blank
Ramazan Öztürk tarafından
09 Aralık, 2024 11:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Yavuz’dan Suriyelilere Çağrı

 "Esad Gitti, Vatanınıza Dönme Zamanı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, Suriye'de Esad Rejimi’nin sona erdiğini belirterek,  Türkiye'deki Suriyelilere "vatanınıza dönün" çağrısında bulundu. Suriye’deki savaşın sona ermesiyle birlikte yeni bir dönemin başladığını ifade eden Yavuz, Suriyelilerin ülkelerine dönerek yeniden inşaa sürecine katılmaları gerektiğini söyledi.

Suriye’de yıllardır süren Esad Rejimi’nin son bulduğunu hatırlatan Başkan Yavuz, " Suriye halkı için önemli bir dönüm noktası olan bu gelişme, aynı zamanda Türkiye’de yıllardır misafir olan Suriyeliler için de bir çağrıdır. Esad gitti, savaş sona erdi, artık vatanınıza dönme zamanıdır" dedi.

TÜRK MİLLETİ, 12 YILDIR MİLYONLARCA SURİYELİYE KUCAK AÇTI

Türk milletinin 12 yıldır milyonlarca Suriyeli’ye kucak açtığını ifade eden Başkan Yavuz,  "Evimizi, ekmeğimizi, huzurumuzu paylaştık. Ama bu misafirlik, sonsuza kadar süremez. Esad Rejimi’nin devrilmesiyle birlikte Suriye’de yeni bir dönem başlıyor. Kendi ülkelerinde özgür bir yaşam kurmak için Suriyelilerin, Türkiye’deki rahat hayatı bırakıp vatanlarına dönmesi gerekiyor. Bugün, Suriyelilerin vatanlarını yeniden inşaa etmek için kolları sıvama vaktidir.

Bugün Türkiye’nin sokaklarında, Suriyelilerin kendi bayraklarıyla kutlama yaptığını gördük. Kendi ülkelerindeki bir gelişmeyi kutlamaları doğal olabilir, ama bunu Türkiye sokaklarında, Türk Milleti’nin hassasiyetlerini hiçe sayarak yapmak, izinsiz bir şekilde yapılması kabul edilemez. Eğer kendi bayrağınızı dalgalandıracak kadar gurur duyuyorsanız, bunu kendi topraklarınızda yapmanız daha doğru olmaz mı? Esad gitti, o bayrağı Suriye sokaklarında dalgalandırmak için hiçbir engel kalmadı." şeklinde konuştu.

SURİYELİLERİN KENDİ ÜLKELERİNE DÖNMESİ HEM BİR GEREKLİLİK HEM DE BİR ZORUNLULUKTUR

Türk milletinin zor gününde komşusuna kucak açtığını ifade eden Başkan Yavuz, "Ama bu iyiliğin suistimal edilmesine artık izin verilemez. Bugün, Türkiye’de milyonlarca insan ekonomik zorluklarla boğuşuyor. Gençler iş bulamıyor, kiralar artıyor, kamu kaynakları yetersiz hale geliyor. Bu ülkenin kaynakları öncelikle Türk milletine aittir. Suriye’de savaş sona erdiğine göre, artık Suriyelilerin kendi ülkelerine dönmesi hem bir gereklilik hem de bir zorunluluktur.

Suriye’deki Esad Rejimi’nin çöküşü, Suriyeliler için bir umut kaynağıdır. Ancak bu umudu, Türkiye’de kutlamaktan ziyade, kendi ülkelerinde yeni bir başlangıca dönüştürmeleri gerekir. Bugün Suriye’yi yeniden inşaa etme zamanı. Türkiye, Suriyelilere kucak açarak insanlık görevini fazlasıyla yerine getirmiştir. Artık Suriyelilerin de kendi vatanlarına dönerek, kendi ülkelerine sahip çıkma vakti gelmiştir. Esad gitti. Savaş bitti. Türkiye’nin sokaklarında değil, Suriye’nin sokaklarında kutlama yapın. Türk Milleti, misafirperverdir, ama bu misafirlik artık dolmuştur. Vatanınız sizi bekliyor. Gidin ve kendi bayrağınızın altında özgür bir hayat kurun. Bu topraklar, Türk Milleti’nindir ve Türkiye, kendi geleceğine odaklanmalıdır." diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Otomobil ile kamyon çarpıştı: 5 yaralı

Samsun’un Kavak ilçesinde araba ile kamyonun karıştığı kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, Ankara-Samsun karayolu Kavak ilçesi mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Ö.S. yönetimindeki 61 AIJ 491 plakalı Mercedes marka araba, sollama yaptığı sırada R.Ş. idaresindeki 35 BYS 881 plakalı kamyona yandan çarptı. Kazada hurdaya dönen arabadaki Ö.S., E.Y., Z.F., M.F. ve C.F. yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sıhhat, polis ve Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye takımları sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Kavak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin