Kastamonu’da hayvanlara 720 bin doz şap ve brucella aşısı yapılacak - Karabük Haber Postası
kastamonuda hayvanlara 720 bin doz sap ve brucella asisi yapilacak nN2rH19u
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da hayvanlara 720 bin doz şap ve brucella aşısı yapılacak

Kastamonu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü takımları tarafından bu yıl içerisinde 520 bin doz şap ve 200 bin doz brucella aşısı yapılması hedefleniyor.

Kastamonu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü grupları tarafından son aylarda ülke genelinde şap hastalığının artış göstermesi üzerine aşılama çalışmalarını hızlandırdı. Etraf vilayetlerde görülen şap hastalığının bulaş riskini azaltmak için Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı ile Tosya, Devrekani ve Taşköprü Canlı Hayvan Pazarları hala kapalı tutuluyor. Hayvan pazarlarının açılabilmesi, şap ve brucella hastalığına karşı küçükbaş ve büyükbaş hayvanların korunması maksadıyla Kastamonu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü gruplarınca aşılama çalışmaları devam ettiriliyor. Kuvvetli kış kaidelerine karşın takımlar, köy köy gezerek küçükbaş ve büyükbaş hayvanları aşılıyor. Ayrıyeten gruplar, aşılama çalışmalarının yanı sıra yetiştiricileri de hastalık ve hayvan sıhhati hakkında bilgilendiriyor.

Kastamonu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Zorlu kış kaidelerine karşın alandayız. Hayvan sıhhati gruplarımız, büyükbaş ve küçükbaş hayvanları hastalıklardan korumak için aşılama çalışmalarına devam ediyor. Bu yıl 520 bin doz şap, 200 bin doz brucella aşısı yapmayı hedefliyoruz. Hayvan sıhhati, insan sağlığıdır” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte samanlik ve odunluk yanginda kule dondu RzNSUh5b
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te samanlık ve odunluk yangında küle döndü

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde samanlık ve odunlukta çıkan yangın hasara yol açtı.

Yangın, Kapucu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adem K.’ye ait samanlık ve odunlukta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, samanlık ve odunluğu tamamen sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında samanlık ve odunluk kullanılamaz hale geldi.

Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin