blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de Türk Mutfağı Haftası’nda yöresel lezzetler tanıtıldı

Gümüşhane’de 21-27 Mayıs tarihleri ortasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası aktiflikleri kapsamında düzenlenen programda kente mahsus yöresel yemekler tanıtıldı, iştirakçilere ikram edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın takviyesiyle her yıl 21-27 Mayıs tarihleri ortasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası Aktiflikleri, bu yıl "Asırlık Tanımlarla Türk Mutfağı" temasıyla gerçekleştirildi. Atatürk Parkı’nda düzenlenen programa Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Nihal Sürmeli ile kamu kurumları, ilçe belediyeleri, üniversite ve bayan kooperatifleri ağır iştirak sağladı. Halk oyunları gösterisiyle başlayan aktiflikte ilçe tanıtım stantları ile coğrafik işaretli eserlerin sergilendiği alanlar ziyaretçilerden ağır ilgi gördü.
"Türk kültüründe mutfak konutun ayrılmaz bir parçasıdır"
Konuşmasında turizmin gelişmesi için gastronomi alanında daha ağır çalışmalar yapılması gerekliliğin altını çizen Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, "Mutfak medeniyetlerin ömür kültüründe çok değerli bir öge. Türk kültüründe de mutfak konutun ayrılmaz bir modülü. Bu Türk kültüründe çok hâkim bir öge, bu kültürü yaşatmak ayrıyeten ulusal kültürümüzün yaşatmak manasına geliyor. Turizmi geliştirmek için de gastronomi sunumları, hizmeti çok çok kıymetli. Şayet buraya gelen yerli yabancı ziyaretçilere kendi kültürünüzü yansıtan çağdaş sunumlarla zenginleştirilmiş yemekler sunabiliyorsanız orada turizm hareketinin size getireceği katma kıymetten de faydalanabileceksiniz demektir. Bu manada da gastronomi yani mutfağı değerli addetmemiz gerekir. Gümüşhane’de lokal mutfak lezzetlerinin üretildiği, gelen ziyaretçilere sunulduğu yerlerin sayısını da arttırmamız gerekir" dedi.
Türk Mutfağı Haftası’nın lokal lezzetler dışında gastronomi turizmi için de çok değerli bir aktiflik olduğunu vurgulayan Gümüşhane Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Nihal Sürmeli ise, "Bu hafta yalnızca sofralarımızı değil, kimliğimizi ve köklerimizi de hatırlamamıza vesile olur. Globalleşen dünyada mahallî tatların korunması ve yaşatılması her zamankinden daha kritik bir hale gelmiştir. Türk Mutfağı Haftası geçmişle geleceği buluşturan bir köprü kurar, genç kuşaklara unutulmaya yüz tutmuş tanımları tanıtır, mahallî üretici takviyeler ve gastronomi turizmi açısından da büyük farkındalık sağlar" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ormanda kaybolan yavru karaca annesine kavuştu

Bartın’da ormanlık alanda vatandaşlar tarafından bakıma muhtaç halde bulunan yavru karaca, orman görevlilerin çalışmaları sonucu annesine kavuştu
Bartın’da ormanlık alanda bitkin halde bulunan yavru karaca, Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar Vilayet Madürlüğü vazifelileri taarfından müdafaa altına alındı. Gerekli bakım ve tedavisinin akabinde yapılan değerlendirmede yavru karacanın sıhhat durumunun âlâ olduğu tespit edildi.
Gerekli bekım ve tedavinin akabinde yavru karaca, annesi ile buluşturulmak üzere alındığı noktaya yine bırakıldı.

Fotokapan kuruldu
Yavru karacanın annesine kavuşup, kavuşamadığını espit etmek hedefiyle yavru karacanın saklandığı alanın etrafına anlık imaj sağlayan iki adet fotokapan kurularak takibe alındı.
Aynı günün akşam saatlerinde, fotokapanlara yansıyan manzaralarda anne karaca ile yavrusunun buluştuğu belirlendi.
Oldukça sevindirici olan bu manzaralar, yaban hayatındaki doğal sürecin başarılı bir biçimde işlediğini ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.