karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
ges urettigi enerji ile belediyenin tum elektrik ihtiyacini karsilayabilecek seviyeye geldi C2AYNYEL
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Temmuz, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

GES, ürettiği enerji ile belediyenin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilecek seviyeye geldi

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliğiyle gayret ve sürdürülebilir gelecek amaçları doğrultusunda hayata geçirdiği çevreci projelerden biri olan Güneş Güç Santrali (GES), temmuz ayında tam kapasiteyle üretim yaparak büyük bir muvaffakiyete imza attı. Temmuz ayı prestijiyle saatlik 45 megavat güç üretim kapasitesine ulaşarak belediyenin tüm elektrik muhtaçlığını karşılayabilecek düzeye geldi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen güneş güç santrali, temmuz ayı prestijiyle saatlik 45 megavat güç üretim kapasitesine ulaşarak belediyenin tüm elektrik gereksinimini karşılayabilecek düzeye geldi. Bu gelişme yalnızca güç gereksiniminin sürdürülebilir kaynaklarla karşılanması açısından değil, birebir vakitte Türkiye genelinde çevreci belediyeciliğin yaygınlaştırılması ismine da örnek teşkil ediyor.
Haziran ayında toplam 11 milyon 311 bin 174 kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleştiren Samsun GES’in temmuz ayında bu sayısı ikiye katlaması bekleniyor. Tesisin kurulumundan bu yana gerçekleştirilen 35.350 ton CO2 emisyonu Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin tabiat dostu güç siyasetlerini kararlılıkla sürdürdüğünü de bir defa daha ortaya koyuyor. Yenilenebilir güç yatırımlarına sürat veren Belediye, tabiatla uyumlu, sürdürülebilir ve gelecek jenerasyonlara yaşanabilir bir kent bırakma gayesi ile çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
baru edebiyat fakultesinin adi insan ve toplum bilimleri fakultesi oldu Ckqdvv83
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

BARÜ Edebiyat Fakültesinin adı “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi” oldu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Edebiyat Fakültesi yeniden yapılandırılarak "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" oldu.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Yükseköğretimdeki değişim ve dönüşüm sürecine yenilikçi çalışmaları doğrultusunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) değerlendirmelerinin ardından Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6 Mart 2026 tarihli 11003 sayılı karar ile BARÜ Edebiyat Fakültesinin adı "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" olarak değiştirildi. Edebiyat Fakültesi altındaki bölümler yeni adıyla İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edecek.
"Fakültemizin öğrencilerimiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum"
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Yükseköğretimdeki değişim ve dönüşüm sürecine uyum sağlamak amacıyla yenilikçi çalışmaları sürdürdüklerini belirterek "Üniversitemizin insan ve toplum odaklı gelişimine katkı sunacak önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdik. İlerleyen süreçte çağın değişen koşullarına uyum sağlayan yeni akademik programlarla fakültemizin daha güçlü bir yapıya kavuşmasını hedefliyoruz. Bu süreçteki destekleri dolayısıyla YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar başta olmak üzere YÖK üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak yeni adıyla faaliyetlerini sürdürecek fakültemizin üniversitemize, öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin