blank
Haber Merkezi tarafından
29 Mayıs, 2025 14:06 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Durmuş Ali Keskinkılıç’tan İstanbul’un Fethi Mesajı

Fetih, sadece bir şehrin alınması değil, bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılmasıdır. Aziz milletimizin şanlı tarihine altın harflerle kazınan İstanbul’un Fethi’nin 572. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla yad ediyoruz.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın genç yaşında sergilediği ileri görüşlülük, kararlılık ve inanç; milletimize daima ilham olmuş, çağlar boyunca birçok medeniyete başkentlik yapan İstanbul’un ebedi Türk yurdu olmasının kapılarını aralamıştır. Bu büyük zafer, sadece askeri bir başarı değil; aynı zamanda ilim, irfan ve adalet medeniyetinin temel taşlarını yeniden yükselten bir dönüm noktasıdır.

İstanbul’un Fethi, inançla birleşen aklın, azmin ve stratejinin zaferidir. Bu kutlu zaferi gerçekleştiren başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere tüm kahraman ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
Bizlere düşen görev; bu büyük mirası gelecek nesillere taşıyacak adımları atmak, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda kararlılıkla yürümektir.

Bu vesileyle, İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, tüm hemşehrilerime ve aziz milletimize selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Durmuş Ali KESKİNKILIÇ
Karabük Milletvekili
KİT Komisyonu Üyesi

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Amasya’da kenevirde hayal kırıklığı: Kenevir ekim alanı 6 bin 500 dekardan 850 dekara düştü

Amasya’da kenevir bitkisinin büyük umutlarla başlayan üretimi hayal kırıklığına dönüştü. İlaç sanayinden dokumaya, otomotivden izolasyona kadar çok farklı alanlarda kullanım imkanı olan bitkinin ekimi 6 bin 500 dekardan 850 dekara kadar geriledi. Mağdur olan üreticilerin ekim yapmak istemediği açıklandı.

"Üreticilerimiz mağdur olduğu için ekim yapmak istemiyor"
Amasya’da "Kenevir Tekrar Doğuyor Projesi" kapsamında hasat programı düzenlendi. Programda konuşan Amasya Tarım ve Orman Vilayet Müdürü Ahmet Arslan, "İlimizde 2024 yılında 6 bin 500 dekar üzere bir alanda ekimi yapılan kenevir kontratlı üretim esnasında bir firmayla yaşanan düşüncelerden ötürü bu yıl 850 dekar üzere bir alana düşmüş bulunmaktadır" dedi.
850 dekarın 500 dekarlık kısmının TİGEM’e bağlı Gökhöyük Tarım İşletmesi’nde, kalan kısmın ise iki firma tarafından kontratlı olarak Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerinde ekildiğini anlatan Arslan, "Kenevir olayının daha önemli bir biçimde ele alınması gerekir. Kenevirin vilayetimizde yaygınlaştırılması gerekiyorsa bu firmaların daha güçlü bir formda bu dala el atması gerekir. Yoksa üreticilerimizin bu hususta mağdur olduğu için ekim yapmak istemiyorlar. Bu da bizim için büyük bir sıkıntı" diye konuştu.

Dalgıçların kıyafetlerinde, pilotların kasklarında kullanılıyor
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM) kenevir tohumu üretimine ait faaliyetlerde bulunduğuna değinen TİGEM Bitkisel Üretim Dairesi Başkanı Noyan Avgın, "Kenevirin sahiden çok fazla kullanım alanı var. Dalgıçların kıyafetlerinden uçaklarda pilotların kasklarına kadar kullanıldığını öğrendik. Bu türlü bir bitkiyi desteklememiz ve endüstrisini de geliştirmemiz lazım" formunda konuştu.
Amasya Valisi Lider Bakan ise uzun yıllardan sonra 2016 yılında çıkan yönetmelikle 21 vilayette kenevirin tekrar yetiştirilmeye başlandığını hatırlatarak Amasya’nın kenevir tohumu üretiminde 296 ton ile birinci sırada yer aldığını söyledi.

"Salonda hasat olmaz, yağmurda eriyecek halimiz yok"
"Kenevir Tekrar Doğuyor Projesi" kapsamında Gökhöyük Tarım İşletmesinde düzenlenen kenevir hasadı tarla günü programının hava muhalefeti telaşı nedeniyle tarlada yapılmamasına reaksiyon gösterip kendisinin olduğu üzere programa katılanların yarıdan fazlasının çiftçi çocuğu olduğunu hatırlatarak programın devamını tarlada sürdürten Vali Bakan, "Hiç kimse çok fazla havalara girmesin. Bu türlü salonda filan hasat olmaz. Yağmurda eriyecek halimiz yok" tabirlerini kullandı.
Hasat programında AK Parti Vilayet Lideri Galip Uzun ve Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürü Halil Ozan Topaloğlu ile öteki yetkililer de yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin