Hüseyin Yangın: “Bu galibiyet Pazarspor’u farklı bir yöne doğru çevirir”
Pazarspor Başkanı Hüseyin Yangın, Hacettepe 1945 Spor Kulübü galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu galibiyet Pazarspor’u farklı bir yöne doğru çevirir" dedi.
TFF 3. Lig 2. Grup 23. haftasında Pazarspor, evinde karşılaştığı Hacettepe 1945 Spor Kulübü’nü 1-0 mağlup etti. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Pazarspor Başkanı Hüseyin Yangın, "İlk yarıyı 20 puanla bitirmiştik. Beklentilerimiz vardı ama sonrasında 4 maçı da kaybettik. Bugün itibariyle 9. maçımızı oynadık ve ilk kez galip geldik. Zor günler geçiriyorduk. Maç kazanmadan haneye 3 puan yazılmıyor. Son 3 maçımızı beraberlikle bitirdik. Mutlaka kazanmamız gereken bir maçtı. Rakibimiz güçlü oyuncuları kadrosuna katmıştı. Biz yapamamıştık. Bu tür maçlarda zorlanıyoruz. Bütün oyuncularımız yüreklerini ortaya koydu. Güzel bir galibiyet oldu. Umarım bu galibiyet Pazarspor’u farklı bir yöne doğru çevirir. Kalan maçlarımızı galip gelirsek play-off oynama şansımız var. Bugünkü galibiyet bize bir ışık oldu. Umarım bundan sonraki haftalarda galibiyet sayılarını çoğaltarak hedefimize ulaşırız. Pazarspor önemli bir kulüp" ifadelerini kullandı.
Gümüşhane’de genç girişimci mantar üretim tesisiyle kentin mantar ihtiyacını karşılıyor
Gümüşhaneli 24 yaşındaki genç teşebbüsçü Buğra Şahinöz açtığı kültür mantarı üretim tesisi ile hem bölgenin hem de kentin mantar gereksinimini karşılıyor.
Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan üretim tesisi 800 metrekarelik bir alanda hizmet veriyor. 4 odası bulunan tesise hazır olarak gelen mantar kompostu yaklaşık 44 gün süren yetiştirme sürecinin akabinde paketlenmeye hazır hale geliyor. Tek bir odanın üretim kapasitesinin yaklaşık 3 buçuk tona kadar çıkabildiği tesiste üretilen mantarlar Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane vilayetlerinde satışa sunuluyor. Babasıyla birlikte uzun yıllardır kurulcu ve marketçilik yaptığını tabir eden tesis sahibi Buğra Şahinöz hem marketlerinde sattıkları ve öteki kentlerden gelen mantarların nakliye masraflarını düşürmek hem de Gümüşhane’de pestil ve kömenin dışında da farklı üretimlerin yapılacağını göstermek ismine bu işe başladığını tabir ederek yaşıtlarına üretici olmaları davetinde bulundu.
“Şehrimiz pestil ve köme üretimiyle hudutlu kaldı ben de bu kentin yalnızca bu eserlerden ibaret olmadığını göstermek istedim"
Tesislerinde en kaliteli mantarı üretmek ve vatandaşlara en uygun eseri sunmak için çalıştıklarını tabir eden tesis sahibi Buğra Şahinöz, “Tesisimiz yaklaşık 800 metrekare üzerine kurulu ve üretim yapıyoruz. 4 odamız var bu odalarda değişik evrelerde mantar üretimi yapıyoruz. Mantarın ana unsuru bana hazır geliyor hazır gelen kompostun üzerinde süreç yaparak ben burada mantarı üretiyorum. Rastgele bir hastalık vurmadığında 41 ila 44 gün sonra alıyoruz birinci flaşımızı ondan sonra 1 haftalık bir boşluk oluyor ve 2. flaşa geçiyoruz ve bu biçimde devam ediyor. Oda başına 3 buçuk ton civarı eser alıyoruz bu büsbütün sizin yaptığınız işçiliğe bağlı. Biz yıllarca komisyonculuk ve marketçilik yaptık, daima iyiyi alıp iyiyi sattık ve ben de artık iyiyi üretmek istedim. Alternatif olarak da kendimi mantarda denemek istedim. Şu anda Gümüşhane’ye gelen bütün eserlerin genel manada maliyetleri çok yüksek oluyor, kentimiz uzak bir noktada olduğu için nakliyat ve başka sarfiyatlar fazla olduğu için biraz da bu maliyetleri düşürmek için yaptım bu işi. Kentimiz pestil ve köme üretimiyle hudutlu kaldı ben de bu kentin yalnızca bu eserlerden ibaret olmadığını lisana getirmek için de bu işe girdim. Genç arkadaşlarımıza da her şeyi başarabileceklerini, insanın başına koyduğunda yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını söylemek istiyorum. Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt vilayetlerine de siparişlerimizi dağıtabiliyoruz” dedi.