Karabük Postası tarafından
03 Ekim, 2017 14:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Eskipazar Yatılı Kur’an Kursu hizmete açıldı

Eskipazar ilçesinde yapımı tamamlanan Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Eskipazar Sarı Kale’de düzenlenen törene Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Eskipazar Kaymakam Vekili Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, Eskipazar Belediye Başkanı Mustafa Yarkan, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Üyeleri, ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan tören, Eskipazar İlçe Müftülüğü ilahi gurubunun seslendirdiği ilahiler ile devam etti. Törende konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, “Farkında olsak da, olmasak da aslında Kur’an bizim hayatımızdır. Sabah uyandığımızdı yatağımızdan Euzu Besmele ile kalkarız, sofraya Kur’an ile otururuz, işimize giderken Kur’an ile gideriz. Evlatlarımızı askere uğurlarken Kur’an ile uğurlarız. Sözlerde, nişanlarda ve düğünlerde hep Kur’an-ı Kerim vardır hayatımızda. Hastalarımızın başına gittiğimizde Kur’an-ı Kerim okuruz. Kur’an bizim özümüzdür, hayatımızdır. Bu kadar belayla bu milletin, bu devletin baş edebilmesinin ve hala dim dik ayakta olabilmesinin ve hala geleceğe güvenle bakmasının, dünyadaki Müslüman ülkelere önder olmasının sırrı sanıyorum Kur’an-ı Kerime sahip çıkmaktadır. Ben Vali olarak şöyle düşünüyorum, benim personelim, idarecilerim, müdür arkadaşlarım ne kadar iyi Müslümanlar olurlarsa ben o kadar güvenle ve huzurla çalışabilirim. Çünkü iyi bir Müslüman işi kitabına uydurabileceğini düşünse bile, mevzuatı ve yasaları aşabileceğini düşünse bile yapacağı yanlış için Kur’an dan korkar, Allah’ın soracağı hesaptan korkar. Benim için iyi bir Müslüman önemli bir kriterdir. İşte bunun yolu da Kur’anı okumak, dinlemek ve en güzeli de anlayabildiğimiz kadar anlamaktır. Çünkü iyi bir Müslümanın, iyi bir insanın nasıl olacağını Kur’an-ı Kerim anlatır, sonra da sünnet ile biz onu bütünleştiririz. Onun için bu tür faaliyetleri çok önemsiyorum. Her birimiz Kur’an kurslarının hamisi olmak durumundayız. Ne derdiniz var diye, ihtiyaçlarınız neler diye soralım, evlatlarımızı gönderelim. Bizler sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz yüzlerce yıldır biz bu işin hamisiyiz, bayraktarıyız, önderiyiz” dedi. Konuşmaların ardından Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursunun kurdelesini kesen Vali Kemal Çeber ve protokol üyeleri daha sonra binada incelemelerde bulundular.

blank
İsmail AKCA tarafından
10 Nisan, 2025 01:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BİZE 3 NİSAN YETER..!

Uzun zamandır alışkın değildi bu şehir sazlı sözlü 3 Nisan kutlamalarına,

Yabancılaştık bu tür kutlamalara ama hatırlayacağız yeniden böyle etkinlikleri, birlikte eğlenmeyi ve bu durumu gelenek haline getirmeyi.

Şehrin sahipsizliği ve eşraf yokluğu hep konuşulur, yazılır, çizilir. Bu şehrin ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını soluyan ve ben Karabüklüyüm diyen bir halkın şehir olma savaşını görmek isterdik. Lakin maalesef henüz görebilmiş değiliz o arzuyu, isteği, hevesi.

Yine de, Teşekkürler Özkan Başkan…

Türkiye’de ağır sanayinin odak noktası Karabük Demir Çelik İşletmelerinin ve şehrin kuruluşunun yıldönümünü belleğine yerleştiremeyen Karabük, Karabüklüler gününü nasıl kutlayacak anlamış değilim.

Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıda Vali Mustafa Yavuz’un önerisi ile 7 Ağustos günü Karabüklüler günü olarak kabul edilmiş, çok tuhaf!

Bana kalsa özentiden başka bir şey değil…

Ağustos ayı nereden çıktı ayrı mesele, o tarihte bu şehirde kimi bulacaksında bu günü Karabüklüler günü olarak kutlayacaksın ayrı mesele.

Şunu diyorsanız belki anlarım, Karabüklüler Günü şehirde değil de sosyal medyada kutlansın, sanal kutlansın, halk katılmasa da olur, o da başka bir garabet.

3 Nisan her platformda Karabük ve Kardemir’in kuruluş günü olarak kabul edildiğine göre, ayrıca bir başka tarihte Karabüklüler gününe ne gerek var? Şayet illa Karabüklüler Günü diye bir gün kutlamak istiyorsanız buyurun 3 Nisan’da kutlayalım.

Bu plaka merakı nereden geliyor. Tuhaf..!

Bakın bizim bir Üniversitemiz var.

Bu şehrin üniversitesi ve bünyesinde binlerce öğrenci ve öğretmeni barındıran Karabük’ün bacasız fabrikası.

Bu sözüm, bu şehri ve üniversiteyi şekilden şekle sokan bir zihniyete dur demek yerine alkış tutan ve susanlaradır, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenleredir.

Bu şehre, bu şehrin halkına, değerlerine dil uzatanlara sessiz kalanlar, bu şehrin dilsiz şeytanlarıdır.

Karabük Üniversitesi şehir merkezine bir fakülte açma kararı aldı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile Rektör Fatih Kırışık inisiyatif alarak şehir merkezine fakülte ya da fakülteler kurma kararı aldı. Tartışılabilir lakin bizce güzel karar, günden güne ölüp giden şehri canlandırabilir.

Eften-püften işlerle uğraşacağınıza şehrin ağır abilerini bir araya getirip şehir merkezini canlandırın. Öğrenciyi şehir merkezine çekecek projeler üretin, şehir bambaşka bir havaya bürünsün, cıvıl cıvıl, rengarenk görüntüler ortaya çıksın.

Safranbolu önümüzde en güzel örnektir.

Bir Sağlık Meslek Yüksekokulu Üniversite kampüs alanına geri gidiyor diye ilçe ayağa kalktı, şehrine sahip çıkıyor.

Neden..?

Esnafın en önemli gelir kapısından biri kapanmasın diye.

Peki biz ne yapıyoruz..?

İpe sapa gelmez işlerle uğraşmaktan şehre faydası olacak asıl konulara değinmiyoruz, değinemiyoruz..!

Ne 3 Nisan’da, ne 23 Nisan’da, ne 19 Mayıs’ta, ne 30 Ağustos’ta, ne de 29 Ekim’de yapılan törenlerde zoraki katılan protokol ve öğrencilerin haricinde kimseler olmuyor, halkı bu tür etkinliklere çekemiyoruz.

Lütfen kendimizi kandırmayalım.

Allah aşkına boş işlerle uğraşmayalım,

Bu şehir ve bu şehrin insanı için neler yapabiliriz bunu konuşalım, buna kafa yoralım.

Yaygın basında “3 Nisan Sanayi Günü” değerlendirmesi yapılıyor,

Çok güzel, ama

Bu şehrin üniversitesini düşürdüğümüz hale bir bakmamız gerekmiyor mu?

Dün, Burhanettin Uysal vardı, Refik Polat vardı.

Bugün Fatih Kırışık var

Yarın o da gider. Karabük Üniversitesi kalır.

Bu şehrin kıymetini ve değerlerini bilmek lazım…

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.