Karabük Postası tarafından
28 Haziran, 2014 15:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KARDEMİR’de Yeni Yatırım İnşaatları Devam Ediyor

Son yıllarda yaptığı yatırımlarla göz dolduran KARDEMİR A.Ş Çubuk ve Kangal Haddehanesi ile Teker Fabrikası yatırımlarının inşaat çalışmalarını hızlandırdı Son yıllarda yaptığı yatırımlarla göz dolduran KARDEMİR A.Ş Çubuk ve Kangal Haddehanesi ile Teker Fabrikası yatırımlarının inşaat çalışmalarını hızlandırdı. Türkiye’nin ve bölgenin tek ray üreticisi konumunda olan KARDEMİR yatırımına başladığı ve yıllık 700 bin ton kapasiteli Çubuk ve Kangal Haddehanesinde ağırlıklı olarak otomotiv ve makine imalat sanayine hitap edecek. Tesiste, mevcut durumda ülkede üretilmeyen ve yurtdışından tedarik edilen katma değeri yüksek ürünlerde üretilebilecektir. KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, şirketin büyüme stratejileri kapsamında ve katma değeri yüksek ürünler üretme hedefi doğrultusunda, ağırlıklı olarak otomotiv ve imalat sanayisine hitap edecek şekilde, ilk kademede 700.000 ton/yıl üretim kapasitesine sahip, piyasa şartlarına bağlı olarak 1.400.000 ton/yıl üretim kapasitesine çıkartılabilecek Çubuk ve Kangal Haddehanesi’nin inşaat çalışmaların devam ettiğini söyledi. Demirel, çubuk ve kangal haddehanesinde düşük ve yüksek karbonlu çelikler, öngermeli beton çelikleri, yüksek alaşımlı çelikler, rulman çelikleri, otomat çelikleri, yay çelikleri, kaynak telleri, otomotiv çelikleri ile özel çubuk çelikler üretileceğini belirtirken, bunun yanında yılda 200 bin adet tren tekerinin üretileceği teker fabrikasının ise yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlanacağı dile getirdi. ÜSTÜ ÇİMEN ALTI ATIK HAVUZU Çevre yatırımlarına çok büyük önem verdiklerini de belirten Demirel, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Fabrikamız ciddi bir değişim dönüşüm içerisinde. Çevreyle ilgili önemli yatırımlar var. Kirlilik sadece havaya atılan, suya atılan katı atıklardan ibaret değil, gürültü de, görüntü de bir kirliliktir. Tüm fabrikanın çevresini değiştirecek adımları atıyoruz. Ciddi oranda yeşillendirme yapıyoruz.Fabrika içersinde yeşil alan olarak gözükeyen yerlerin altında atık su havuzları olduğunu söyleyerek, “ Eskiden buralar bataklık ve sinek yuvasaıydı. Bizler bu alanı kurutarak yeniden dizayn ettik. Şuan yeşil alan olarak gözülen yerin altında aslında havuzlar var. Tüm fabrikanın atıkları buradaki havuzlara toplanıyor. Bunların üzeri kapandığından hiçbir şey görünmüyor. Buranın karşısına kurduğumuz su arıtma tesisi ile birlikte havuza tolanan atık sular orada da arıtıldıktan sonra tekrar fabrikaya geri basıyor. Kurulduğunnda beri bu ilk ve dışarıya sıfır atıkla su kullanıyoruz” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Denize giren aynı aileden 2’si çocuk 3 kişi boğulma tehlikesi geçirerek hastaneye kaldırıldı

Samsun’da serinlemek için denize giren 2’si çocuk 3 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Hastaneye kaldırılan aileden duran kalbi çalıştırılan baba ile 3 yaşındaki oğlunun durumunun kritik olduğu bildirildi.
Olay, Atakum ilçesi Taflan Yalı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Canik ilçesinde ikamet eden Karakoç ailesi hafta sonu plaja gitti. Denize giren Kahraman Karakoç (25), 3 yaşındaki oğlu Alparslan Karakoç ve 16 yaşındaki kardeşi Rüstem Ali Karakoç boğulma tehlikesi geçirdi. Rüstem Ali Karakoç cankurtaranların müdahalesiyle sudan çıkartılırken, Kahraman Karakoç ve oğlu Alparslan Karakoç suda kayboldu. Takımlar tarafından denizden çıkartılan baba-oğul ile kardeş, ambulansla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kahraman Karakoç’un duran kalbi ambulansta çalıştırılırken, oğlu ile birlikte sıhhat durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin