Karabük’te Milli Eğitim Yatırımları Değerlendirildi
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda 2024-2025 Eğitim Öğretim yılına hazırlık çalışmaları, yapımı devam eden yatırımlar, proje aşamasında olan ve planlanan yatırımlar ile okulların fiziki durumu, güçlendirme ve onarım işleri, Vali Mustafa Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında ele alındı.
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Vali Mustafa Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Şenol Ayyıldız, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Müdürü Mustafa Sucu ve ilgili yetkililer katıldı.
Eğitim yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Mustafa Yavuz, şunları söyledi:
“2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı hazırlık çalışmaları başladı. Okullarımızdaki bakım ve onarım çalışmaları ile il genelinde devam eden yatırım çalışmaları hızla devam ediyor. Yapımı tamamlanan Beşbinevler Şehit Cevdet Çay Ortaokulu (12 Derslik) ve Fevzi Çakmak Ortaokulu (8 Derslik) 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde hizmete açılacaktır.
Ayrıca, 5 okul, 1 pansiyon ve 1 atölye binaları ile ilgili çalışmalar devam etmekte, 6 okulumuzun projeleri ile ilgili çalışmalar ise planlama aşamasında olup, çalışmalar devam etmektedir. Öğretmen ve öğrencilerimizin teknolojik altyapıya uygun modern okullarda eğitim öğretim görmeleri noktasında tüm imkânlar seferber edildi. Bu bağlamda, okullarımız daha güçlü, daha kaliteli ve değişen şartlara uyumlu hale dönüşmektedir. Yeni açılacak ve tamamlanacak okullarımız sayesinde, eğitim altyapımızı daha da güçlendireceğiz.
Ayrıca, Eğitim Kenti Karabük Projemizin, Eğitim Mirası Müzesi çalışmalarını değerlendirdik. İlimizin geçirdiği eğitim serüvenini yeni nesillere aktarmak, bizim için önemli görevlerden birisidir.”
Toplantı, eğitim öğretim hazırlıklarına ilişkin değerlendirme ve istişarelerin ardından sona erdi.
ANAHTAR PARTİ İL BAŞKANI SEBAHATTİN UZUN'DAN “İKLİM KANUNU TASARISI”NA TEPKİ: "YERLİ ÜRETİCİYİ ZAYIFLATAN, KAMU YARARINDAN UZAK BİR METİN"
Anahtar Parti İl Başkanı Sebahattin UZUN, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 20 Şubat 2025 tarihinde sunulan ve 8 Nisan 2025 tarihinde Genel Kurul gündemine alınması planlanan "İklim Kanunu Tasarısı"na yönelik sert eleştirilerde bulundu. İl Başkan UZUN, düzenlediği basın toplantısında söz konusu tasarının, kamuoyunda yeterince tartışılmadan, sivil toplumun ve ilgili paydaşların katılımı sağlanmadan hazırlandığını vurguladı.
Tasarıda yer alan birçok muğlak ve belirsiz düzenlemenin ciddi endişelere yol açtığını ifade eden İl Başkanı, özellikle tarım ve hayvancılık alanında büyük riskler barındırdığına dikkat çekti. "Metan gazı gibi doğal kaynaklı salımlar nedeniyle hayvancılığı doğrudan hedef alan maddeler, hali hazırda geçim mücadelesi veren üreticilerimizi daha da zor durumda bırakacak, sektörel küçülmeye ve yerli üretimin gerilemesine neden olacaktır" dedi.
Tarımda Merkezi Denetim Tehlikesi
İl Başkanı Sebahattin UZUN, tasarıda öngörülen "sertifikalı ürün" uygulamasıyla çiftçilerin ne ekeceklerine dahi karar veremez hale getirileceğini savunarak, "Bu uygulama, tarım alanında merkezi denetimi artırmakta, üretimin kamu yararı doğrultusunda sürdürülebilirliğini kısıtlamaktadır" şeklinde konuştu.
Üretim Gücü ve Ekonomik Egemenlik Riski
Enerji, sanayi ve ulaşım gibi stratejik sektörlere getirilen emisyon azaltımı yükümlülüklerinin üretim gücünü sınırlayabileceğini dile getiren İl Başkanı, Türkiye'nin küresel karbon piyasasına entegre edilmesiyle birlikte stratejik ürünlerin üretim maliyetleri ve miktarlarının uluslararası platformlara açılacağını, bunun da ekonomik ve ticari egemenlik açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.
Sosyal Etkiler Göz Ardı Edildi
İl Başkanı UZUN, tasarının sosyal etkilerinin göz ardı edildiğine dikkat çekerek, "Vatandaşlarımızın günlük yaşamına ve ulaşım hakkına doğrudan olumsuz etkiler oluşturabilecek düzenlemeler içeriyor. Elektrikli araçlara geçiş süreciyle birlikte uygulanabilecek yakıt kısıtlamaları özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı doğrudan mağdur edecektir" dedi.
“Tasarı Geri Çekilmeli” Çağrısı
Açıklamasının sonunda tasarının kamu yararından uzak olduğunu vurgulayan İl Başkanı Sebahattin Uzun, şunları kaydetti:
“Bu yasa tasarısı, yerli üreticiyi zayıflatan, tarım ve hayvancılığı baskı altına alan, sosyal ve ekonomik gerçekliklerle örtüşmeyen bir metindir. Bu nedenle derhal geri çekilmeli, tüm kesimlerin katılımıyla, milli çıkarlarımızı gözeten ve daha etkin bir strateji ile şekillendirilmiş yeni bir iklim politikası çerçevesi oluşturulmalıdır. Anahtar Parti olarak bu sürecin her aşamasında halkımızın ve üreticilerimizin yanında olacağız.”