blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Kasım, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Çorum’da ilaçlanan apartmanda zehirlenen vatandaşların sağlık durumuyla ilgili açıklama

Çorum Valiliği tarafından, ilaçlama yapılan apartmanda zehirlendikleri kuşkusuyla hastaneye kaldırılan 8 vatandaşın hayati tehlikesinin bulunmadığı, ilaçlamayı yapan kişinin ise gözaltına alındığı duyuruldu.
Olay, akşam saatlerinde Ulukavak Mahallesi Varinli Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, sokak üzerindeki apartmanın 2. katındaki konut, yayılan tahtakurusu sebebiyle, gün içerisinde ilaçlattı. Akşam saatlerinde, ilaçlanan meskenin üst katındaki dairelerde yaşayan 5’i çocuk 8 kişi zehirlenme belirtileri göstermeye başladı.
112 Acil Davet Merkezine yapılan ihbar üzerine apartmana sıhhat, polis, AFAD ve olay yeri inceleme grupları sevk edildi. Kimyasaldan etkilendiği bedellendirilen vatandaşlar yapılan birinci müdahalenin akabinde Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Vatandaşlar, hastanede müşahede altına alındı. AFAD grupları ve olay yeri inceleme takımları ise ihtimal bir olumsuzluğun önüne geçmek amacıyla apartmanı tahliye etti. AFAD takımları tarafından ilaçlama yapılan meskende ve apartmandaki öteki dairelerde ölçüm yapıldı.
Polis takımları olayla ilgili inceleme başlattı.

Sağlık durumları iyi
Konuyla ilgili Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada, tedavi altına alınan vatandaşların hayati tehlikesinin bulunmadığı duyuruldu. Yapılan incelemede yalnızca ilaçlanan konutun çocuk odasında kalıntı tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada, hususla ilgili ilaçlamayı yapan A.U. isimli şüphelinin gözaltına alındığı kaydedildi.
Açıklamada şu tabirlere yer verildi:
"29 Kasım tarihinde saat 19.04 sıralarında Çorum Merkez ilçesi Varinli Caddesi’nde bir apartman dairesinde yapılan haşere ilaçlaması sonrasında bina sakinleri tarafından kimyasal zehirlenme kuşkusuyla ihbarda bulunulmuştur. Olay yerine 112 Acil Sıhhat grupları sevk edilmiş, birinci ambulans 3 dakika içerisinde ulaşarak iki çocuk ve annelerini Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakletmiştir. Hastalarda bulantı ve kusma şikayetleri görüşmüş, genel sıhhat durumlarının düzgün olduğu öğrenilmiştir. Saat 1).32’de alınan ikinci ihbar üzerine AFAD grupları olay yerine yönlendirilmiş, kimyasal ölçümler gerçekleştirilmiştir. Yapılan denetimlerde ilaçlama sonrası uçucu organik birleşik (VOC) tespit edilmiş, toplamda 3 aileden 8 kişinin etkilendiği belirlenmiştir. Hastanede tedavileri devam eden vatandaşlarımızın genel sıhhat durumları âlâ olup, hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Tedbiren büyükler acil serviste 8 saat, çocuklar ise serviste 24 saat mühletle müşahede altına alınmışlardır. AFAD tarafından yapılan ölçümlerde ilaçlanan dairenin çocuk odasında kalıntı tespit edilmiş, binanın ortak kullanım alanlarında ve öteki dairelerinde rastgele bir bulguya rastlanılmamıştır. İlaçlamayı gerçekleştiren kuşkulu A.U. gözaltına alınarak gerekli süreçler için emniyete sevk edilmiştir. Olayla ilgili tahkikat titizlikle devam etmektedir."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde inceledi

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
İncelemeler kapsamında Milletvekili Şahin’e Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile belediyenin ilgili daire müdürleri eşlik etti. Heyet, yapımı devam eden Beşbinevler Sosyal Tesisleri ile tesis çevresinde oluşturulan park ve yeşil alanlarda incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Şahin, sosyal tesis çevresinde planlanan yeşil alanlar ile yapılacak çevre düzenlemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cem Şahin, daha sonra 100. Yıl ve Ergenekon mahallelerinde Karabük Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Programın devamında yenilenen terminal binası inşaat alanını da ziyaret eden Şahin, çalışmaların son durumu hakkında incelemelerde bulundu.
Yapılan hizmetlerin Karabük’ün yaşam kalitesine önemli katkı sunduğunu ifade eden Milletvekili Cem Şahin, belediyecilik hizmetlerinin planlı ve kararlı bir şekilde sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise kentin ihtiyaçları doğrultusunda projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin