Tokat’ta düzenlenen operasyonlarda 505 litre uydurma içki, silah, mühimmat ve tarihi eser kaçakçılığı gereçleri de dahil çok sayıda kaçak eser ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 27 kişi hakkında isimli süreç başlatıldı.
Tokat Vilayet Jandarma Komutanlığı grupları, son 1 ayda kaçak ve düzmece alkol ticareti, kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı ile silah ve mühimmat kaçakçılığına yönelik eş vakitli operasyonlar gerçekleştirdi. Yapılan baskınlarda 505 litre geçersiz içki, 21 kilogram kaçak tütün, 52 bin 994 adet makaron, 3 ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ilişkin 43 adet fişek, 3 ruhsatsız av tüfeği ve 23 adet av tüfeği fişeği, 342 tarihi eser niteliği taşıyan sikke, 37 adet çeşitli kaçak hafriyat gereci ve 4 adet define detektörü ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 27 kişi hakkında isimli süreç başlatıldı.
Valilikten yapılan açıklamada, “Toplumun huzur ve güvenliğini tehdit eden yasa dışı faaliyetlere karşı yürüttüğümüz uğraş aralıksız devam edecektir. Hata faillerini yakalamak ve kaçakçılığı kökünden bitirmek maksadıyla titizlikle çalışıyoruz” denildi.


Jandarmadan yasa dışı ticarete amansız takip
Alevlere teslim olan ahşap ev kullanılamaz hale geldi
Kastamonu’da iki katlı ahşap evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken, ev kullanılmaz hale geldi.
Olay, Akmescit Mahallesi Kırkodalı Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tayfun ve Hülya Haliloğlu çiftine ait, iki katlı ahşap evde, henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangını fark eden vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla çevresinde bulunan diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken, ev kullanılmaz hale geldi.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

