Reklam
Reklam

Dr. Kazak: “Organ bulamadığı için her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastamızı kaybediyoruz”

dr kazak organ bulamadigi icin her yil yaklasik 2 bin 500 hastamizi kaybediyoruz Q31W3ezx jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0

Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, ülke genelinde her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastanın organ bulamadığı için hayatını kaybettiğini söyledi.

Çarşamba Devlet Hastanesi’nde Organ ve Doku Nakli Konferansı düzenlendi. Hastanenin konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Dr. Öğr. Üyesi Aykut Özturan, “Organ ve doku bağışı konusunda farkındalığı artırmak, bu hususta akıllardaki soru işaretlerini asgari düzeye indirmek amacıyla bu toplantıyı organize ettik. Her organ bağışı yeni bir umut ışığıdır mottosuyla düzenlediğimiz toplantılarımızın sayısını artıracağız” dedi.

Özturan’ın konuşmasının ardından bilgilendirmede bulunan Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, “Maalesef organ bulamadığı için her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastamızı kaybediyoruz. Bu nedenle, organ bağışı pek çok aileye umut ışığı olabilecek hayati bir karardır” diye konuştu.

Türkiye’nin organ ve doku naklinde yüksek bir başarı oranına sahip olduğunu ve bağışlanan organların büyük bir özenle çıkarıldığını hatırlatan Kazak, sunumunun ardından katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kumluca’da yangın paniği

kumlucada yangin panigi pgRGqnL4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde otluk alanda çıkan yangın paniğe neden oldu.

Kumluca beldesinde Çay Kenarı mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saat 21.00 sıralarında çıkan yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Paniğe neden olan yangına müdahale eden ekipler, kısa sürede alevleri kontrol altına aldı. Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yangının çıkış nedeni ise yapılacak araştırmanın ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin