blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Haziran, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan siyezden yapılan ekmekler, diyabet hastalarından büyük ilgi görüyor

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde yetiştirilen siyez buğdayı ile yapılan ekmekler, Türkiye’nin dört bir yanındaki diyabet hastalarından yoğun ilgi görüyor.
Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde yetiştirilen coğrafi işaretli siyez buğdayı büyük ilgi görüyor. İlçede çiftçiler tarafından siyez buğdayından yapılan ekmek ve benzeri ürünler ise Türkiye’nin farklı şehirlerine gönderiliyor. Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve "Hitit buğdayı" olarak anılan siyez ile yapılan ekmekler ise farklı şehirlerde yaşayan diyabet hastalarınca tercih ediliyor. Glisemik indeksinin düşük olması ve metabolizmayı hızlandırması sebebiyle diyabet hastalarından büyük ilgi gören siyez ekmeği, çiftçinin de yüzünü güldürüyor. İhsangazi ilçesinde siyez yetiştiriciliği yapan genç çiftçi Yasin Ciğerci, siyez buğdayı ile katma değerli ürünler üreterek daha çok kazanç sağladıklarını belirtti.

“Hiçbir katkı maddesi kullanmadan ekmeklerimizi yapıyoruz”
Siyez unuyla yapılan ekmeklerde hiçbir katkı maddesi kullanılmadığını belirten Ciğerci, “Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde genç çiftçi olarak siyez üretimi ve çiftçilik yapıyorum. Atalarımdan kalan bu mirası gelecek nesilere aktarmak istiyorum. Siyez buğdayı çok önemli, buğdayların da atasıdır. Biz de kendi değirmenimizi kurduk ve siyez unu yapıyoruz. Bu siyez buğdayından da ekmek yapıyoruz. Hiçbir katkı maddesi kullanmadan ekmeklerimizi yapıyoruz. İçerisinde sadece siyez unu, siyez mayası ve kristal kaya tuzu var. Suyunu ilave ettikten sonra yoğurma işlemini yapıp yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendirdikten sonra hamuru, yuvarlak şekilde yapıp ekmeğimizi pişiriyoruz. Ekmeğimizi daha sonra odun ateşi ile buluşturuyoruz. Közün sıcaklığı ile vatandaşlarımızla buluşturuyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Temmuz, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Felipe Augusto Trabzon’da

Trabzonspor’un prensip muahedesine vardığı Brezilyalı forvet oyuncusu Felipe Augusto Trabzon’a geldi.
Yeni dönem hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde 30 Haziran’da başlayan Trabzonspor, hazırlıklarına devam ederken öteki taratanda transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bordo-mavililer, Pina ve Onuachu’nun akabinde Belçika’nın Cercle Brugge grubunun forvet oyuncusu Felipe Augusto’yu Trabzon’a getirdi. Dün İstanbul’a gelen oyuncu bugün saat 15.40 sıralarında Trabzon’a geldi.
Havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Felipe Augusto, transferinde her şeyin çok süratli geliştiğini belirterek, "Aslında her şey çok süratli gelişti. Kulübün bana ilgisini duyunca çok keyifli oldum. Zira buranın ne kadar büyük ve değerli bir yer olduğunu biliyorum. Bunu kendi adıma değerli bir fırsat olarak görüyorum. Hem benim burayı fırsat olarak görüşüm hem de kulübün bana olan ilgisi her şeyi çabuk haletti diyebilirim" diye konuştu.

"İyi bir rekabet olacak"
Trabzonspor’u daha evvelden bildiğini belirten Felipe, "Daha çocukken konsol oyunlarında oynadığım zaman bu kulübü biliyordum ve diğer oyuncuları da biliyordum. Menajerimle de bunu paylaştım ve ortamızda hoş bir diyalog geçti. Konsol oyunlarında oynarken artık onlarla oynama fırsatı bulacağım. Forvet çizgisinden güzel bir rekabet olacağını düşünüyorum. Tahminen ben en gençlerinden bir tanesiyim lakin ekip ismine ve kendim ismine en güzelini öğrenebilmek için elimden gelen en yeterli çabayı vermeye çalışacağım. Bunun da Trabzonspor’a yararı olacağını düşünüyorum" biçiminde konuştu.

"İkili çabalarda yeterliyim ve ayakta kalabiliyorum"
Süper Lig’in fizik gücüne dayalı bir lig olduğunu belirten Felipe Augusto, "Burada çok kıymetli forvetlerin oynadığını biliyorum. Bende burada olmaktan memnunum. Onlarla yarışmak benim için de değerli olacak. Bende o isimlerden biri olmaya çalışacağım. Alana çıktığım anda elimden geleni yapmaya çalışırım. Uzun uzunluklu bir oyuncuyum ve ikili gayretlerde ayakta kalabildiğimi düşünüyorum. Bu özelliklerimle gruba katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum" dedi.

"Teknik yöneticimizin kıymetli bir golcü olduğunu biliyorum"
Trabzonspor’a gelmeden evvel teknik yönetici Fatih Tekke ile ilgili bilgisi bulunduğunu belirten Felipe Augusto, "Kulübün benimle olan ilgisi netleştikçe daha da araştırma fırsatı buldum. Hocamın değerli bir golcü oyuncu olduğunun farkındayım. Benim bura da olmamın nedenlerinde bir tanesi de bu. Hem buralı hem de burada vazife yapan bir isimle çalışmak benim için de bir avantaj olacak. Öğrendiklerimle alanda en düzgününü vermeye çalışacağım" tabirlerini kullandı.
Taraftarların kendisine gösterdiği ilgiden çok şad olduğunu belirten Felipe Augusto, "Anlaşma sağladıktan sonra taraftarların bana olan ilgisi ve beni buraya davet etmeleri çok keyifli ediciydi. Bende buna alanda karşılık vermek istiyorum" diye konuştu.
Trabzonspor’un yeni transferi Felipe Augusto, basın mensuplarına yaptığı açıklamanın akabinde taraftarların sevgi şovları ortasında kendisini bekleyen araca binerek Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne hakikat hareket etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin