Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, ülke genelinde her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastanın organ bulamadığı için hayatını kaybettiğini söyledi.
Çarşamba Devlet Hastanesi’nde Organ ve Doku Nakli Konferansı düzenlendi. Hastanenin konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Dr. Öğr. Üyesi Aykut Özturan, “Organ ve doku bağışı konusunda farkındalığı artırmak, bu hususta akıllardaki soru işaretlerini asgari düzeye indirmek amacıyla bu toplantıyı organize ettik. Her organ bağışı yeni bir umut ışığıdır mottosuyla düzenlediğimiz toplantılarımızın sayısını artıracağız” dedi.
Özturan’ın konuşmasının ardından bilgilendirmede bulunan Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, “Maalesef organ bulamadığı için her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastamızı kaybediyoruz. Bu nedenle, organ bağışı pek çok aileye umut ışığı olabilecek hayati bir karardır” diye konuştu.
Türkiye’nin organ ve doku naklinde yüksek bir başarı oranına sahip olduğunu ve bağışlanan organların büyük bir özenle çıkarıldığını hatırlatan Kazak, sunumunun ardından katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.


Dr. Kazak: “Organ bulamadığı için her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastamızı kaybediyoruz”
Ceset kokusu sanıldı, gerçek polisin eve girmesiyle ortaya çıktı
Gümüşhane’de bir apartmandan yayılan kötü koku paniğe neden oldu. Ekiplerin seferber olduğu olayda kokunun buzdolabında unutulan bozuk etlerden kaynaklandığı ortaya çıktı.
Olay, gece saatlerinde Hasanbey Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakinleri apartmanın giriş katından gelen ağır koku nedeniyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan ilk değerlendirmede kokunun ceset kokusu olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, evde yaşlı bir kadın ile genç bir kızın yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Uzun süre ev sahibine ulaşmaya çalışan ekipler, daha sonra anahtarı temin etti. Savcılıktan alınan iznin ardından eve giren ekipler, ev içerisinde inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde apartmanı alarma geçiren kokunun evde elektrik sigortasının atması nedeniyle buzdolabında unutulan ve bozulan etlerden kaynaklandığı belirlendi. Olayın ardından ekipler normale dönerken, apartman sakinleri de rahat bir nefes aldı.

