Keltepe Kayak Merkezi Mahrumiyet Bölgesi Gibi..! - Karabük Haber Postası
674d959e32e81
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
02 Aralık, 2024 14:11 tarihinde yayınlandı
0
0

Keltepe Kayak Merkezi Mahrumiyet Bölgesi Gibi..!

Keltepe Kayak Merkezi’nde ve çevre köylerde yaşayan halk ile kayak merkezine gelen ziyaretçiler için cep telefonu şebekelerinin çekmemesi nedeniyle büyük mağduriyet yaşanıyor.

Hem bölge halkı hem de gelen turistler, internet ve telefon şebekesi olmadığı için iletişim kurmakta ve acil durumlarda yardım almakta zorluk yaşıyor.

Karabük’ün 2 bin rakımlı Keltepe Dağı’nda yer alan ve bölgenin önemli turizm destinasyonlarından biri haline gelen Keltepe Kayak Merkezi, sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Ancak kayak merkezine gelen ziyaretçiler ve kayak merkezine yakın olan Karaağaç köyünde yaşayan vatandaşlar,  internet bağlantısı ve cep telefonu şebekelerinin çekmemesi nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. Turizmin geliştirilmesi hedefiyle yapılan yatırımlara rağmen iletişim altyapısındaki eksiklik, hem vatandaşlar hem de turistler tarafından tepkiyle karşılanıyor.

“MAHRUMİYET BÖLGESİ GİBİ”

Keltepe Kayak Merkezi’ne kış sezonunda yoğun bir ziyaretçi akını beklenirken, bu durum bölgedeki iletişim sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Kayak merkezi çevresindeki köylüler ve ziyaretçiler, iletişim altyapısındaki eksikliğin hem güvenlik hem de yaşam kalitesi açısından ciddi bir sorun oluşturduğunu belirtiyor. Özellikle acil durumlarda herhangi bir yetkiliye ulaşmanın imkansız hale geldiğini dile getiren bölge sakinleri, “Hem turizmi geliştirmek istiyorsunuz hem de iletişim imkanları yok. Burası mahrumiyet bölgesi gibi. Herhangi bir kaza ya da olumsuzluk yaşandığında kime, nasıl ulaşacağız?” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

“TURİZM İÇİN BÜYÜK BİR EKSİKLİK”

Kayak merkezine sezon öncesi keşif ve hazırlık için gelen ziyaretçiler de yaşadıkları iletişim sorunlarından şikayetçi. Ziyaretçiler, internete erişim sağlayamadıkları için hayal kırıklığına uğradıklarını ifade ediyor. Bazı ziyaretçiler, kayak merkezi gibi turistik bir alanda internet ve telefon çekmiyor olmasının bölgenin turizm potansiyelini olumsuz etkilediğini söyledi.

GÜVENLİK ENDİŞELERİ ARTIYOR

Bölgedeki iletişim eksikliği, yalnızca turistlerin ve köylülerin günlük yaşamlarını etkilemekle kalmıyor; aynı zamanda ciddi güvenlik sorunlarına da yol açıyor. Kayak sezonu boyunca sık sık yaşanan kayak kazaları, sağlık sorunları ya da kaybolma vakalarında acil durum ekiplerine ulaşmanın mümkün olmaması, büyük bir risk oluşturuyor. Köylüler ve ziyaretçiler, “Bir kaza olduğunda nasıl yardım isteyeceğiz? Telefon çekmiyor, internet yok. Bu şartlarda buraya turist nasıl gelsin?” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Keltepe Kayak Merkezi çevresinde yaşayan köylüler ve turistler, yetkililerin bir an önce bölgenin iletişim altyapısını güçlendirmesi gerektiğini belirtiyor. Bölge sakinleri, kayak merkezinin tanıtımı ve turistlerin bölgeye çekilmesi için büyük emek harcandığını ancak temel altyapı sorunlarının göz ardı edilmesinin tüm bu çabaları boşa çıkarabileceğini söylüyor.

TURİZM POTANSİYELİ TEHLİKEDE

Karabük’ün turizm gelirlerini artırmak için yapılan Keltepe Kayak Merkezi, doğal güzellikleri ve yüksek rakımıyla bölgenin cazibe merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Ancak iletişim altyapısındaki eksiklik, bu potansiyelin tam anlamıyla değerlendirilememesine yol açıyor. Yetkililerin, kayak sezonu başlamadan önce bölgedeki internet ve telefon şebekesi sorunlarını çözmek için harekete geçmesi bekleniyor. Keltepe Kayak Merkezi’nin altyapı sorunları çözülmediği takdirde, hem bölge halkının hem de turistlerin mağduriyeti devam edecek gibi görünüyor. Bölgenin iletişim altyapısının geliştirilmesi, sadece ziyaretçilerin konforunu artırmakla kalmayacak; aynı zamanda bölgeyi daha güvenli ve çekici bir turistik merkez haline getirecek. Turizmi kalkındırma hedefiyle yapılan yatırımların verimli bir şekilde kullanılabilmesi için bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bakiciya altin hirsizligi suclamasi JLXGZYBF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bakıcıya altın hırsızlığı suçlaması

Bolu’da 77 yaşındaki yatalak annesine bakması için işe aldığı kişinin, evdeki 2 ata ve 2 çeyrek altını çaldığını iddia eden vatandaş polise başvurdu. Ev sahibinin durumu fark etmesinin ardından bakıcıya bir daha ulaşılamadığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Büyükcami Mahallesi İsmet Paşa Caddesi’nde ikamet eden ve kendisi de bakıcılık yaparak geçimini sağlayan Şeref Yıldız isimli kadın, 77 yaşındaki bakıma muhtaç annesi Hacer Sarıkaya ile ilgilenmesi için yaklaşık 2 ay önce 55-60 yaşlarındaki İ.Ö. isimli kadını işe aldı.

Yaklaşık 10 gün önce evde biriktirdiği 2 ata ve 1 çeyrek altının kaybolduğunu fark eden Yıldız, evde yaptığı aramalara rağmen altınları bulamadı. Dün işe gitmeden önce montunun cebinde bulunan bir çeyrek altının daha yerinde olmadığını gören Yıldız, durumu bakıcı İ.Ö.’ye sordu. Altınları almadığını iddia eden bakıcıya bir daha ulaşamayan Yıldız, polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

“Duyduklarımın hepsi gerçekmiş”

Yaşadığı olayı anlatan Şeref Yıldız, annesi hasta olduğu için yanına aldığını ve ona bakması için birini tuttuğunu belirterek, “Bundan 15-20 gün önce 2 ata, 1 çeyrek altınım kayboldu. Kimseyi suçlamadım ama tahminlerim vardı. Dün sabah işe giderken gardıroptaki montumda bulunan çeyrek altının da kalmadığını gördüm. Bakıcıyı aradım, ’Benim altınım yok’ dedim. O ise almadığını söyledi. Evimde başka kimse yoktu, sadece o vardı” ifadelerini kullandı.

Şüphelendiği bakıcıyla ilgili daha önce de bazı iddialar duyduğunu dile getiren Yıldız, “Kulaktan dolma bilgilere inanmadım, insanların hakkında dedikodu yapabilirler diye düşünüyordum ama duyduklarımın hepsi gerçekmiş” dedi.

Polis ekipleri, Yıldız’ın şikayeti üzerine olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin