Karabük Postası tarafından
25 Kasım, 2016 07:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Firar eden mahkumun “cezaevi kalabalık” iddialarına başsavcılıktan açıklama

ZONGULDAK Cumhuriyet Başsavcılığı Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun kalabalık olduğuna dair iddiaların asılsız olduğunu kaydetti. Zonguldak'ta Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 51 yaşındaki Bekir K., tedavi için geldiği hastanenin bahçesinden firar etti. Bir süre sonra yakalanan mahkum, "Cezaevi çok kalabalık" dedi. İddiaların üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamada bulundu. Başsavcı Hakan Yağız, "23/11/2016 tarihinde Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tedavi için getirildiği Atatürk Devlet Hastanesi'nden bir hükümlünün firar etmesine ilişkin bazı basın yayın kuruluşlarında yayınlanan ceza infaz kurumunun çok dolu olduğu yönündeki haberlere ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından aşağıdaki açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur. Birçok yerel, yaygın basın ile internet sitelerinde Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan bir hükümlünün 23/11/2016 tarihinde tedavi için getirildiği Atatürk Devlet Hastanesi'nden ceza infaz kurumunun yoğunluğu gerekçesiyle gerçekleştirilen firar girişimi kolluk kuvveti tarafından aynı gün önlenmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde faaliyet gösteren Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun kapasitesinin bin 100 kişi olmasına rağmen 24/11/2016 tarihi itibari ile 564 hükümlünün yer aldığı tespit edilmiştir. Hükümlünün firarına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır. Bilindiği üzere Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi, Jandarma Eğitim Komutanlığı'ndan boşalan arazi üzerine 2014 yılında Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından kurulmuştur. Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu, barınmakta olan hükümlülerin beslenme, sağlık, sosyal-kültürel faaliyetler, eğitim, psikolojik danışma, meslek edindirme gibi birçok alanda hizmet vermenin yanı sıra Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun kuralları çerçevesinde, hükümlüleri toplumdan ayırıp ıslah ederek meslek kazandırmak suretiyle yeniden topluma kazandırma amacı doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı bünyesinde Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda baston atölyesi, tekstil atölyesi, demir atölyesi, unlu mamuller fırını, berberhane, fotoğrafhane ve çamaşırhane gibi faaliyet alanların yanı sıra hükümlülerin faydalanmasına yönelik futbol sahası, voleybol kortu, basketbol sahası, spor salonu, hobi atölyesi, boncuk çalışma odası, kütüphane ve mescit gibi sosyal alanlar mevcut olup, hükümlülere hizmet vermektedir. Yukarıda anlatılan nedenlerle firar olayı ile gündeme gelen Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun yoğun olduğu haberleri gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
01 Şubat, 2026 14:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KARABÜK’TE 37 BİN ÖĞRENCİ YARIN OKULA BAŞLAYACAK

Karabük’te yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte 37 bin öğrenci, 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi için yeniden ders başı yapacak. Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de okullarda ikinci dönem, 2 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, Karabük’teki ilkokul 1 ve 2. sınıf öğrencilerine bu yıl da karne yerine sosyal ve duygusal öğrenme becerilerini içeren gelişim raporları verildi. Bu raporlarla öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra güçlü yönlerinin ve desteklenmesi gereken alanlarının daha sağlıklı şekilde takip edilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan, öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılımını artırmak amacıyla geçen yıl hayata geçirilen “Dönem Sonu Kültür, Sanat ve Spor Faaliyetleri Haftası” uygulaması Karabük’te bu yıl da geniş katılımla gerçekleştirildi.

“Aile ve Oyun” temasıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında; “Dilimizin Zenginlikleri”, “Okulun Kalbi Kütüphaneler”, “Oku-Yorum, Yazı-Yorum”, “Harezmi: Hayatın İçinden Öğrenme-Öğretme”, “Bir Fikrim Var Saati” ve “İyiliği Paylaş Saati” başlıkları altında çok sayıda faaliyet düzenlendi.

Karabük’te okullarda ayrıca bilgi ve spor yarışmaları, belgesel ve animasyon gösterimleri, sosyal sorumluluk çalışmaları, geleneksel çocuk oyunları ile spor turnuvaları yapıldı.
“Türkiye Selamlaşıyor” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte ise öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde cadde ve sokakları dolaşarak esnaf ve vatandaşlara selam verip iyi dileklerde bulundu.

Düzenlenen etkinliklerle öğrencilerin fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerinin desteklendiği, sergiler, atölye çalışmaları ve yaratıcı okuma etkinlikleriyle de sanatsal ve kültürel üretimlerinin görünür kılındığı belirtildi.

EĞİTİM TAKVİMİ BELLİ OLDU

2025-2026 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi 2 Şubat Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönem ara tatili 16-20 Mart tarihleri arasında yapılacak. Eğitim öğretim yılı ise 26 Haziran 2026 tarihinde sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin