KBÜ’nün bilim temelli projeleri TBMM’de milletvekilleriyle istişare edildi - Karabük Haber Postası
kbunun bilim temelli projeleri tbmmde milletvekilleriyle istisare edildi 6yIikuTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ocak, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’nün bilim temelli projeleri TBMM’de milletvekilleriyle istişare edildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir dizi temas gerçekleştirerek üniversitenin bilim temelli projeleri ve toplumsal faydaya yönelik çalışmalarını milletvekilleriyle paylaştı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, TBMM’de MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç ve AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok’u ziyaret etti. Görüşmelerde, KBÜ’nün “bilimsel bilgiyi toplumla buluşturma” hedefi doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar ile Türkiye Yüzyılı vizyonuna katkı sunan proje ve başarılar ele alındı.

Ziyaretlerde, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezinin (KAPGEM) toplumsal faydaya odaklanan faaliyetleri hakkında milletvekillerine bilgi verildi. Prof. Dr. Kırışık, bugüne kadar dış politika, aile, eğitim, iletişim, orman, trafik güvenliği, sağlık, mimari, spor ile kültür-sanat gibi alanlarda hazırlanan 11 politika raporunu milletvekillerine sundu. Ayrıca 27 politika masasında görev alan 150’nin üzerinde akademisyen, uzman ve öğrenciyle yürütülmesi planlanan yeni çalışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu.

Görüşmelerde, bu yıl ikincisi 10-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi ortaklığında İstanbul’da düzenlenecek olan Sosyalfest’in hazırlık süreci de gündeme geldi. Festivalin içerik başlıkları, iş birliği imkanları ve gençlerin insan ve toplum merkezli yaklaşımla yenilikçi çözümler üretmesini teşvik eden yapısı hakkında milletvekillerine bilgi aktarıldı.

TBMM’deki ziyaretler, karşılıklı görüş alışverişi yapılması ve geleceğe yönelik iş birliği imkanlarının değerlendirilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasyada orman haftasi etkinligi cocuk senligine donustu 9MVvzuhx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da Orman Haftası etkinliği çocuk şenliğine dönüştü

Amasya’da düzenlenen Orman Haftası kutlaması çocuk şenliğine dönüştü. Fidan dikmek için etkinliğe gelen çocuklar hazırlanan parkurlarda unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunlarını da oynama fırsatı buldu. Oluşturulan ormana ‘Gazze Hatıra Ormanı’ ismi verildi.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’nün çevre yolu mevkiinde düzenlediği etkinliğe okullarından katılan öğrenciler halat çekme, çuval yarışı, yumurta taşıma ve ip atlama gibi oyunları oynayan doyasıya eğlendi. Halat çekme oyununu kaybeden takımı İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Yiğit teselli etti.

Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer, “Geleceğimize nefes olacak çocuklarımızın çevreyi, ormanlarımızı daha iyi tanımaları ve korumaları için programımıza onlara yönelik yaptık. Bizlerin geçmişte oynadığı ve günümüzde unutulmaya yüz tutmuş oyunları ön plana çıkararak örnek olmaya çalıştık” dedi.

Amasya’da ORKÖY kapsamında orman köylülerine geçen yıl sağladıkları 18 milyon TL’lik desteğin bu yıl 21 milyona ulaşacağını anlatan Özer, “Gelecek nesillere çok daha yeşil, temiz ve güzel bir ülke bırakmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin