Reklam
Reklam
dr kazak organ bulamadigi icin her yil yaklasik 2 bin 500 hastamizi kaybediyoruz Q31W3ezx jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0

Dr. Kazak: “Organ bulamadığı için her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastamızı kaybediyoruz”

Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, ülke genelinde her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastanın organ bulamadığı için hayatını kaybettiğini söyledi.

Çarşamba Devlet Hastanesi’nde Organ ve Doku Nakli Konferansı düzenlendi. Hastanenin konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Dr. Öğr. Üyesi Aykut Özturan, “Organ ve doku bağışı konusunda farkındalığı artırmak, bu hususta akıllardaki soru işaretlerini asgari düzeye indirmek amacıyla bu toplantıyı organize ettik. Her organ bağışı yeni bir umut ışığıdır mottosuyla düzenlediğimiz toplantılarımızın sayısını artıracağız” dedi.

Özturan’ın konuşmasının ardından bilgilendirmede bulunan Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, “Maalesef organ bulamadığı için her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastamızı kaybediyoruz. Bu nedenle, organ bağışı pek çok aileye umut ışığı olabilecek hayati bir karardır” diye konuştu.

Türkiye’nin organ ve doku naklinde yüksek bir başarı oranına sahip olduğunu ve bağışlanan organların büyük bir özenle çıkarıldığını hatırlatan Kazak, sunumunun ardından katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
esini odunla doverek oldurdu gWzArx4D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Eşini odunla döverek öldürdü

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bir kişi bugün eşini odunla döverek öldürdü.

Olay saat 14.15 sıralarında ilçedeki Merkez mahalle Değirmen yanı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Halis Pekin (27) bilinmeyen bir nedenle eşi Arzu Pekin’i (26) evlerinin önündeki odun istiflenen alanda tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Pekin eşini odunla döverek öldürdü. Ardından da kendisine ait kamyonet ile olay yerinde kaçtı. Şahsa ait kamyonet ilçe dışında Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarından terk edilmiş halde bulunurken, Pekin’in yakalanması için çalışma başlatıldı.

Arzu Pekin’in cansız bedeni ise olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin