Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Dükkanına hırsızlık şüphesiyle kamera taktırdı, çalanlar kameraya rağmen çaldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde işlettiği büfeden büsküvi, çikolata ürünlerinin çalındığını fark eden işletmeci, iş yerine güvenlik kamerası taktırdı. Kameraya rağmen hırsızlık eylemlerinin devam etmesine tepki gösteren işletmeci, vermediği halde para verdiğini söyleyenlerin de kendisini bıktırdığını söyledi.
İlçedeki sahilde büfe işleten Ergin Avşar, raflarda yer alan ürünlerin eksildiğini fark edince büfeyi dört bir taraftan kayıt altına alabilecek şekilde güvenlik kameraları yerleştirdi. Ürünlerin yine eksildiğini fark eden Avşar bu kez güvenlik kameralarını inceledi.
Kameralara rağmen raflardan çikolata, bisküvi gibi ürünlerin çalındığını fark eden Avşar, para vermediği halde para verdiğini söyleyen bazı kişilerin de dolandırıcılık yapmaya çalıştığını anlattı.
Son dönemlerde hırsızlık olaylarının daha da arttığını söyleyen Avşar, "Özellikle bu yıl çoğunluk var. Bu tür olaylar arttı. Kameralar olmasına rağmen epey bir mağdur oluyorum. Dolaptan içecek, bisküvi grubundan hırsızlık oluyor. Kameralara bakıp tespit etiğim, yakaladığım çok var. Yakalandıklarında da ’aldım, parasını verecektim. Cebime koydum, parasını vermeyi unuttum’ gibi türlü bahaneler sunuyorlar. Artık polisi de rahatsız etmek istemiyoruz. Sürekli bu olaylar yaşanıyor. Burada mağdur oluyoruz. Şartlar ağır, hırsızlık olduğu zaman daha da ağırlaşıyor. Bir günde birden fazla hırsızlık olayı yaşandığı bile oluyor. Dolandırıcılar türedi. Vermediği parayı verdiğini söylüyor. Kalabalıktan yararlanmaya çalışıyor. Şu anda onlar da çok fazla var. Parayı vermediklerini kamera görüntüsü ile tespit ediyoruz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
26 Mayıs, 2025 13:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 4dk
Yorum Sayısı: 0

KARDEMİR’den  Katma Değerli Üretimde ve Dijital Dönüşümde Atılım

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş. (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, şirketin 2024-2026 dönemine yönelik yatırım ve dönüşüm projeleri hakkında  açıklamalarda bulundu.

Demir, katma değeri yüksek 10 yeni ürünün demiryolu, otomotiv ve makine imalat sektörlerine hizmet edecek şekilde ürün gamına başarıyla eklendiğini belirtti.

Türkiye'nin köklü sanayi kuruluşlarından biri olan Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş. (KARDEMİR), 2024 yılı itibarıyla sanayide sürdürülebilirlik, katma değerli üretim, dijital dönüşüm ve çevreci yatırımlar konusunda kararlılıkla ilerlemeye devam ediyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, şirketin gelecek vizyonunu ve stratejik yatırımlarını kamuoyuyla paylaştı.

KARDEMİR’in geniş ürün yelpazesine, demiryolu, otomotiv ve makine imalat sektörlerine yönelik 10 adet katma değeri yüksek yeni ürünün başarıyla eklendiğini açıklayan Demir, Ar-Ge Merkezinde yürütülen çalışmalarla inovatif çözümler geliştirdiklerini ve sektörel rekabette öne çıkmayı hedeflediklerini ifade etti.

AR-GE VE KATMA DEĞERLİ ÜRETİM ATAĞI

KARDEMİR’in Ar-Ge Merkezinde savunma, otomotiv, makine imalatı ve demiryolu sektörlerine özel ürünlerin geliştirildiğini vurgulayan Demir, proses iyileştirme çalışmaları ile verimliliğin artırılmasının yanı sıra çevresel sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm odaklı projelerin de önceliklendirildiğini belirtti. Bu doğrultuda, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde üniversitelerle ve sektör lideri firmalarla güçlü iş birliklerinin sürdüğünü ifade etti.

KARBON YÖNETİMİ VE ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Demir, karbon emisyonlarının etkin yönetimi, enerji verimliliğinin artırılması ve sanayi süreçlerinde çevresel etkinin azaltılması amacıyla Karbonsuzlaştırma Çalışma Grubu’nun kurulduğunu açıkladı. Bu grubun yenilikçi teknolojileri kullanarak sanayi süreçlerinde dönüşüm sağlayacak, çevre dostu projelere odaklandığını belirtti.

Ayrıca Raylı Sistemler ve Teknolojileri Çalışma Grubu’nun küresel ölçekte demiryolu sektöründeki rekabet gücünü artırmaya yönelik stratejik çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Demir, bu grubun yeni nesil ray, aks ve demiryolu teker üretimi alanında kritik projeler üzerinde yoğunlaştığını ifade etti. Vasıflı Çelik Çalışma Grubu’nun ise yüksek performanslı, kaliteli ve sürdürülebilir çelik üretimi üzerine araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüttüğünü aktardı.

ÇEVRECİ ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ VE TAMAMLANAN PROJELER

2024 yılı çevre yatırımları kapsamında önemli projelerin tamamlanarak devreye alındığını söyleyen Demir; Sinter Tesisleri Paket Toz Toplama Sistemi, Kok Fabrikaları Toz Bastırma Sistemleri Modernizasyonu, 5 Nolu Yüksek Fırın Merim Gaz Temizleme Filtre İmalat ve Montajı gibi projelerin çevresel etkileri minimize etmeye yönelik önemli adımlar olduğunu ifade etti.

Ayrıca Çubuk Kangal Haddehanesi’nde başlatılan SizingBlock ve Kangal Şerit Bağlamalı Kompaktör yatırımlarının da tamamlandığını belirten Demir, bu yatırımlarla kaliteli çelik üretiminde yeni bir döneme girildiğini söyledi.

DEVAM EDEN STRATEJİK YATIRIMLAR VE GELECEK PLANLARI

KARDEMİR’in yatırım programında yer alan ve 2025-2026 yıllarında tamamlanması planlanan projeler arasında Vakum Tesisi, Yeni SDM 2 Makinesi, Mikronize Kireç Tesisi, KocksBlock, Kömür Hazırlama Ek Konveyör Sistemi, Kamyon ve Vagon Tahliye Bunkerleri ile Konveyör Bant Sistemleri gibi yatırımlar yer alıyor.

Bunun yanı sıra, çevre odaklı projeler kapsamında Biyolojik Arıtma Tesisi, Hammadde Manipülasyon Toz Toplama Sistemi ve Yüksek Fırınlar Üst Şarj Toz Toplama Sistemi Modernizasyonları gibi projelerle çevresel sürdürülebilirliğe katkı sunulması hedefleniyor.

HADDELEME KAPASİTESİ %50 ARTACAK

Demir, şirketin üretim kapasitesini artırmak amacıyla yürüttüğü Haddeleme Kapasitesini Artırma Projesi kapsamında, hadde mamul üretim kapasitesinin %50 oranında artırılarak 2,3 milyon ton/yıl seviyesine çıkarılmasının hedeflendiğini duyurdu.

YALIN DÖNÜŞÜM VE DİJİTALLEŞME SÜRECİ BAŞLADI

KARDEMİR, kaynakların daha etkin kullanılması ve sürekli iyileştirmenin kurum kültürüne yerleşmesi amacıyla Ekim 2024 itibarıyla Yalın Dönüşüm sürecini başlattı. Bu kapsamda şirketin tüm iş süreçlerinde yalın üretim prensiplerine dayalı bir dönüşüm başlatıldı. Prof. Dr. İsmail Demir, dijital dönüşümün de şirketin stratejik öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı.

Yapay zekâ, robotik süreç otomasyonu (RPA) ve makine öğrenmesi gibi ileri teknolojilerin KARDEMİR’in üretim süreçlerine entegre edildiğini belirten Demir, bu sayede operasyonel mükemmellik, karar alma hızında artış ve verimlilik sağlandığını kaydetti.

2024 yılında devreye alınan Seviye 2 uzman sistem projeleri (yüksek fırınlar, sürekli dökümler vb.) sayesinde enerji ve hammadde kullanımında tasarruf sağlanırken, ürün kalitesi ve proses güvenilirliği de üst seviyeye çıkarıldı. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, 2025-2026 yıllarında 15 yeni Seviye 2 projesi ile Seviye 3 üretim yönetim sistemlerinin devreye alınarak üretim süreçlerinde uçtan uca dikey entegrasyonun sağlanmasının planlandığını söyledi.

HAMMADDE ARZINDA YERLİ KAYNAKLARA YÖNELİM

KARDEMİR, demir ve polimetal madenleri içeren sahalar için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nce açılan ihaleye katılarak, Balıkesir, Kütahya, Kırıkkale ve Sivas illerinde yer alan toplam 11.938,98 hektarlık alanda bulunan 12 maden sahasını portföyüne kattı. Bu sahalarda demir, bakır ve altın başta olmak üzere maden arama faaliyetlerinin başlatılacağını belirten Demir, yurtdışına olan hammadde bağımlılığını azaltarak cari açığın kapatılmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

İŞ GÜVENLİĞİ VE EĞİTİM ODAKLI KURUMSAL GELİŞİM

Demir, şirketin insan kaynağının gelişimine büyük önem verdiğini vurgulayarak, 2024 yılında mesleki, teknik, yönetsel ve kişisel gelişim alanlarında toplam 260 farklı konuda, kişi başı ortalama 31,78 saat eğitim verildiğini aktardı.

Ayrıca, sahadaki iş güvenliği kültürünün güçlendirilmesi amacıyla başlatılan yaklaşık iki yıl sürecek DOİG (Davranış Odaklı İş Güvenliği) projesi kapsamında, çalışanlara İSG açısından kritik davranışlar konusunda eğitimler verileceği, sahada veri toplanacağı ve güvenli çalışmayı engelleyen unsurların ortadan kaldırılmasına yönelik sistem kurulacağı belirtildi.

YENİ VERİ MERKEZİ İLE DİJİTAL ALTYAPI GÜÇLENDİRİLDİ

KARDEMİR, artan dijitalleşme ve veri yönetimi ihtiyacına yanıt vermek amacıyla modern bir veri merkezi kurdu. Bu yatırımla birlikte veri güvenliği, sistem performansı ve bilgi yönetimi alanlarında önemli bir altyapı sağlandığını belirten Demir, “Verinin etkin yönetimi sayesinde üretim süreçlerinde daha hızlı karar alıyor, kaynaklarımızı daha verimli kullanıyor ve uçtan uca dijitalleşmeyi sağlıyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin