Kazakistanlı öğrenciler Bartın’da buluştu - Karabük Haber Postası
kazakistanli ogrenciler bartinda bulustu k7BVHGnR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kazakistanlı öğrenciler Bartın’da buluştu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) konut sahipliğinde düzenlenen “PANELSAN CUP 2025” turnuvasında, 20 farklı üniversiteyi temsil eden Kazakistanlı öğrencilerin oluşturduğu bayan voleybol grupları alana çıktı.

Türkiye’de tahsillerine devam eden Kazakistanlı üniversite öğrencileri Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen ‘PANELSAN CUP 2025’ turnuvasında yarıştı. Kazakistanlı öğrenciler ortasındaki irtibatın sağlanması ve dayanışmanın artırılması hedefiyle gerçekleştirilen tertibe Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi konut sahipliği yaptı.

Türkiye’nin 15 vilayetinden turnuvaya ağır bir iştirak oldu

Turnuvaya katılan üniversiteler ortasında Türkiye’nin 15 farklı vilayetinden BARÜ ile birlikte Afyon Kocatepe Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Fenerbahçe Üniversitesi, İstanbul Kent Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi yer aldı. Tamamı Kazakistanlı öğrencilerden oluşan kadrolar, gün uzunluğu süren karşılaşmalarda kıyasıya uğraş etti.

BARÜ’lü atletler bu sene de performanslarıyla göz doldurdu

İstanbul’da 2024 yılında gerçekleştirilen karşılaşmalarda birincilik kupasını kaldırmayı başaran BARÜ Bayan Voleybol Kadrosu, bu yıl da PANELSAN CUP 2025’te tüm rakiplerini geçerek final karşılaşmasında ter döktü. Karşılaşmalar sonunda Anadolu Üniversitesi Bayan Voleybol Kadrosu birinci, BARÜ Bayan Voleybol Ekibi ikinci, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bayan Voleybol Ekibi üçüncü, Sakarya Üniversitesi Bayan Voleybol Kadrosu dördüncü ve Uludağ Üniversitesi Bayan Voleybol Ekibi ise beşinci oldu.

Ödül merasiminde kupa ve madalyalar atletlere teslim edildi

Turnuva sonunda gerçekleştirilen ödül merasimi, atletler ve iştirakçilerin coşkulu anlarına sahne oldu. Dereceye giren gruplara kupa ve madalyaları; Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul, Bartın Vilayet Emniyet Müdürü Ünsal Hayal ve Vilayet Jandarma Kumandanı Kıdemli Albay Mehmet Baykal tarafından takdim edildi. Ayrıyeten gün boyunca ağır bir programda devam eden tertibe Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Garnizon Kumandanı Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Halil Akkaş ile çok sayıda davetli de katıldı.

Rektör Uzun: Milletlerarasılaşma vizyonumuzla kardeşlik bağlarını da güçlendiriyoruz

Türkiye’de tahsil gören Kazakistanlı öğrenciler ortasında sportif dayanışmayı ve üniversiteler ortası etkileşimi artırmayı hedefleyen PANELSAN CUP 2025’e konut sahipliği yapmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti lisana getiren Rektör Uzun, düzenlenen aktifliklerin kardeşlik bağlarını güçlendirdiği üzere akademik ve toplumsal ahengi da desteklediğini tabir etti.

Türk Yükseköğretim alanının milletlerarasılaşma amacında elde ettiği başarılara da değinen Rektör Uzun, konuşmasına şu formda devam etti:

“Türkiye, sahip olduğu güçlü eğitim altyapısı ve artan bilimsel başarılarıyla memleketler arası öğrenciler için cazibe merkezi haline gelmiştir. Kazakistanlı öğrencilerimizin de bu sistem içinde yer alarak akademik ve kültürel gelişimlerine katkı sunmaları bizler için büyük bir paha taşımaktadır. Bartın Üniversitesi ailesi olarak, milletlerarasılaşma vizyonumuz doğrultusunda farklı coğrafyalardan gelen öğrencilerimize nitelikli bir eğitim ortamı sunmak ve onların her alanda başarılı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak için tüm uğraşımızla çalışıyoruz. Bu kanılarla gelecek seyahatinde motive eden yaklaşımlarıyla milletlerarasılaşma atağımıza olan takviyeleri için YÖK Liderimiz Prof. Dr. Erol Özvar’ın şahsında YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Her vakit yanımızda olarak daha uyguna ulaşma noktasında teşvik eden Bartın Valimiz Dr. Nurtaç Arslan, Bartın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz, Garnizon Kumandanımız Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, Bartın Vilayet Emniyet Müdürümüz Ünsal Hayal, Vilayet Jandarma Kumandanımız Kıdemli Albay Mehmet Baykal ile Gençlik ve Spor Vilayet Müdürümüz Halil Akkaş’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıyeten öğrencilerimize olan destekleri ve iş birliği odağındaki yakın ilgileri için Kazakistan’ın İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul’a teşekkür ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
karlar eridi dereler costu cicekler acti eWrc8jLf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karlar eridi, dereler coştu: Çiçekler açtı

Ramazan Bayramı yoğunluğunun ardından sessizliğe bürünen Bolu’nun doğa harikası Abant Gölü Milli Parkı’nda bahar coşkusu yaşanıyor.

Bolu’nun doğa harikası Abant Gölü Milli Parkı, Ramazan Bayramı tatilindeki yoğunluğun ardından yerini bahar coşkusuna ve derin bir sessizliğe bıraktı. Karların erimesi ve baharın müjdecisi rengarenk çiçeklerin açmasıyla birlikte bölge, ziyaretçilerine eşsiz bir görsel şölen sunuyor. Baharın müjdecisi olan rengarenk çiçekler parkın dört bir yanını süsledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin