İl Sağlık Müdürlüğünde Koordinasyon Masası Kuruldu
Kahramanmaraş Merkezileri meydana gelen ve 10 İli etkileyerek büyük yıkıma neden olan deprem felaketi nedeniyle Karabük'e gelen depremzedeler için İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Koordinasyon Masası kuruldu.
İl sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı; "İlimizde misafir olan depremzede vatandaşlarımızın sağlıkla ilgili problemlerini kısa sürede çözüme kavuşturmak ve sağlık kuruluşlarımızla bağlantılarını sağlamak üzere Müdürlüğümüz bünyesinde koordinasyon masası kurulmuştur. Depremzede vatandaşlarımız 0370 433 61 48 nolu telefonu arayarak görevlilerimize ulaşabilirler" dedi.
KYK YURDUNDA POLİKLİNİK HİZMETLERİ VERİLMEYE BAŞLANDI
İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı İsmail Necati Efendi Yurdunda kalan depremzedeler için poliklinik kurulduğunu belirterek, "Bu poliklinikte aile hekimi uzmanı, aile hekimi asistanı, psikolog, hemşire ve tıbbi sekreter görevlendirilerek yurtta poliklinik hizmeti verilmeye başlandı. Yurtta kalan misafirlerimiz için yazılan reçeteler Safranbolu'daki nöbetçi eczanelerimiz aracılığıyla depremzede hastalarımıza günlük olarak ulaştırılacaktır" dedi. (Nurettin Acar)
Kastamonu Üniversitesi’nin 44 projesi, ÜNİDES programında destek almaya hak kazandı
Kastamonu Üniversitesi öğrenci topluluklarının hazırladığı 44 proje, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Takviye Programı tarafından dayanak almaya hak kazandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Dayanak Programı (ÜNİDES) dördüncü periyot müracaat sonuçları açıklandı. Kastamonu Üniversitesi öğrenci topluluklarının hazırladığı 44 proje dayanak almaya hak kazandı. Bu sonuçla Kastamonu Üniversitesi, Türkiye genelindeki üniversiteler ortasında 3. sırada yer alarak muvaffakiyetini sürdürdü. ÜNİDES programının dördüncü periyot müracaat sonuçlarına nazaran, Kastamonu Üniversitesi bir defa daha yenilikçi ve iş birliği odaklı projeleriyle dikkat çekti. Takviye almaya kıymet görülen projeler, gençlerin oluşturduğu fikirlerini hayata geçirmelerine ve toplumsal yarar üretmelerine imkan sağlayacak.
Desteklenen projeler ortasında, etraf ve sürdürülebilirlik odaklı projeler, toplumsal farkındalık ve toplumsal sorumluluk projeleri, bilim, teknoloji ve mühendislik alanındaki yenilikçi projeler, sıhhat ve ömür kalitesini artırmaya yönelik projeler, sanat, kültür ve edebiyat çalışmaları, spor ve hareketli ömrü teşvik eden etkinlikler, iktisat, finans ve meslek gelişimi bahislerine odaklanan projeler yer alıyor.
Konuya ait değerlendirmede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ÜNİDES programının gençlerin akademik, toplumsal ve kültürel alanlarda daha aktif roller üstlenmelerine dayanak olmayı amaçladığını belirterek, Kastamonu Üniversitesi’nin projelerinin bu maksatlara tekrar katkı sağlamaya devam edeceğini vurguladı. Türkiye genelinde en başarılı üniversiteler ortasında yer almanın memnuniyetini bir sefer daha yaşadıklarını lisana getiren Rektör Topal, desteklenen projelerin hem Kastamonu Üniversitesi bünyesinde hem de toplumda fark oluşturmayı hedeflediğini tabir etti. Rektör Topal, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a sağladığı takviyelerden ötürü teşekkürlerini iletti. Kastamonu Üniversitesi’nin proje kültürüne katkı sağlayan bu çalışmaların ferdî ve toplumsal seviyede kazanımlar sunduğunu belirten Rektör Topal, projelere katılan öğrencilere ve akademik danışmanlara da teşekkür etti.