Çebi, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti - Karabük Haber Postası
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
30 Haziran, 2025 15:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Çebi, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi.
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ı yeni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaret etmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade etti.
Doç. Dr. Çebi, “Bu külliye yalnızca bir bina değil; Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin, egemenlik kararlılığının ve Türk milletine bağlılığının somutlaşmış halidir. Her bir taşı, 1974 ruhunu, Dr. Fazıl Küçük’ü, Rauf Denktaş’ı ve nice isimsiz kahramanın azmini yansıtmaktadır” diyerek külliyenin simgesel önemine dikkat çekti.

“KIBRIS TÜRKÜ’NÜN KADERİ, ANADOLU’NUN KADERİYLE BİRDİR”
Doç. Dr. Çebi, Türkiye Yüzyılı vizyonunun bir parçası olarak KKTC ile olan kardeşlik bağlarının daha da kuvvetlenmesi gerektiğini vurguladı. “Bizler, aynı bayrağa sevdalı, aynı milletin ayrılmaz parçalarıyız” sözleriyle Türkiye-KKTC dayanışmasının altını çizdi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın milli ve kararlı duruşunu da öven Çebi, Tatar’ın liderliğini “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin geleceğine yön veren en kıymetli pusula” olarak nitelendirdi.

“YENİ KÜLLİYE, BAĞIMSIZLIK İRADESİNİN SEMBOLÜDÜR”
Yeni külliyenin sadece bir diplomatik merkez değil, aynı zamanda milli şuurun, bağımsızlık iradesinin ve Türk milletinin adadaki kalıcılığının bir sembolü olduğunu belirten Doç. Dr. Çebi, bu yapının anlamına işaret etti.
Açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’a da teşekkür eden Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi, “Yeni külliyenin, KKTC’ye ve Türk milletine hayırlı olmasını diliyor; bu anlamlı esere öncülük eden liderlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Ziyareti vesilesiyle Kıbrıs Türk halkına sevgi, saygı ve muhabbetlerini ileten Doç. Dr. Çebi, Türkiye ile KKTC arasındaki kardeşlik bağlarının daima güçlenerek süreceğine olan inancını dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ogrencileri surdurulebilir ulasim projesiyle uluslararasi forumda 6AQpNXE4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ öğrencileri sürdürülebilir ulaşım projesiyle uluslararası forumda

Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencileri, Endonezya’da düzenlenen Dünya Gençlik Forumu 2026’ya katılarak projeleriyle öne çıktı.

Karabük Üniversitesi öğrencileri, geliştirdikleri sürdürülebilir ulaşım projesiyle Dünya Gençlik Forumu 2026’da uluslararası alanda dikkat çekti.

Endonezya’daki Universitas Pancasakti Tegal ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen forumda, dokuz farklı ülkeden gençler bir araya geldi. Etkinlikte gezegeni koruma bilinci ana tema olarak öne çıktı.

Foruma, Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Programı öğrencileri Enishan Sardoğan ve Medine Tıraş katıldı. Öğrenciler, sürdürülebilirlik ve akıllı ulaşım alanında geliştirdikleri projeyle büyük ilgi gördü.

Türkiye, Japonya ve Avrupa Birliği iş birliğiyle yürütülen proje; karbon salınımının azaltılması, yakıt tasarrufu sağlanması ve araç paylaşımı ile toplu taşıma kullanımının teşvik edilmesini hedefliyor.

Forum kapsamında farklı ülkelerden genç konuşmacılar eğitim, çevre, teknoloji ve iş dünyası başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi.

Etkinlik, soru-cevap oturumlarıyla etkileşimli şekilde devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin