Karabük Postası tarafından
08 Ağustos, 2019 14:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KARDEMİR, Uzaktan Eğitim faaliyetlerine başlıyor

KARDEMİR ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi ( ODTÜ ) arasında BİLGEİŞ (Bilişim İle Gelişen İş Dünyası) Projesi kapsamında Uzaktan Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı. KARDEMİR çalışanlarının bağımsız öğrenme ve bilgiye anlık ulaşma ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan protokol kapsamında, şirket çalışanları BİLGEİŞ projesinde yer alan 100 farklı dersi, uzaktan öğrenme yöntemiyle ücretsiz alabilecek. KARDEMİR’de düzenlenen protokol imza törenine KARDEMİR Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Uğur Altundağ  Eğitim Müdürü Burcu Öztürk, ODTÜ Görsel İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi (GİSAM) Başkanı ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, BİLGEİŞ Projesi Takım Lideri Meltem Koca ve BİLGEİŞ Teknik Alt Yapı Yöneticisi  / Activate A.Ş CEO’su Ata Khan katıldı. Şirket tanıtımı ile başlayıp karşılıklı bilgi paylaşımı ile devam eden törende, günümüz internet çağında, uzaktan eğitimin önemine ve ülkemizdeki uygulamalardan örnekler verilerek işletmelere sağladığı avantajlara dikkat çekildi. Avrupa Birliği –Türkiye Mali İşbirliği kapsamında Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından yürütülen ve kitlesel açık eğitim formatında geliştirilmiş olan ilk e-öğrenme portalı özelliği taşıyan BİLGEİŞ projesi, içerisinde Kriz Yönetimi, Müşteri İlişkileri, Doğru Pazarlama İletişimi, Proje Yönetimi gibi Sosyal Beceri Eğitimleri ile 3 Boyutlu Tasarım, Dijital Pazarlama, Programlama, Bulut Teknolojileri gibi Teknik Beceri Eğitimlerinden oluşan ücretsiz 100 adet e-eğitimi barındırıyor. KARDEMİR’in gereksinimleri ve çalışanların ortak ihtiyaçları doğrultusunda seçilecek eğitimlerin ilgili personellere ataması yapılarak uygulanacak olan projede, başarılı olanlara ODTÜ tarafından sertifika verileceği ve bu başlangıcın KARDEMİR’de bundan sonra sürdürülecek olan uzaktan eğitim sisteminin de altyapısını oluşturacağı belirtildi. KARDEMİR’de ilk planda Tasarım Odaklı Düşünme, Liderlik, Proje Yönetimi Hakkında Temel Bilgiler, Stres Yönetiminde Yöneticinin Rolü ve Müşteri İlişkileri gibi sosyal beceri eğitimleri ile başlayacak olan uzaktan eğitimlerin, teknik beceri ve mesleki gelişim içerikli farklı eğitimlerle devam edecek. Türkiye’de çok sayıda mesleki kuruluş ile üniversiteler ve şirketler tarafından uygulanan, bilgi ve iletişim teknolojileri yoluyla binlerce kayıtlı kullanıcısına ücretsiz çevrim içi eğitim veren sistem, öğrenmek isteyen herkese, her zaman açık bir platform özelliği de taşıyor.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Öğr. Gör. Karakaya’nın Projesine TÜBİTAK’tan Destek

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Ahmet Erdoğan Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden Öğr. Gör. Dr. Cihangir Karakaya’nın araştırmacı olarak yer aldığı "Sosyal ve Ekonomik Takviye (SED) Hizmetinin Aktifliğinin Çocuk, Aile ve Meslek Elemanı Bağlamında Güçlendirilmesi" başlıklı proje, TÜBİTAK 1007 kapsamında desteklenmeye layık görüldü.
Projenin yürütücülüğünü Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Toplumsal Hizmet Kısmından Dr. Öğr. Üyesi Ümran Cihan Dündar’ın yaptığı ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ahmet Erdoğan Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sıhhat Bakım Hizmetleri Kısmından Öğr. Gör. Dr. Cihangir Karakaya’nın araştırmacı olarak yer aldığı "Sosyal ve Ekonomik Dayanak (SED) Hizmetinin Aktifliğinin Çocuk, Aile ve Meslek Elemanı Bağlamında Güçlendirilmesi" başlıklı proje, TÜBİTAK 1007 Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı kapsamında takviye almaya hak kazandı.
TÜBİTAK 1007 kapsamında desteklenmeye layık görülen proje ile Toplumsal ve Ekonomik Dayanak (SED) hizmetinden yararlanan çocukların her türlü riskten korunarak aile ortamında yetiştirilmelerini sağlamak ve aile odaklı bakım hizmetlerini yaygınlaştırmak gayeleri doğrultusunda SED hizmetinin çocuklara ve ailelere yönelik etkililiğinin artırılması ve hizmet kalitesinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Birebir vakitte proje kapsamında yürütülen Toplumsal ve Ekonomik Takviye hizmetlerine ait mevzuat değişikliği ve siyaset geliştirme süreçlerinde kıymetlendirilmek üzere mevcut durum tespiti, risk ile gereksinim tahlilinin ele alınması amaçlanıyor.
Öğr. Gör. Cihangir Karakaya’nın araştırmacı olduğu projenin TÜBİTAK 1007 kapsamında desteklenmesinden gurur ve memnunluk duyduğunu tabir eden BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, "Üniversitemizin akademik birikimini ve topluma hizmet anlayışını bir ortaya getiren bu cins projeler, bizler için yalnızca bilimsel muvaffakiyet değil, birebir vakitte toplumsal bir sorumluluğun da tabiridir. Öğr. Gör. Dr. Cihangir Karakaya’nın araştırmacı olarak yer aldığı bu proje, çocukların ve ailelerinin ömürlerini direkt etkileyen toplumsal dayanak hizmetlerinin daha faal ve sürdürülebilir hale getirilmesi açısından değer arz etmektedir. Bilhassa dezavantajlı kümelerin korunması, güçlendirilmesi ve toplumla bütünleşmesi sürecinde bilimsel bilgilere dayalı siyasetlerin geliştirilmesi epeyce değerlidir. Projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesi hem Üniversitemizin araştırma ve üretme vizyonun bir göstergesi hem de topluma dokunan bilimsel çalışmaların hayli değerli olduğunun bir göstergesidir. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bizler her vakit bilimsel üretimin ve toplumsal katkı sağlamanın şuurunda olarak böylesine manalı projelerin ortaya çıkması için çalışmalara devam edeceğiz. Bu his ve kanılarla TÜBİTAK 1007 kapsamında desteklenmeye hak kazanan projede araştırmacı olarak yer alan Öğr. Gör. Dr. Cihangir Karakaya hocamız ile proje grubunu tebrik ediyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.