Son yıllarda yaptığı yatırımlarla göz dolduran KARDEMİR A.Ş Çubuk ve Kangal Haddehanesi ile Teker Fabrikası yatırımlarının inşaat çalışmalarını hızlandırdı
Son yıllarda yaptığı yatırımlarla göz dolduran KARDEMİR A.Ş Çubuk ve Kangal Haddehanesi ile Teker Fabrikası yatırımlarının inşaat çalışmalarını hızlandırdı.
Türkiye’nin ve bölgenin tek ray üreticisi konumunda olan KARDEMİR yatırımına başladığı ve yıllık 700 bin ton kapasiteli Çubuk ve Kangal Haddehanesinde ağırlıklı olarak otomotiv ve makine imalat sanayine hitap edecek. Tesiste, mevcut durumda ülkede üretilmeyen ve yurtdışından tedarik edilen katma değeri yüksek ürünlerde üretilebilecektir.
KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, şirketin büyüme stratejileri kapsamında ve katma değeri yüksek ürünler üretme hedefi doğrultusunda, ağırlıklı olarak otomotiv ve imalat sanayisine hitap edecek şekilde, ilk kademede 700.000 ton/yıl üretim kapasitesine sahip, piyasa şartlarına bağlı olarak 1.400.000 ton/yıl üretim kapasitesine çıkartılabilecek Çubuk ve Kangal Haddehanesi’nin inşaat çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Demirel, çubuk ve kangal haddehanesinde düşük ve yüksek karbonlu çelikler, öngermeli beton çelikleri, yüksek alaşımlı çelikler, rulman çelikleri, otomat çelikleri, yay çelikleri, kaynak telleri, otomotiv çelikleri ile özel çubuk çelikler üretileceğini belirtirken, bunun yanında yılda 200 bin adet tren tekerinin üretileceği teker fabrikasının ise yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlanacağı dile getirdi.
ÜSTÜ ÇİMEN ALTI ATIK HAVUZU
Çevre yatırımlarına çok büyük önem verdiklerini de belirten Demirel, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Fabrikamız ciddi bir değişim dönüşüm içerisinde. Çevreyle ilgili önemli yatırımlar var. Kirlilik sadece havaya atılan, suya atılan katı atıklardan ibaret değil, gürültü de, görüntü de bir kirliliktir. Tüm fabrikanın çevresini değiştirecek adımları atıyoruz. Ciddi oranda yeşillendirme yapıyoruz.Fabrika içersinde yeşil alan olarak gözükeyen yerlerin altında atık su havuzları olduğunu söyleyerek, “ Eskiden buralar bataklık ve sinek yuvasaıydı. Bizler bu alanı kurutarak yeniden dizayn ettik. Şuan yeşil alan olarak gözülen yerin altında aslında havuzlar var. Tüm fabrikanın atıkları buradaki havuzlara toplanıyor. Bunların üzeri kapandığından hiçbir şey görünmüyor. Buranın karşısına kurduğumuz su arıtma tesisi ile birlikte havuza tolanan atık sular orada da arıtıldıktan sonra tekrar fabrikaya geri basıyor. Kurulduğunnda beri bu ilk ve dışarıya sıfır atıkla su kullanıyoruz” dedi.