KARDEMİR İran’a Ray İhracatına Başladı  - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Ekim, 2016 14:33 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR İran’a Ray İhracatına Başladı 

İran ile Petrol-Ray takası kapsamında Nisan ayında yapılan 80 milyon avroluk anlaşma sonrası KARDEMİR İran’a ilk ray sevkiyatına başladı.
Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş Genel Müdürü Uğur Yılmaz, Karabük Üniversitesi’nde başlayan “3. Uluslararası Raylı Sitemler” sempozyumu kapsamında açılan Hicaz Demiryolu resim sergisinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Yılmaz, İran ile yapılan petrol-ray takası kapsamında Tüpraş’ın petrol almaya başladığını, KARDEMİR’inde ray vermeye başladığını söyledi. Yılmaz, yaklaşık 80 milyon avro hacminde ticari anlaşma kapsamında İran’dan Tüpraş’ın ham petrol aldığını, kendilerinin de İran Devlet Demir Yolları’na ray göndermeye başladıklarını belirterek, “Bu aşağı yukarı 135 bin tona ulaşabilecek ve kurada bağlı olmak üzere bir ray üretimi. Şuanda ilk 40 bin tonun üretimi hemen hemen bitti ve ilk 10 bin ton Ray İran’a teslim edildi. İyi bir anlaşma oldu. Bizim bildiğimiz İran İran olalı 600 bin ton ray kullanılmış. Bu anlaşma öncesi bunun yüzde 10’u KARDEMİR’den karşılanmış. Şimdi bu hacimde tedarikle İran yerleşkesinde KARDEMİR Ray’ın önemli payı olacak. Bu ülkemiz ve KARDEMİR açısından gurur verici. Bunun inşallah devamı olur. Bu sadece İran’a değil Avrupa’ya da ray satmak istiyoruz. Bunun yolu da limandan geçiyor. İnşallah Filyos Limanı, KARDEMİR ve Karabük ile bölge iller için son derece stratejik hayati öneme sahip. Önümüzdeki günlerde buranın temelini atacağız, çalışmalar başlamış. Süratle liman hayata geçerse buradan ray ve diğer ürünlerimizi birçok ülkeye ihraç etme imkanımız olacak” dedi.
Komşu ülkeler Suriye ve Irak’ta da barışın sağlanmasıyla bölgede yeniden yapılanma ve imar başlaması gerektiğini kaydeden Yılmaz, “O günler inşallah en kısa sürede gerçekleşirse, şüphesiz ki; bizim de beklentimiz sadece ray değil, Türkiye’nin çelik sektörü açısından da önemli. O bölgeye ihracatımız olacaktır. Bu bölgeler eninde sonunda bir gün barışa kavuşunca önemli bir pazar ve potansiyel hale gelecektir” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kamyonet bariyerlere carpti 5 yarali d8UETdQJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kamyonet bariyerlere çarptı: 5 yaralı

Amasya’da kamyonetin bariyerlere çarptığı kazada 5 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Y.C idaresindeki 06 PBE 17 plaka sayılı kamyonet Amasya – Samsun karayolunda Havza yönünden Merzifon’a doğru seyri sırasında kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı.

Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine polis, acil sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan 5 kişi ambulanslarla Havza Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin