Karabük Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Durmuş Ali Keskinkılıç’tan İstanbul’un Fethi Mesajı - Karabük Haber Postası
123123
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
29 Mayıs, 2025 14:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Durmuş Ali Keskinkılıç’tan İstanbul’un Fethi Mesajı

Fetih, sadece bir şehrin alınması değil, bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılmasıdır. Aziz milletimizin şanlı tarihine altın harflerle kazınan İstanbul’un Fethi’nin 572. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla yad ediyoruz.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın genç yaşında sergilediği ileri görüşlülük, kararlılık ve inanç; milletimize daima ilham olmuş, çağlar boyunca birçok medeniyete başkentlik yapan İstanbul’un ebedi Türk yurdu olmasının kapılarını aralamıştır. Bu büyük zafer, sadece askeri bir başarı değil; aynı zamanda ilim, irfan ve adalet medeniyetinin temel taşlarını yeniden yükselten bir dönüm noktasıdır.

İstanbul’un Fethi, inançla birleşen aklın, azmin ve stratejinin zaferidir. Bu kutlu zaferi gerçekleştiren başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere tüm kahraman ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
Bizlere düşen görev; bu büyük mirası gelecek nesillere taşıyacak adımları atmak, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda kararlılıkla yürümektir.

Bu vesileyle, İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, tüm hemşehrilerime ve aziz milletimize selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Durmuş Ali KESKİNKILIÇ
Karabük Milletvekili
KİT Komisyonu Üyesi

Bizi sosyal medyadan takip edin
kar duvarlari arasinda kalan yol gorenleri hayrete dusurdu 49Ad7zkv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kar duvarları arasında kalan yol görenleri hayrete düşürdü

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde metrelerce yüksekliğe ulaşan kar kütleleri arasında kalan rüzgâr enerji santrali yolu, bir doğa fotoğrafçısının dron çekimleriyle kışın sert yüzünü gözler önüne serdi.

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde yaşayan doğa fotoğrafçısı Nazif Karakoç, Reşadiye ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışının oluşturduğu manzarayı görüntülemek için bölgeye giderek ilçeye bağlı Bozcalı beldesinde bulunan rüzgâr enerji santraline giden yolu dron ile kayda aldı. Kış şartlarının etkisini yoğun şekilde hissettirdiği bölgede, yer yer metrelerce yüksekliğe ulaşan kar kütleleri dikkat çekti. Görüntülerde, yolun iki tarafında duvar gibi yükselen kar birikintileri arasında kalan güzergâh, doğa şartlarının sertliğini gözler önüne serdi.

Doğa fotoğrafçısı Karakoç: “Görülmesi gereken bir yer”

Bölgedeki etkileyici manzarayı kayıt altına alan Karakoç, “Tokat’ın Reşadiye ilçesi Bozcalı kasabasında rüzgâr elektrik santrallerinin olduğu bölgedeyiz. Şu anda enerji santraline giden yol güzergâhındayız. Gördüğünüz gibi 5-6 metre kar var. Gerçekten görülmesi gereken bir yer” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin