Çorum’da STK’lardan İsrail’e tepki, Filistinlilere dua - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ekim, 2023 16:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da STK’lardan İsrail’e tepki, Filistinlilere dua

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki hastaneye düzenlediği saldırının ardından Çorum’da vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları sokağa indi.

Hürriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar edilirken, İsrail’e ise tepki gösterildi. Sık sık tekbirler getiren vatandaşlar, “Hamas’a selam direnişe devam”, “Ümmet uyuma Filistin’e sahip çık”, “İsrail Hayber’i sakın unutma” sloganları attı.

Grup adına bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İsrail’in Filistin’de ve Orta Doğu’da 1900’lü yıllardan ve kuruluşundan itibaren çok büyük katliamlar yaparak bölgeyi kana buladığını söyledi. Candan, “Duyduktan sonra insanlığımızdan utandık, utanır hale geldik. Bunu kendimize izah edememenin çaresizliği içerisinde kendimiz adeta sokağa attık. Hiçbir hukuk tanımadan, hiçbir kural tanımadan adeta sadece Filistinlilere değil sadece Müslümanlara değil bütün insanlığa meydan okurcasına bir hastaneyi bombalamak, böylesine büyük bir katliama girişmek sadece İsrail’in yapabileceği birşeydir. Bu anlamda artık sözün bittiği yerdeyiz. Ne yapılırsa yapılacak. Sadece İslam alemi değil bütün vicdanlı insanların harekete geçmesi lazım. Bu iş artık kınama ile, uyarı ile, ikazla olacak iş değil. İsrail sadece güçten anlar onlara anladığı dilden konuşmanın zamanı geldi” dedi.

Basın açıklaması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından sona erdi. Açıklamaya Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ile Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
polis gununde cifte mutluluk muberra ve fatih cifti dunyaevine girdi pArUeTQL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Polis Günü’nde çifte mutluluk, Müberra ve Fatih çifti dünyaevine girdi

Zonguldak’ta görev yapan polis memurları Müberra ve Fatih çifti, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü olan 10 Nisan Polis Günü’nde düzenlenen özel bir törenle hayatlarını birleştirdi.

Meslektaşları için çifte bayram niteliği taşıyan bu anlamlı günde dünyaevine giren genç çifti, amirleri ve mesai arkadaşları yalnız bırakmadı. Çiftin nikah şahitliğini Zonguldak İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen ile İl Emniyet Müdür Yardımcıları yaptı.

Emniyet teşkilatını bir araya getiren nikah merasimine katılan davetliler, Müberra ve Fatih çiftine bir ömür boyu mutluluk dileklerinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin