Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, ülke genelinde her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastanın organ bulamadığı için hayatını kaybettiğini söyledi.
Çarşamba Devlet Hastanesi’nde Organ ve Doku Nakli Konferansı düzenlendi. Hastanenin konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Dr. Öğr. Üyesi Aykut Özturan, “Organ ve doku bağışı konusunda farkındalığı artırmak, bu hususta akıllardaki soru işaretlerini asgari düzeye indirmek amacıyla bu toplantıyı organize ettik. Her organ bağışı yeni bir umut ışığıdır mottosuyla düzenlediğimiz toplantılarımızın sayısını artıracağız” dedi.
Özturan’ın konuşmasının ardından bilgilendirmede bulunan Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, “Maalesef organ bulamadığı için her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastamızı kaybediyoruz. Bu nedenle, organ bağışı pek çok aileye umut ışığı olabilecek hayati bir karardır” diye konuştu.
Türkiye’nin organ ve doku naklinde yüksek bir başarı oranına sahip olduğunu ve bağışlanan organların büyük bir özenle çıkarıldığını hatırlatan Kazak, sunumunun ardından katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.


Dr. Kazak: “Organ bulamadığı için her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastamızı kaybediyoruz”
Elektrik direğine çarpan hafif ticari araç devrildi: 2 yaralı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde elektrik direğine çarpan hafif ticari aracın devrilmesi neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, İnebolu ilçesi Yamaç köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yaşar K. idaresindeki plakası öğrenilemeyen hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan araç devrildi. Kazada sürücü ile yanında bulunan Selameddin K. araçta sıkışarak yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından İnebolu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

