KBÜ ile Safranbolu Belediyesi Arasında İşbirliği - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Mart, 2016 15:45 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ ile Safranbolu Belediyesi Arasında İşbirliği

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Safranbolu Belediyesi arasında eğitim ve kültür alanlarını kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.
Karabük Üniversitesi Rektörlük makamında bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Üniversite ve Belediye’nin birlikte yapacakları bilimsel, kültürel ve sosyal alanlardaki çalışmaların yükümlülüklerini belirleyen protokole imza attı.
İmzalanan işbirliği protokolü gereği Üniversite ile Safranbolu Belediyesi, İlçenin tanıtımına katkı da sağlayacak kongre, seminer, çalıştay gibi organizasyonların yanı sıra tez, proje, belgesel, tiyatro gibi alanlarda ortak çalışmalar yürütecek.
Protokolün imzalanmasının ardından basına konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat şunları söyledi:
“Karabük Üniversitesi kurulduğundan beri Safranbolu Belediyesi’nin her zaman desteğini yanında hissetti. Bu yeni işbirliği protokolü de bütün çalışmalarımızda Safranbolu Belediyesi’nin yanımızda olduğunu, bizimde onların yanında olduğumuzu deklare etmiş oluyor. Başkanımızın göreve geldiğinden beri bize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendilerine Karabük Üniversitesi’nin kapıları her zaman açıktır, şükranlarımı sunarım”
SAFRANBOLU ESKİ TURİZM FAKÜLTESİ SOSYAL FAALİYETLERE AÇILIYOR
Rektör Prof. Dr. Refik Polat son olarak Üniversiteye bağlı Eski Turizm Fakültesi binası taş binanın restorasyona hazırlandığını ve tamamlanmasının ardından buranın Safranbolu Sosyal Bilimler Araştırma Merkezi olacağını da söyledi. Rektör Polat Safranbolu’daki sosyal faaliyetlerin ve söyleşilerin burada gerçekleşmesini istediklerini belirtti.
“İŞBİRLİĞİMİZ GÜÇLENEREK DEVAM EDECEK”
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy da konuşmasında şu ifadelere yerdi: “Karabük Üniversitesi bölgemizin en önemli göç merkezlerinden, cazibe noktalarından ve motor güçlerinden birisidir. Karabük ve Safranbolu, Karabük Üniversitesi’nin son yıllarda vermiş olduğu güçlü görüntüsünden dolayı ivme kazandı. Nüfusu artan ender illerden birisi haline geldi. Safranbolu turizm ve kültürel değerlerin korunması anlamında ciddi çalışmalar yapmakta. Bu çalışmalarımızda en yakın istişare noktamız Karabük Üniversitesi’dir. Safranbolu Araştırmaları Merkezimizi, Üniversitemiz ciddi anlamda destekliyor, bugüne kadar yaptığımız 12 cilt eserimizin yayınlanmasında en büyük emek Karabük Üniversitesi’nin öğretim üyelerine aittir. Safranbolu’nun kültürel değerlerini korumak için ciddi çalışmalar yapmaktayız, bu çalışmalarada Karabük Üniversitesi ciddi destek veriyor. Bölgemizin arkeolojik değerlerini gün yüzüne çıkartma hususunda Üniversitemizin önemli çalışmaları var. Safranbolu’da Altın Safran Belgesel Film Festivali düzenlenmesi hususunda üniversitemiz ile iyi bir işbirliği yapıyoruz. İmzalamış olduğumuz protokol ile de bu yaptığımız çalışmaları yazılı kaynak haline getirdik. Bu protokolden sonra benzeri çalışmalarımız daha güçlenerek devam edecektir. Safranbolu’ya Karabük’e hayırlı olmasını diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
caycumada canakkale sehitleri duzenlenen programla anildi Bcmnq9lF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma’da Çanakkale şehitleri düzenlenen programla anıldı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü kapsamında düzenlenen anma programı, yoğun katılım ve duygu dolu anlarla gerçekleştirildi. Program Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu tarafından organize edilerek şehitler bir kez daha saygıyla anıldı.

Programda yapılan konuşmalarda, 18 Mart 1915’in Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevgisinin en güçlü göstergelerinden biri olduğu vurgulandı. Çanakkale’de verilen mücadelenin yalnızca askeri bir zafer değil, aynı zamanda bir diriliş ve uyanışın simgesi olduğuna dikkat çekildi.

Program kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan şiir dinletileri, oratoryo gösterileri ve kısa sahne performansları izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Çanakkale Savaşı’nın zorluklarını ve kahramanlıklarını anlatan gösteriler, salonda bulunan katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Etkinlik kapsamında, Çaycuma genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de unutulmadı. Başarılı öğrencilere ödülleri, programda hazır bulunan ilçe protokolü tarafından takdim edildi.

Programa; İlçe Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkan Vekili Sezai Bilici, Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Asım Gökçe Candaş, Cumhuriyet Başsavcısı Doğukan Orhan, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Turunç, AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit, CHP İlçe Başkanı Fahri Diler, MHP İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Engin Zeren, Saadet Partisi İlçe Teşkilat Başkanı Yaşar Kurtman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Özkan Yıldırım, Veli Ceng, İlçe Özel İdare Müdürü Kemalettin Yaşar, siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri, muhtarlar, gaziler, askeri erkan ile öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda kalabalık topluluk katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin