Karabük Postası tarafından
25 Nisan, 2022 10:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Çebi: “İleri Düzey Tedavilerimizde Kalite Farkımız Olacak”

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Araştırma Hastanesi, yine bir ilki gerçekleştirdi. Ülkemizde sayılı baş ve boyun bölgesinde ultrason hizmeti sunan diş hastanesi olmayı başaran Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Araştırma Hastanesi, bu hizmetle  birlikle Bölgede de tek hastane konumuna geldi. Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr.  Taylan Çebi, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Hastanemizde hizmete soktuğumuz radyolojik tetkik işlemi olan Ultrasonografi uygulaması ile bölge halkımıza yine ilklerden olan bir hizmet sunuyoruz. Öncelikle bu cihazın hastanemizde işler hale gelmesinde emeği ve desteği olan Karabük EAH İdaresine teşekkür ediyorum. Ultrasonografi cihazı bildiğimiz üzere Bakanlığımıza bağlı ağız ve diş sağlığı merkezlerinde ve hastanelerinde bulunmuyor. Yani aslında bir nevi bakanlığa bağlı hastaneler arasında Türkiye’de bir ilki Karabük’te hizmete sunuyoruz. Bu hizmetimizle beraber daha nitelikli teşhis ve ileri düzey tedavilerimizde kalite farkımız doğacaktır. Ultrasonografi (USG); yumuşak doku kitlelerini incelemede yararlı bir tanı metodudur. Ultrasonografide görüntüler insan kulağının işitemeyeceği yüksek frekansa sahip ses dalgalarıyla oluşturulur. Ultrasonografinin, eş zamanlı görüntülemeye imkanvermesi, taşınabilir olması,radyasyon içermemesi, non-invaziv olması ve metal artefaktlarından etkilenmemesi gibi birçok avantajları vardır. Ultrasonografi diş hekimliğinde birçok alanda kullanılabilir; tükürük bezi hastalıklarının teşhisi ve değerlendirilmesi, servikal lenfadenopati, çeşitli yumuşak doku kitleleri, çiğneme ve boyun kaslarının değerlendirilmesi, maksillofasiyal kırıklar , periapikal lezyonlar, temporomanbular eklem(çene eklemi)hastalıkları , dil kanserlerinin tespiti, dental dokuların çürük, çatlak ve fraktürlerinin değerlendirilmesi, özellikle ağız içi yaklaşımla oral mukozanın ve çeşitli yumuşak doku lezyonlarının incelenmesi, diş kaynaklı oluşan apselerin ve selülitlerin değerlendirilmesi, ameliyatlar sonrası meydana gelen postoperatif ödem ve hematomun, kist ve tümör gibi kemik içi patolojilerin değerlendirilmesi gibi birçok alanda kullanımı mevcuttur. Bu hizmetimizin de tüm Karabüklü hemşehrilerimize, bölge halkımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Hizmet kalitemizi arttırarak daha nice ilklere imza atarak vatanımıza ve milletimize hizmet etme misyonumuzu devam ettireceğiz."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kazada ölen genç toprağa verildi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yolun karşısına geçerken arabanın çarpması sonucu hayatını kaybeden genç toprağa verildi.
Dün akşam Karabük-Safranbolu karayolu Adnan Menderes Bulvarı üzerinde meydana gelen kazada yolun karşısına geçmeye çalışan Emirhan Güneri (21), Fatih O. (30) yönetimindeki 34 FTH 069 plakalı Audi marka arabanın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Güneri için Safranbolu Merkez Camii’nde cenaze merasimi düzenlendi. İkindi vakti kılınan cenaze namazının akabinde son seyahatine uğurlanan gencin naaşı aile mezarlığında toprağa verildi. Cenaze merasimine Güneri’nin yakınlarının yanı sıra Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, İl Sıhhat Müdürü Op.Dr. İsmail Kara ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin