Çaycuma'da Köprü Faciasında Ölenler Anıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Nisan, 2015 07:28 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma’da Köprü Faciasında Ölenler Anıldı

ZONGULDAK ’ın Çaycuma ilçesinde 6 Nisan 2012 tarihinde köprünün yıkılması ile hayatını kaybeden 15 kişi anısına yaptırılan heykel törenle açıldı.
Çaycuma’da 2012 yılında 15 kişinin hayatını kaybettiği köprü faciasının 3. yıl dönümünde ölenler anısına yaptırılan heykel törenle açıldı. Çaycuma Köprüsü başında düzenlenen törende konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Tam 3 yıl önce Çaycuma büyük bir faciaya sahne oldu ve bu facia tüm Türk basını tarafından günlerce izlendi. Çaycuma’nın 1951 yılında hizmete giren Türkiye’nin sayılı birkaç köprüsünden biri olan Filyos, ayağının boşalması sonucu bir bölümünün çökmesiyle Çaycuma’nın pazarı olan Cuma günü 15 tane yurttaşımız Filyos’un sularına gömüldü. Günlerce aylarca aradık, ancak 11 tanesinin cesedine ulaşabildik.
Diğer 4 tanesini Filyos Çayı halen koynunda barındırıyor. Bu tür felaketler insanların yüreklerini paralayan ve unutulmayan felaketlerdir. Ve unutulmaması gereken felaketlerdir. Bizler toplumlarında bu tür hafızalarının korunması yönünde düşünen insanlarız.
Göreve gelir gelmez bu meydan düzenlemesini yaparken, hemen yanı başında meydana gelen bu faciada orada ebediyete intikal eden yurttaşlarımızın anısına bu heykeli planladık” diye konuştu.
Köprüden düşerek hayatını kaybeden ve cesedi halen bulunamayan Sezgin Gülşen’in komşusu Fatma Gülşen, araçta kendisinin de bulunduğunu ancak oğlu Kerem Gülşen’in araçtan tekrar indirerek ‘Anne beraber gideriz köye’ demesi üzerine araçtan indiğini anlatarak, “Keşke ben öleydim de Sezgin ölmeseydi. Yavrum ölmeyeydi. Çok çilesi var annesinin, babaannesinin. Nasıl dayanacak annesi. Babadan ayrı anneden ayrı. Yavrum nasıl öldü, yavrumu neden çıkarmadılar. Şu dünyada bir şeyim olmasaydı da Sezginim yaşasaydı” dedi.
Köprüden düşerek hayatını kaybeden Veli Kaya’nın ağabeyi Halil Kaya ise, “Fidanlardan ziyade heykel güzel oldu. Kalıcı bir şey oldu, güzel oldu. Duygularımızı anımsatıyor. En azından yoldan geçenler onları unutmayacak, hatırlayacak” diye konuştu.
Törene Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Emniyet Müdürü Seyfi Ömer Paça, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, Diyanet Sen İlçe Başkanı Kenan Tunç, köprüde hayatını kaybedenlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, okunan Kur’an-ı Kerim,i lahiler ve duaların ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 13:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te öğrencilerden öğretmenlerine anlamlı sürpriz

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da okullara yönelik saldırıların ardından Karabük‘te lise öğrencileri, öğretmenlerine moral vermek için hazırladıkları sürprizle dayanışma örneği sergiledi.
Karabük‘te Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi 10/B sınıfı öğrencileri, son günlerde okullara yönelik yaşanan üzücü olaylara kayıtsız kalmayarak anlamlı bir etkinliğe imza attı. Öğrenciler, öğretmenlerine moral vermek amacıyla sınıfça bir araya gelerek çiçek aldı. Hazırlıklarını gizlilik içinde sürdüren öğrencilerin sürprizi, öğretmenleri duygulandırırken yüzlerde tebessüm oluşturdu. Gerçekleştirilen etkinlik öğrenciler tarafından video haline getirilerek kayıt altına alındı. Okulun sosyal medya hesabında paylaşılan görüntüler kısa sürede beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin