Kastamonu’da kar 167 köy yolunu ulaşıma kapattı - Karabük Haber Postası
kastamonuda kar 167 koy yolunu ulasima kapatti CDWb8TVP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ocak, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da kar 167 köy yolunu ulaşıma kapattı

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı sebebiyle 167 köy yolu ulaşıma kapandı. 9 ilçede taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verilen kentte, kar yağışı yüksek rakımlı bölgelerde ara ara devam ediyor.

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kastamonu-İnebolu kara yolu Masruf ve Çuha Doruğu geçitlerinde kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Kar yağışı sebebiyle Merkez ilçede 39, Abana ilçesinde 4, Ağlı ilçesinde 1, Azdavay ilçesinde 15, Bozkurt ilçesinde 13, Cide ilçesinde 26, Çatalzeytin ilçesinde 1, Devrekani ilçesinde 5, Doğanyurt ilçesinde 12, İnebolu ilçesinde 24, Küre ilçesinde 3, Şenpazar ilçesinde 9 ve Taşköprü ilçesinde 15 olmak üzere toplam 167 köye ulaşım sağlanamıyor.

Ayrıca kar yağışı, buzlanma ve don nedeniyle Doğanyurt ve Küre ilçelerinde tüm okullar Taşköprü, Cide, Araç, Azdavay, İnebolu, Şenpazar ve Hanönü ilçelerinde ise taşımalı eğitime bugün ara verildi.

Kara yolları ve İl Özel İdaresi ekipleri kapanan köy yollarında yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turk dunyasi belgesel film festivali icin basvurular basladi HpqP1eGC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali için başvurular başladı

Karabük Üniversitesi’nin (KBÜ) paydaş üniversiteleri arasında yer aldığı Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nin 11’incisi için başvurular başladı.

Türk Dünyası’nın kültürel mirasını korumak ve uluslararası alanda tanıtmak amacıyla düzenlenen festivalde son başvuru tarihi 30 Haziran 2026 olarak açıklandı.

Bu yıl “Köklü Kültür, Güçlü Gelecek” temasıyla gerçekleştirilecek festival, Türk Dünyası’nın tarihi ve kültürel zenginliğini belgesel sinema aracılığıyla görünür kılmayı hedefliyor.

Festival kapsamında geçmişten bugüne uzanan ortak değerlerin kayıt altına alınması ve gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor.

Karabük Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda üniversite, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşunun iş birliğiyle Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlik; Türkiye ile birlikte Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya ve Türkmenistan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Tataristan, Çuvaşistan, Başkurdistan, Dağıstan, Hakasya, Tuva, Yakutistan, Gagavuzya ve Kırım gibi özerk Türk cumhuriyetleri ve akraba topluluklar da festivale destek verecek.

Festival; Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TÜRKSOY, TİKA, YTB ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından destekleniyor. TRT Avaz başta olmak üzere çeşitli televizyon kanalları da medya ortakları arasında yer alıyor.

Belgesel film yapımcıları için başvuru süreci 30 Haziran 2026 tarihinde sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin