Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ağustos, 2023 00:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Geliştirilen yazılımla fotoğraftan pozisyon tespiti yapılabilecek

blank
Tokat’ta bir yazılım şirketi geliştirdiği yazılım ile fotoğraf üzerinden yüzde 1 yanılma hissesiyle pozisyon tespiti yapabiliyor.
Çekilen her hangi bir fotoğraf üzerinden koordinat belirleyen yazılım, geliştirilip birkaç düzeltme sonucunda yüzde 99.99 oranında doğruluk düzeyine ulaştırıldı. Yazılımı, güvenlik güçlerinin yan sıra vatandaşların da kullanabileceğini belirten yazılım şirketinin sahibi Mehmet Recep Erçin, "Program daha öncesinde yurt dışından satın alınıyordu, şu anda büsbütün bizim tarafımızdan ulusallaşmış oldu. Bunu başardığımız için memnunuz ve bunun üzere projelerimiz devam ediyor. Bu projemiz sivil gayeyle kullanılan bir projedir. Yanılgı hissemiz çok düşük, yüzde 95 oranında gerçek sonuç alıyoruz. Bizim buradaki maksadımız topçu birliklerine yardımcı olmak olduğu için hesaplamalar açık formda gözüküyor" dedi.

"Yüzde 99.99 doğruluk oranında sonuç alabiliyoruz"
2017 yılından itibaren yazılım geliştirme alanında çalışmalar yaptıklarını belirten Mehmet Recep Erçin, "Tokat’ta hazırladığımız Amaç Belirleme Yazılımı’nın özelliklerini anlatacak olursak, yatay perspektif bir fotoğraftan dikey koordinat hesaplama süreci yapıyor. Program daha öncesinde yurt dışından satın alınıyordu, şu anda külliyen bizim tarafımızdan ulusallaşmış oldu. Bunu başardığımız için memnunuz ve bunun üzere projelerimiz devam ediyor. Bu projemiz sivil maksatla kullanılan bir projedir. Yanılgı hissemiz çok düşük, yüzde 95 oranında hakikat sonuç alıyoruz. Bizim buradaki maksadımız topçu birliklerine yardımcı olmak olduğu için hesaplamalar açık halde gözüküyor ve akabinde ufak bir kaç düzenleme sonucunda yüzde 99.99 doğruluk oranında sonuç alabiliyoruz. Biz hesaplıyoruz, kullanan bireyde ufak düzeltme sonucunda rahatlıkla kullanabiliyor. Askeri koordinat sistemlerine de bilgi transferi sağlayabiliyoruz. Şu an bu proje topçu birliklerinin koordinat hesaplamada kullandıkları bir program olarak tasarlandı. Topçu birlikleri 5 kilometre arada lazer gönderdiklerinde ortaya çıkma ihtimalleri oluyor, kaçma durumları olmuyor. Yakın ara için drone kaldırarak çekilen fotoğraflar sayesinde koordinat hesaplaması yapılıyor ve böylece askerlerimizin can ve mal güvenliği sağlanmış oluyor. Daha öncesinde yurt dışından alınıyordu, şu an biz bunu ulusallaştırdık. Projemiz bitti, testlerden geçti, şu anda da askeri ekipmanlara ahenk süreci var" formunda konuştu.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Temmuz, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nden 15 Temmuz’un yıl dönümünde çevrim içi sergi

Kastamonu Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü kapsamında erişime açılan çevrim içi stant, 30 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü kapsamında düzenlenen "Zaferin İsmi Türkiye" temalı Memleketler arası Çevrim İçi 2025 Karma Standı erişime açıldı. 15-30 Temmuz tarihleri ortasında çevrim içi olarak gerçekleştirilen stant, farklı coğrafyalardan sanatkarları bir ortaya getirdi. Kastamonu Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra, Türkiye, Mısır, Makedonya, Çeçenistan, Fas, Arnavutluk, Özbekistan, Sırbistan ve Bangladeş’ten katılan sanatkarlarla birlikte toplam 9 farklı ülkeden eserler stantta yer aldı.
Toplam 30 yapıtın sunulduğu stantta; demokrasi, bağımsızlık, ulusal birlik ve toplumsal hafıza üzere temalar, sanatkarlar tarafından farklı disiplinlerde ve özgün tekniklerle yorumlandı.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin mesken sahipliğinde hazırlanan stant, hem ulusal hem de memleketler arası seviyede akademisyen ve sanatkarların katkılarıyla oluşturuldu.
Sergiye ise Kastamonu Üniversitesi’nin resmi web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin