Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Ağustos, 2023 22:25 tarihinde yayınlandı
0

Ev sahibi sokakta kaldı

Türkiye’de son aylarda bir çok kiracı ev sahibinin baskısı sonucu sokakta kalırken, Karabük’te ise tam tersi oldu. Eşinden ayrılan bir kişi 6 ay önce ihtar çektiği kiracısı evinden çıkmayınca sokakta kaldı. Apartman içine koyduğu koltukta kalan şahsın gözü, kiracısının kapısında.
Karabük’te 3 ay önce eşinden boşanan Yılmaz Kanca (59) isimli vatandaş, Soğuksu mahallesindeki babadan kalma dairesine yerleşmek için 6 ay öncesinden kiracısına çıkması için noter üzerinden ihtar çekti. Çektiği ihtara rağmen kiracısını evinden çıkaramayan Kanca, önce kendine ait araçta ardından ise kiracının kapısının önüne koyduğu koltukta yaşamaya başladı.
Yüzde 60 engelli olan Yılmaz Kanca (59) 3 ay önce eşinden ayrıldığını belirterek, “Soğuksu’da bulunan ve babasından kalma dairede oturan kiracıma 6 öncesinden noterden ihtar çekmeme rağmen kiracı çıkmamakta ısrar ediyor. Bu sistemin çarpıklığında ev sahibi dışarda kiracı içerde. 2 bin liraya bana ders veriyor. 6 Haziran’da boşandım ve o günden beri dışarı da kalıyorum. Arabamda ve zaman zaman kardeşlerime gidiyordum. Şimdi artık buraya getirdiğim koltukta kalmaya karar verdim. İster çıksın ister çıkmasın burada yaşayacağım. Tuvalet ihtiyacı için camiye giderken, yemek için kardeşlerime gidiyorum. Ben tek isteyim biran önce mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Benim derdim kiracımın çıkıp kendim oturmak istiyorum. Çok zor oluyor. Kiracı çıkmasa da burada kalmaya devam edeceğim” dedi. (İHA)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
c 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
11 Mayıs, 2026 14:57 tarihinde yayınlandı
0

Briç turnuvası Türkiye’nin dört bir yanından sporcuları ağırladı

Safranbolu Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Briç Federasyonu tarafından düzenlenen “Altın Safran Briç Turnuvası,” Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcuların katılımıyla tamamlandı.

Safranbolu’da ilk kez gerçekleştirilen ve 9-10 Mayıs tarihlerinde Erdoğan Caymaz Yeni Nesil Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuva, yaklaşık 250 sporcuyu bir araya getirdi. Zekâ, strateji ve konsantrasyonun ön plana çıktığı müsabakalarda sporcular, Safranbolu Belediyesinin konuğu olarak iki gün boyunca kıyasıya mücadele etti.

Organizasyonun ilk gününde Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Taner Timar ve Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Esat Murat Molva, turnuva salonunu ziyaret ederek sporcularla bir araya geldi. Safranbolu Briç Kulübü koordinasyonunda ve belediyenin destekleriyle yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen heyet, yarışmacılara başarı dileklerini ileterek organizasyonun heyecanına ortak oldu.

Safranbolu Belediyesinin ev sahipliği yaptığı bu prestijli turnuva, kentin spor turizmine ve sosyal hayatına katkı sağlayan önemli bir organizasyon olarak kayıtlara geçti. Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcuların katılımıyla düzenlenen turnuva, 10 Mayıs akşamı gerçekleştirilen final müsabakalarının ardından sona erdi.

ZekA oyunlarına ilgi duyan çok sayıda vatandaşın da takip ettiği organizasyon, Safranbolu Belediyesinin organizasyon başarısıyla birlikte ödül töreninin ardından tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin