Karabük’te tek katlı ev yandı

Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2024 12:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yanan tek katlı ev kullanılamaz hale geldi.

Yangın, gece saatlerinde ilçeye bağlı Dere köy Hanlar Mahallesi’nde Ayşe Danışman'a ait tek katlı evde çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangını gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. İhbar sonrası olay yerine gelen Safranbolu Belediyesi İtfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğüne ait orman arazözler yangına müdahale etti. Yangında can kaybı yaşanmazken, yanan ev kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Sinop Valisi’nden belediyelere uyarı: “Sokak hayvanları belediyelerin barınaklarında olmalı”

Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, "5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda artık ’sokak hayvanları’ kavramı yok. Bu hayvanlar belediyelerin ’hayvan bakımevleri’nde olması gerekiyor. Sinop Belediyesi ve Boyabat Belediyesi kanunen hayvan bakımevlerini oluşturmak zorunda" dedi.
Sinop’ta "İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı" gerçekleştirildi. Sinop Valiliği Toplantı Salonu’nda Vali Mustafa Özarslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, belediye liderleri ve ilgili kurum müdürlerinin katıldı. Toplantıda, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği gereği, sahipsiz hayvanların korunması, rehabilitasyonu ve sahiplendirilmesi hususlarında alınması gereken önlemler ele alındı.
Vali Mustafa Özarslan, toplantıyla ilgili toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bilindiği üzere hususla ilgili 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu çıktı ve yeni yasa da artık sokak hayvanları kavramı yok. Bu hayvanlar belediyelerin ’hayvan bakımevleri’nde olması gerekiyor. Bu kanunun uygulanmasını alanda aktif bir halde uygulanarak hem rastgele bir vatandaşımızın bir ziyan görmemesi hem de hayvan haklarının aktif bir biçimde korunması gerekmekte. Sorunun; toplumsal hayatımıza, gündelik hayatımıza, vatandaşlarımız güvenliğine olumsuz bir tesir oluşturmaması için gerekli önlemler ne olabilir, neler yapabiliriz? Bu hususlar gündemimizin asıl konusuydu. Bu kapsamda bilhassa bu mevzu üzerindeki çalışmalarımızı ağırlaştırma kararı aldık. Toplantıda alınan kritik kararlarımızdan bahsetmek gerekirse, öncelikle doğal ki sahipsiz hayvanların belediyelerimiz tarafından uygun şartlarda barındırılması için hayvan bakımevlerinin ve doğal hayat merkezlerinin oluşturulması. Bunlarla ilgili hem mevcut barınakların fiziki şartlarını geliştirilerek süratli bir biçimde ruhsatlandırılması, eksiklerinin tamamlanması, yasal mecburilik olan 25 bin nüfusun üzerindeki belediyelerin kurması gereken hayvan bakımevlerinin heyetimi ve mevcutların fiziki kurallarını, hukuksal kuralları taşıyacak formda hazırlanarak ruhsatlandırılması gerekiyor. Belediyelerimizi, bu konudaki yapacakları inşa faaliyetlerinde ve hizmetlerinde kamu takviyesinden istifade ettireceğiz. Bu kapsamda bizim vilayetimizde Sinop Belediyesi ve Boyabat Belediyesi kanunen hayvan bakımevlerini oluşturmak zorundalar. Mevcut olanların kapasitelerini arttırmaları gerekmekte. Bu hususta, bu belediyelerimizin çok kısa vakit içerisinde tüm süreçlerini ve ruhsatlandırmalarını tamamlayıp yasanın ön gördüğü ülkü hizmetleri vermesi gerekiyor. Bu değerli bir misyon. Bir taraftan hayvan haklarının, hayvanların refahının korunması bizim misyonumuz. Tıpkı formda denetimsiz sahipsiz hayvanlarının oluşumunu ve bunun gündelik hayatta oluşturduğu olumsuz tesirlerini ve ziyanların oluşmamasını da önlemekte yeniden bizim değerli vazifemiz" diye konuştu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.