Karabük Postası tarafından
24 Mayıs, 2021 13:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kardemir’den Afganistan’a  Ray İhracatı

Karabük Demir Çelik İşletmeleri A.Ş. (KARDEMİR)  Afganistan’a ilk demiryolu rayı ihracatını başlattı. Şirketten yapılan açıklamada; “Şirketimiz, Afganistan Devlet Demiryolları’nın raylı sistemler alanındaki yatırımlarına demiryolu rayı sevkiyatına başladı. Ülkemizin ilk ve tek demiryolu rayı üreticisi şirketimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) en büyük tedarikçisi olmasının yanı sıra demiryolu ulaşımına sahip belediyelerin de demiryolu rayı tedarikini sağlamaktadır. Yerli tedarikle birlikte yurtdışı demiryolları ağında da adından söz ettiren şirketimiz, Afganistan’a ilk demiryolu rayı ihracatını başlattı. 72 metreye kadar demiryolu rayı üretimi için yatırımı gerçekleştirilen Ray ve Profil haddehanemiz, aynı zamanda da ülkemizin tek ağır profil üreticisi konumundadır. Yatırımın gerçekleştiği 2007 yılından bu zamana kadar 1.446.787 ton ray üretimi gerçekleştiren haddehanemizin bu üretimi 12.669 kilometrelik demiryolu hattına tekabül etmektedir. Yük ve yolcu taşımacılığında dünyanın en yaygın ve en az maliyetli sistemlerinden biri olan demiryollarına, rayın yanı sıra, demiryolu tekerleği de üreten şirketimiz, ülkemizin ilk ve tek bölgenin ise sayılı demiryolu tekerleği üretim tesisine de sahiptir. Raylı ulaşımlara ray, tekerlek ve bağlantı elemanları gibi kritik ürünler tedarik eden şirketimiz, ihracat ağının her geçen gün genişlemesi ile milli ekonomiye döviz girdisi sağlamaya devam edecektir” denildi.  

blank
Berkay Doğan tarafından
13 Nisan, 2025 14:46 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yerel Kalkınmaya 50 Milyon EURO Hibe

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karabük’ün de aralarında bulunduğu 81 ilde kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla toplam 50 milyon Euro tutarında hibe desteği sağlanacağını açıkladı.

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Avrupa Birliği iş birliğinde tarım projelerine sağlanan Katılım Öncesi Yatırım Aracı (IPARD) III Programı 6. başvuru çağrı ilanı yayımlandı. İlan kapsamında 81 ildeki Yerel Eylem Gruplarına toplam 50 milyon EURO hibe desteği sağlanacak. Programa başvurular, 2 Haziran’da başlayacak ve başvurular için son tarih 27 Haziran olarak belirlendi. Hibe desteği, kırsaldaki kadınlar, gençler ve diğer yerel aktörler için fırsatlar sunmayı amaçlıyor.
IPARD III PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEK
Bu destek, Avrupa Birliği ve Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) iş birliğiyle yürütülen Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) III kapsamında sağlanacak. Programın 6. başvuru çağrı ilanı yayımlandı.
Yayımlanan ilana göre, Yerel Eylem Grupları (YEG) tarafından uygulanacak projelere yönelik destek, %100 hibe şeklinde verilecek. Yerel potansiyeli harekete geçirmeye yönelik yenilikçi projeler bu hibeden faydalanabilecek. Başvurular 2 Haziran 2025’te başlayacak ve son başvuru tarihi 27 Haziran 2025 olarak belirlendi. Projeler, IPARD III Programı’nın LEADER Yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilecek.
BAKAN YUMAKLI’DAN AÇIKLAMA
Bakan Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Kırsalda kadın ve gençlerimiz başta olmak üzere, yerel potansiyeli harekete geçirmek için yenilikçi çözümleri desteklemeye devam ediyoruz. Yerel Eylem Grupları aracılığıyla bölgelerin kalkınması için stratejiler belirleniyor ve uygulanıyor. Böylece kırsaldaki yöre insanı yerelde güçleniyor.”
Yumaklı, bugüne kadar Yerel Eylem Gruplarına 328 milyon TL hibe desteği sağlandığını da belirterek, yeni çağrıyla birlikte 50 milyon Euro tutarında destek sağlanacağını duyurdu.
KARABÜK İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ’NDEN ÇAĞRI
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, kentteki üretici ve yerel aktörleri bu fırsattan yararlanmaya davet etti. Ayvalık, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın yüzde 100 hibe desteklerini kaçırmayın” diyerek çağrıda bulundu.
LEADER YAKLAŞIMI NEDİR?
LEADER Yaklaşımı, yerel toplulukların kendi kalkınma stratejilerini hazırlayarak uygulamaları esasına dayanıyor. Bu modelde çiftçiler, sivil toplum kuruluşları, kadın ve genç temsilcileri gibi birçok farklı paydaş bir araya gelerek Yerel Eylem Gruplarını oluşturuyor. Bu sayede, her bölgenin kendi dinamiklerine uygun projeler hayata geçirilebiliyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.