 09:57 tarihinde yayınlandı
0

Keltepe Kayak Merkezi Yeni Sezona Hazırlıklarına Başladı

Karabük’ün 2 bin rakımlı en yüksek tepesi olan Keltepe mevkisinde bulunan Keltepe Kayak Merkezinde yeni sezon hazırlıkları başlatıldı.

Kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Keltepe Kayak Merkezi, yaklaşan sezon öncesi yoğun bir bakım ve onarım sürecinden geçiyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan merkezde, telesiyej, teleski ve baby lift genel bakımları, telesiyej halat kısaltma işlemleri ve elektriksel ve mekanik işlemler gibi çeşitli çalışmalar yürütülüyor.
Yeni sezona en iyi şekilde hazırlanmak amacıyla başlatılan bakım çalışmaları, pistlerin düzenlenmesi, telesiyej sistemlerinin elden geçirilmesi ve genel altyapının iyileştirilmesi gibi önemli adımları içeriyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, bakım ve onarım sürecinin kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirterek, kayak severlere daha güvenli ve keyifli bir deneyim sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Keltepe Kayak Merkezi, tamamlanan çalışmaların ardından bu yıl da hem amatör hem de profesyonel kayakçılara unutulmaz bir kış tatili yaşatmayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sw 6
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
31 Mayıs, 2026 13:20 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Safranbolu tatilcilerin gözdesi oldu

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tarihi ilçe Safranbolu, Kurban Bayramı’nın son gününde ziyaretçi akınına uğradı. “En iyi korunan 20 kent” arasında gösterilen ilçede tarihi çarşıda yoğunluk yaşanırken, esnaf hareketlilikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Osmanlı döneminden kalma hanları, hamamları, camileri, çeşmeleri, köprüleri ve tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu, bayram tatili boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyılın başlarında inşa edilen tarihi konakların arasındaki dar sokaklarda gezen tatilciler, eşsiz tarihi atmosferi yakından görme fırsatı buldu. Kafe ve restoranlarda yöresel lezzetleri tadan ziyaretçiler, Safranbolu lokumu ve hediyelik ürünlere de yoğun ilgi gösterdi.

Tarihi çarşıda en dikkat çeken görüntülerden biri ise meşhur Safranbolu simidinin önünde oluşan uzun kuyruklar oldu. Ziyaretçiler, simitçinin önünde sıraya girerek ünlü lezzeti alabilmek için sabırsızlandı.

Bayram tatilinin beklentilerin üzerinde geçtiğini belirten tarihi çarşı esnafından Hüsnü Özdemir, “Güzel bir bayram geçirdik. Safranbolu’da güzel bir kalabalık oluştu. Esnafın yüzü güldü. Son iki aydır işler oldukça durgundu, esnaf birbirine bakıyordu. Bayram tatiliyle birlikte çarşı yeniden hareketlendi. Bu yoğunluk hem esnaf hem de ilçe ekonomisi açısından sevindirici oldu” dedi.

Bayram tatilinin son gününde de devam eden yoğunluğun akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Tarihi çarşıda yaşanan bu hareketlilik, Safranbolu’nun turizmdeki cazibesini bir kez daha ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin