Karasal iklimde tropikal meyveler ve zeytin yetiştiriyor - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Kasım, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karasal iklimde tropikal meyveler ve zeytin yetiştiriyor

Çorum’un Oğuzlar ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki marangoz, karasal iklimin yaşandığı bölgede ürettiği tropikal meyve ve zeytin ağaçlarına gözü gibi bakıyor.

Çorum’un Oğuzlar ilçesinde yaşayan ve marangozluk yapan 44 yaşındaki Arif Martinci, hobi olarak endemik ve tropikal meyveler yetiştirmeye başladı. Dünyanın farklı yerlerinden tohumlar getirten Martinci, karasal ve Karadeniz ikliminin hakim olduğu ilçede tropikal meyveler yetiştirmeyi başardı. Meyve ağaçlarına gözü gibi bakan Martinci, zeytin ağacı da dikti. Her yıl ürün çeşitliliğini arttırmaya çalışan Martinci’nin yetiştirdiği bitkileri gören vatandaşlar hayrete düşüyor. Farklı iklim türlerinde yetişen ürünleri ilçede yetiştirmeyi başaran Martinci meyvelerini de almaya başladı. Portakal, limon ve mandalina üreten Martinci, hünnap, dikensiz belen alıcı ve iğde üretimi de yapıyor.

Oğuzlar ilçesindeki Obruk Barajı’nın kenarında yer alan bahçesinde ürettiği meyveleri toplayarak ailesi ve dostlarına ikram eden Martinci, sıcak iklimde yetişen meyveleri yetiştirirken ve ürünleri toplarken büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte samanlik ve odunluk yanginda kule dondu RzNSUh5b
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te samanlık ve odunluk yangında küle döndü

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde samanlık ve odunlukta çıkan yangın hasara yol açtı.

Yangın, Kapucu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adem K.’ye ait samanlık ve odunlukta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, samanlık ve odunluğu tamamen sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında samanlık ve odunluk kullanılamaz hale geldi.

Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin