blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Haziran, 2025 16:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ ile HAVELSAN arasında stratejik iş birliği

Karabük Üniversitesi(KBÜ), Hava Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş (HAVELSAN) ile savunma ve bilişim teknolojileri alanında kapsamlı bir iş birliğine imza attı

Karabük Üniversitesi, Türkiye'nin savunma ve bilişim teknolojilerinde stratejik rol üstlenen HAVELSAN ile kurumsal iş birliği protokolü imzaladı.

Eğitim, araştırma-geliştirme ve uygulamalı projeleri kapsayan protokol, üniversite-sanayi etkileşimini güçlendirmeyi ve Türkiye’nin yerli teknoloji üretimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar arasında gerçekleştirilen görüşmenin ardından protokole imzalar atıldı. İş birliği çerçevesinde Karabük Üniversitesi, akademik birikimi ve uzman kadrosuyla HAVELSAN projelerine bilimsel destek sunacak; yazılım geliştirme, sistem entegrasyonu, kalite iyileştirme ve inovasyon alanlarında katkı sağlayacak.
Protokol; Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu ile HAVELSAN arasında yürütülecek ortak çalışmaları kapsıyor. Komuta kontrol sistemlerinden siber güvenliğe, simülasyon teknolojilerinden yapay zekâ uygulamalarına kadar uzanan geniş bir çerçevede ortak projeler geliştirilmesi öngörülüyor.

Öğrenciler için HAVELSAN bünyesinde staj ve proje uygulamaları planlanırken, lisansüstü tez ve bitirme projeleri de iki kurumun önceliklerine göre şekillendirilecek. Ayrıca, seminerler, paneller ve konferanslarla akademik ve sektörel bilgi paylaşımı teşvik edilecek.

Rektör Kırışık:
"Protokole ilişkin açıklamalarda bulunan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin bilimsel gücünü stratejik alanlara aktardıklarını belirterek,"Karabük Üniversitesi olarak bilimsel birikimimizi ve yetişmiş insan kaynağımızı ülkemizin stratejik sektörlerine entegre etmeyi önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz. HAVELSAN ile kurduğumuz bu iş birliği; öğrencilerimizin sahaya dönük bilgi ve beceriler kazanmasına, akademisyenlerimizin millî teknoloji hedeflerine yönelik projeler üretmesine ve ülkemizin savunma sanayisindeki gücüne katkı sunmasına imkân sağlayacaktır. Bu protokol, üniversite-sanayi iş birliğinde örnek teşkil edecek nitelikte stratejik bir adımdır" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ÇAYKUR’dan 2. Sürgün için “Aceleye getirmeyin” uyarısı

ÇAYKUR 2. sürgünün 7. gününde çay üreticilerinin ivedi etmemeleri gerektiğini, ÇAYKUR’un tüm çayı alacak kapasiteye sahip olduğunu lisana getiren bir açıklama yaptı.
16 Mayıs 2025 tarihinde Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından dönemin açılmasıyla başlayan 1. sürgün 27 Haziran’da son bulmuştu. ÇAYKUR 1. sürgün boyunca üreticiden 217 bin 776 ton konvansiyonel, 13 bin 938 ton organik olmak üzere toplamda 231 bin 714 ton çay aldı. 10 Temmuz itibariyle başlayan 2. sürgün çay hasadında ÇAYKUR tarafından toplamda 22 bin ton çay üreticiden alındı.
7. gününde olan 2. sürgün için üreticilere ihtarda bulunan ÇAYKUR, hasat devri boyunca ivedi edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Üreticilere ‘Lütfen ivedi etmeyin’ diyerek seslenen ÇAYKUR yapılan açıklamada "Çay hasat sürecini lütfen aceleye getirmeyelim. Günlük alım limitlerimiz dahilinde fabrikalarımız tam kapasite çalışacaktır. Aceleye getirilerek fazladan toplanan eserler hem fiyat düşüklüğü için bekleyen fırsatçılara imkân sağlayacak, hem de bekledikleri için kilogram kaybına sebep olacaktır. Bu durumda siz bedelli üreticilerimizin ziyan etmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenlerle eserlerimizin ziyan etmeden en uygun bekleyecekleri yer bahçelerimiz olduğundan, hasat konusunda çabuk etmemenin değerini tekraren hatırlatmak isteriz" tabirlerine yer veridi.
ÇAYKUR’un çay sürece kapasitesinin tüm çay müstahsillerinin çayını alabilecek kadar yüksek olduğunun da altının çizildiği açıklamanın devamında "Fabrikalarımızın toplam kapasitesi ikinci sürgün eserlerinizi almaya kâfi düzeydedir. Fakat burada günlük sürece kapasitesine riayet etmemiz gerekmekte olup, sürgün müddetini kısaltmaya çalışmadan daima birlikte denetimli bir formda süreci yönetmeliyiz. Başta siz pahalı üreticilerimiz olmak üzere hepimiz için en yararlı olan prosedür çay toplama sürecini aceleye getirmemek olacaktır" tabirleri kullanıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin