Karabük Postası tarafından
02 Şubat, 2015 07:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Galibiyete Hasret Kaldık 1-2

Aldığı kötü sonuçlar nedeniyle zor günler yaşayan Süper Lig Temsilcimiz Kardemir Karabükspor, kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Lider Fenerbahçe’ye 2-1 yenildi. Fenerbahçe’nin Gollerini Selçuk Şahin ve Emenike atarken, Karabükspor’un tek golü ise Traore’den geldi

Spor Toto Süper Lig’in lideri Fenerbahçe, 18. hafta mücadelesinde deplasmanda Kardemir Karabükspor’a konuk oldu. Sarı lacivertliler, mücadeleyi 27 ay sonra golle tanışan ve bugün doğum gününü kutlayan Selçuk Şahin ile Beşiktaş maçından sonra gol bulamayan suskun santrafor Emenike’nin golleriyle 2-1 kazandı. Karabükspor’un tek golü ise Traore’den geldi. Karabükspor bu mağlubiyetle 15 puanda kalırken, kendisini Ateşe attı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada sol kanattan Diego’nun pasında ceza sahasına yakın bir noktada topla buluşan Selçuk’un yerden sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1
11. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Gökhan Gönül’ün sert şutunda kaleci Waterman meşin yuvarlağı tokatladı. Erdem’in uzaklaştırmaya çalıştığı meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.
13. dakikada Traore’nin köşe atışında Kuyt’ın uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Erdem’in şutunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
20. dakikada Kuyt’ın sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde topa gelişine vuran Şahin’in şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
35. dakikada güzel hareketlerle ceza sahasına yaklaşan Diego’nun yerden sert şutunda meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.
45. dakikada ceza yanını sol çaprazından Erdem’in serbest vuruşunda top kaleci Volkan’da kaldı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakika sağ kanattan Diego’nun pasında topla buluşan Emenike’nin kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
57. dakikada topla birlikte ceza yayına doğru ilerleyen Viola’nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan’da kaldı.
58. dakikada Caner’in uzun pasında defansın arkasında topla buluşan Emenike’nin kaleci ile karşı karşıya vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 0-2
75. dakikada sağ çaprazdan Viloa’nın ortasında arka direk tarafında Traore’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-2.
89. dakikada sağ kanattan Mehmet Topuz’un son çizgiye inip yaptığı ortada bomboş durumda topla buluşan Webo, meşin yuvarlağı kaleciye nişanladı.
90. dakikada baskısını artıran ev sahibi takımda Furkan Özçal, ceza alanı dışında topla buluştu. Özçal’ın sert vurduğu topu, kaleci Volkan Demirel son anda tokatlayarak gole izin vermedi. Karşılaşma, Fenerbahçe’nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.
STAT: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
HAKEMLER: Cüneyt Çakır *, Bahattin Duran *, Tarık Ongun *
KARDEMİR KARABÜKSPOR: Waterman *, Erdem *, Emre Güngör * (Murat dk. 33 *), Mabiala *, Tanju *, Sow * (Miranda dk. 80 *), Musa * (Hakan dk. 75 *), Traore **, Erkan *, Furkan *, Viola *
YEDEKLER: Abdulaziz, Emre Özkan, Yiğit, Kumbela
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas
FENERBAHÇE: Volkan **, Gökhan ** (Mehmet Topuz dk. 66 *), Alves **, Egemen **, Caner **, Mehmet Topal **, Selçuk **, Diego ** (Webo dk. 84 *), Alper Potuk **, Kuyt ** (Sow dk. 73 **), Emenike **
YEDEKLER: Mert, Bekir, Kadlec, Uygar, Webo
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal
GOLLER: Traore (dk. 75 ) (Kardemir Karabükspor), Selçuk (dk. 7), Emenike (dk. 58) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Mabiala, Erdem (Kardemir Karabükspor)

blank
blank
Tugay Kaban tarafından
07 Ocak, 2025 10:54 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Romanlar Ayırır

× Hıristiyan takvimine göre 11. Yüzyılda Avrupa’da en önemli sanat olarak gramerin yerine mantığı geçirdiler, bu değişim, bilimin edebiyat karşısında kazanacağı zaferin mütevazı bir girizgâhıydı. Peki o tarihten sonra insan aklının nasıl zımparalandığını görebiliyor muyuz? Bunu bize gösteren romanlardır.

× Hızlandıkça Azalıyorum romanının yazarı, kendisiyle röportaj yapan Bülent Ayyıldız’ın “Neden roman yazdınız?” sualine cevap verirken şöyle bir cümle kullanıyor, “Roman yazmak istememin nedeni, kendimi insan gibi hissetmememdi.” Yakın zamanda tercümesini bitirdiğim Napolyon Savaşları isimli eserde, Napolyon’un bir sözü iktibas ediliyor, “Dünyayı değiştirmek için çağrıldım!” Napolyon, Saint Helena adasında son yıllarını geçirirken, artık “tarih” denilen şeyi elinin tersiyle bir kenara itmişti ve yapması gereken tek şey olarak (kelimelerle olmasa da) tarihten daha ayırıcı bir eser vermek için çabalamaya başlamıştı: Geride bir hayat bırakmak. Bir roman misali, kendi hayatını sundu Napolyon.

× Tarih, ölülerin dirilişidir. Tarih ayırmaz! Neyi? Her şey zıddıyla kâimdir. O zaman tarih ile alâkalı bir mevzuu çözmek istiyorsak ‘roman’a bakmamız îcabediyor. Romanın tarihini yazmaya çalışanlara bakın mesela, ne gülünç hâllere düşüyorlar. Roman, dirilerin dirilişidir. Roman ayırır. Neyi? Yaşamak düşüncesini ve ölmek düşüncesini. Hem de hayat denilen musalla taşının üzerinde.

× Bugün, dünü bile yazamıyoruz. Tarih, bizi geleceğe zorla sürüklüyor! Roman, önce bugüne sarılıyor. Tarih merkezsizdir ve merkez değildir. Merkez olan ayırır. Bugünün içinde olan. Yani roman.

× Bütün doğumlar ve ölümler romanın mevzuudur. Tarihin mevzuu ise ancak doğum yahut ölüm günleridir. Siperde ölen asker romanın çerçevesindedir, tarihin çerçevesinde ise askerî konvoylar, okul anmaları ve resmî tatiller vardır.

× Yaşamak düşüncesini, ölmek düşüncesinden ayırmak ölümü unutturmak, ölmek düşüncesini de yaşamak düşüncesinden ayırmak yaşamayı unutturmak demek değildir. Her kalp iki eşit parçaya bölünmüş olarak atmaya başlar diye söylenir. Bunu görüp okuyamayacağız fakat romanları?

× #alikoçistifa

Tugay Kaban

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.