Karabük Postası tarafından
28 Haziran, 2014 15:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KARDEMİR’de Yeni Yatırım İnşaatları Devam Ediyor

Son yıllarda yaptığı yatırımlarla göz dolduran KARDEMİR A.Ş Çubuk ve Kangal Haddehanesi ile Teker Fabrikası yatırımlarının inşaat çalışmalarını hızlandırdı Son yıllarda yaptığı yatırımlarla göz dolduran KARDEMİR A.Ş Çubuk ve Kangal Haddehanesi ile Teker Fabrikası yatırımlarının inşaat çalışmalarını hızlandırdı. Türkiye’nin ve bölgenin tek ray üreticisi konumunda olan KARDEMİR yatırımına başladığı ve yıllık 700 bin ton kapasiteli Çubuk ve Kangal Haddehanesinde ağırlıklı olarak otomotiv ve makine imalat sanayine hitap edecek. Tesiste, mevcut durumda ülkede üretilmeyen ve yurtdışından tedarik edilen katma değeri yüksek ürünlerde üretilebilecektir. KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, şirketin büyüme stratejileri kapsamında ve katma değeri yüksek ürünler üretme hedefi doğrultusunda, ağırlıklı olarak otomotiv ve imalat sanayisine hitap edecek şekilde, ilk kademede 700.000 ton/yıl üretim kapasitesine sahip, piyasa şartlarına bağlı olarak 1.400.000 ton/yıl üretim kapasitesine çıkartılabilecek Çubuk ve Kangal Haddehanesi’nin inşaat çalışmaların devam ettiğini söyledi. Demirel, çubuk ve kangal haddehanesinde düşük ve yüksek karbonlu çelikler, öngermeli beton çelikleri, yüksek alaşımlı çelikler, rulman çelikleri, otomat çelikleri, yay çelikleri, kaynak telleri, otomotiv çelikleri ile özel çubuk çelikler üretileceğini belirtirken, bunun yanında yılda 200 bin adet tren tekerinin üretileceği teker fabrikasının ise yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlanacağı dile getirdi. ÜSTÜ ÇİMEN ALTI ATIK HAVUZU Çevre yatırımlarına çok büyük önem verdiklerini de belirten Demirel, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Fabrikamız ciddi bir değişim dönüşüm içerisinde. Çevreyle ilgili önemli yatırımlar var. Kirlilik sadece havaya atılan, suya atılan katı atıklardan ibaret değil, gürültü de, görüntü de bir kirliliktir. Tüm fabrikanın çevresini değiştirecek adımları atıyoruz. Ciddi oranda yeşillendirme yapıyoruz.Fabrika içersinde yeşil alan olarak gözükeyen yerlerin altında atık su havuzları olduğunu söyleyerek, “ Eskiden buralar bataklık ve sinek yuvasaıydı. Bizler bu alanı kurutarak yeniden dizayn ettik. Şuan yeşil alan olarak gözülen yerin altında aslında havuzlar var. Tüm fabrikanın atıkları buradaki havuzlara toplanıyor. Bunların üzeri kapandığından hiçbir şey görünmüyor. Buranın karşısına kurduğumuz su arıtma tesisi ile birlikte havuza tolanan atık sular orada da arıtıldıktan sonra tekrar fabrikaya geri basıyor. Kurulduğunnda beri bu ilk ve dışarıya sıfır atıkla su kullanıyoruz” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

CHP Genel Başkanı Özel, Zonguldak mitinginde konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zonguldak’ta düzenlenen mitinge katıldı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingde konuştu. Mahallî seçimlerden sonra birinci defa Zonguldak’ta halkın karşısına geldiğini söz eden Özgür Özel, "O gün meydanlarda kelam alıp kelam vermiştik. 2019’da sizlere seslendim. ‘Bu sefer sizi duyduk. Siz de bizi duyun. Kelam veriyorum. Emeğin başşehri CHP’ye yakışır’ demiştim. Siz kelam verdiniz belediye liderimiz Tahsin Erdem’i rekor oyla seçtiniz" diye konuştu.
Zonguldak’ta halk ekmek aracılığıyla ayda 75 bin ekmek üretildiğini belirten Özel, kent lokantası, anne kafe, iki başka okuma salonunun hizmete girmesinin yanı sıra halk plajlarının halkın hizmetine sunulduğunu, kültür merkezinde 640 öğrencinin eğitim gördüğünü ve 15 gün sonra da halk otobüslerinin devreye gireceğini söyledi. Özel, "Ancak bir yandan da Zonguldak’ın uzunluğunu aşmış kederleri, büyük meşakkatleri var. Belediye liderleri uğraşıyor lakin ülkeyi yönetenler bir kente sırtını dönmeye görsünler. Zonguldak evvelce bu ülkede en varlıklı birinci 10 vilayet ortasındaydı. Toplumsal gelişmişlik endeksinde artık gerilemiş 28. sıraya kadar. Bugün Zonguldak’ın nüfusu 1960 nüfusu. Yani neredeyse 25 yılda memleketi 65 yıl geriye götüren bir anlayış var " formunda konuştu.

"Bu kent her yıl Türkiye’ye en çok gelir üreten 10. şehir"
TÜİK’in Türkiye’de işsizlik oranını yüzde 15-16 olarak açıkladığını Zonguldak’ta ise yüzde 25 olarak açıkladığını söz eden Özel, "Gerçek manada neredeyse Zonguldak’ta her iki gençten bir tanesi ya işsiz ya da hak ettiği üzere bir işte devamlı bir işte çalışamıyor. Kiralık konutların fiyatı daha da beter. 17 kat artmış Zonguldak’ta. Bu kent her yıl Türkiye’ye en çok gelir üreten 10. kent. Pekala devletin alırken birinci onda aldığı bu kente verirken yaptığı yatırım nedir? 81 vilayet içinde 70. sırada. Devlete verirken birinci ondasınız. Devlet size verirken sondan onuncu sıradasınız" dedi.
İBB iddianamesiyle ilgili Özel, "İddianame bekledik. Dedik ki yargılanmak için değil, yargılamak için iddianameyi bekliyoruz. 3 bin 900 sayfa iddianame yazdılar 10 gün evvelden irtibatına başladılar tuğla üzere iddianame diye çıktı, baktı iddianameye 400 kişi yargılanıyor. Her birinin isminin altına tüm yargılananların ismini yazmış ki sayfa tutsun 500 sayfa. Bir kişi bir savda bulunmuş dört kişi hakkında sona koyup sondadır, ek birdedir, ek üçtedir diyeceğine herkes için onu altına bir daha bir daha yapıştırmış. Özetlese 40 sayfa 50 sayfada anlatacağı konuyu içinde delili olmadığı için 4 bin sayfa diyebilmek için arayan aradığını bulamasın olağan vatandaş bir şey bahtın diye uzatıp durmuşlar. Fakat şunu hepimiz gördük ki yaz boyunca iftira attılar. 8 ay boyunca iftira attılar. Para dediler, para çıkmadı. Rüşvet dediler rüşvet çıkmadı ne imaj ne ispat hiçbir şey çıkmadı" dedi.
İmralı’ya gidilmesi için yapılan oylamayı pahalandıran Özel, "Mecliste bir oylama yapıldı. Türkiye’de bütün dikkatleri oraya topladılar. AK Parti ile birlikte iki parti artık İmralı Adası’na gidecek, Abdullah Öcalan’ı ziyaret edecek. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu komiteye girerken çok tartışmalar oldu. Ne kelamlar söylediler? Ne dedik? Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Bizim içinde olduğumuz değil, olmadığımız komiteden korkun dedik" dedi.
"Biz DEM Parti ile görüşürken bayramlaştık diye, selamlaştık diye bize terörist diyenler artık bizi bir şeye zorlamaya çalışıyorlar" tabirlerinin kullanan Özel, "Demokrasilerde sıkıntılar demokratikleşerek çözülür. Sorun üstüne kararlılıkla giderek çözülür. Asla ve asla zorlamalarla, tartışmalarla bu halde çözülmez" dedi.
Özel, "Biz sıkıntıyı asla ve asla hiçbir halde engelleyerek, barışın gelmesini engelleyerek Kürt sıkıntısının çözülmesini engelleyerek, terörün bitmesini engelleyerek bir tavır takınacak değiliz. Cumhuriyet Halk Partisi birinci gün durduğu yerdedir. Doğruların demokrasinin sorunun tahlilinin ardındadır. Kimsenin peşine takılmak kimsenin dediğini yapmak, kimsenin planladığı planın modülü olmak zorunda değildir. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin barışının, kardeşliğinin güvencesidir" dedi.
Önümüzdeki Cuma günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin program kurultayının yapılacağını söz eden Özel, 17 yıl sonra parti programının değiştiğini problemlere tahlil tekliflerinin getirildiğini de kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin