Dr. Kazak: “Organ bulamadığı için her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastamızı kaybediyoruz” - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
dr kazak organ bulamadigi icin her yil yaklasik 2 bin 500 hastamizi kaybediyoruz Q31W3ezx jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Dr. Kazak: “Organ bulamadığı için her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastamızı kaybediyoruz”

Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, ülke genelinde her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastanın organ bulamadığı için hayatını kaybettiğini söyledi.

Çarşamba Devlet Hastanesi’nde Organ ve Doku Nakli Konferansı düzenlendi. Hastanenin konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Dr. Öğr. Üyesi Aykut Özturan, “Organ ve doku bağışı konusunda farkındalığı artırmak, bu hususta akıllardaki soru işaretlerini asgari düzeye indirmek amacıyla bu toplantıyı organize ettik. Her organ bağışı yeni bir umut ışığıdır mottosuyla düzenlediğimiz toplantılarımızın sayısını artıracağız” dedi.

Özturan’ın konuşmasının ardından bilgilendirmede bulunan Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, “Maalesef organ bulamadığı için her yıl yaklaşık 2 bin 500 hastamızı kaybediyoruz. Bu nedenle, organ bağışı pek çok aileye umut ışığı olabilecek hayati bir karardır” diye konuştu.

Türkiye’nin organ ve doku naklinde yüksek bir başarı oranına sahip olduğunu ve bağışlanan organların büyük bir özenle çıkarıldığını hatırlatan Kazak, sunumunun ardından katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dr dervis nihat arkat ilkokulunda tubitak bilim soylesisi d1SNEP8k
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Dr. Derviş Nihat Arkat İlkokulunda TÜBİTAK Bilim Söyleşisi

Zonguldak Merkez Dr. Derviş Nihat Arkat İlkokulunda TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında “Bitkiler ve Hayatımız” konulu etkinlik gerçekleştirildi. Programda, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hatice Çölgeçen öğrencilerle bir araya geldi.

Söyleşide öğrenciler; bitkilerin yaşamımızdaki önemi, doğadaki görevleri ve çevrenin korunması hakkında bilgi edinirken, program kapsamında hazırlanan mini bitki sergisi de büyük ilgi gördü. Öğrenciler farklı bitki türlerini yakından inceleme fırsatı buldu.

Soru-cevap bölümünde öğrenciler merak ettikleri soruları yönelterek etkinliğe aktif katılım sağladı.

Program sonunda Okul Müdürü Mustafa Girgin tarafından Prof. Dr. Hatice Çölgeçen’e ve okul yürütücüsü Didem Başkan’a teşekkür belgeleri takdim edildi.

Okul yönetimi, öğrencileri bilimle buluşturan etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin