Karabük Postası tarafından
04 Mart, 2016 08:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Genel Maden İşçileri Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirisi Yayımlandı

ZONGULDAK Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 3 Mart 2016 tarihinde Sendika Genel Merkezinde Genel Başkan Ahmet Demirci Başkanlığında toplandı. Toplantısı sonrasında açıklanan sonuç bildirgesi şöyle; “Genel Maden İşçileri Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 3 Mart 2016 tarihinde toplanarak ülkemizdeki, bölgemizdeki ve işyerlerimizdeki gelişmeleri değerlendirdi. Komşu ülkelerde başlayan ve Türkiye’ye bulaştırılmak istenen kaos ve kargaşanın bir savaşa dönüşmesi tehlikesi devam ediyor. Uluslararası odakların ülkemizdeki işbirlikçileri tarafından aynı dönemde bölgesel olarak başlatılan terörün diğer illerimize de sıçratılması gayretini görüyoruz. Gelişmeleri yakından takip ediyor, öncelikle terör olaylarında yaşamlarını yitiren güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletimiz bu karanlık odakların ve işbirlikçilerinin her türlü oyununu boşa çıkartacak bilince ve tecrübeye sahiptir. 24 yıl önce bugün Kozlu’da meydana gelen grizu faciasında yaşamını kaybeden 263 maden şehidimizi rahmetle anıyoruz. Genel Maden İşçileri Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu; Kıdem Tazminatı’nın gündeme getirilmesine şiddetle karşı çıkmaya devam edecektir. Başkanlar Kurulumuz; TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu kararıyla başlatılan imza kampanyasını geniş bir alanda sürdürüyor, istihdam bürolarının kurulmasına yol açacak yasa tasarısının derhal geri çekilmesi için TÜRK-İŞ öncülüğünde her türlü mücadeleyi vermeye hazırdır. Başkanlar Kurulumuz; Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Maden Tetkik Arama Kurumu (MTA) işyerlerinde had safhaya ulaşan işçi açıklarını gidermekte kararlıdır. Önümüzdeki süreçte; Hükümet, Bakanlık, ilgili kurumlar ve siyasetçiler nezdinde sürdürdüğümüz çalışmalarımız daha yoğun bir şekilde devam edecektir. Bu konuda kamuoyunu da her fırsatta bilgilendireceğiz. Başkanlar Kurulumuz; TTK, MTA ve özel sektör İşyerlerinde toplu iş sözleşmelerinin uygulanmasından kaynaklanan sorunları tespit etmiş ve çözümü konusunda çeşitli görevlendirmeler yapmıştır. Başkanlar Kurulumuz; 4-5-6 Mart 2016 tarihlerinde Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yapılacak olan Yönetici ve Temsilci Eğitim Semineri’nin verimli bir şekilde sonuçlanması için çalışmaları gözden geçirmiştir.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yurt dışında olan Katarlının dairesini basan su 6 esnafı mağdur etti

Bolu’da Katar uyruklu ev sahibi yurt dışında olduğu için 15 gündür müdahale edilemeyen evdeki su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Tavanlardan akan sular nedeniyle ürünleri zarar gören ve elektrik kontağı tehlikesi nedeniyle dükkanlarının elektriği kesilen esnaf, telefonla ulaştıkları ev sahibinin "Yurt dışındayım, gelemem" cevabı üzerine polise giderek şikayetçi oldu.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan apartmandaki bir dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Katar uyruklu bir kişiye ait dairede yaklaşık 15 gün önce su sızıntısı başladı. Ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle daireye müdahale edilemedi. Alt katta bulunan esnafın telefonla ulaştığı ev sahibi iddiaya göre, "Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam" dedi. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar yayıldı. Özellikle kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular, çok sayıda ürünü kullanılamaz hale getirdi. Merdiven yardımıyla dairenin içine bakıldığında evin içerisinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına akması üzerine esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ’a bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik gerekçesiyle apartmanın elektriğini tamamen kesti. Yaşanan olayın ardından 6 esnaf, karakola giderek şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin