Çaycuma’da direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil takla attı: 1 yaralı
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen trafik kazasında direksiyon hakimiyetini kaybeden araba taklalarak atarak zıt halde durabildi. Kazada şoför yaralanırken, olay yerine gruplar sevk edildi.
Edinilen bilgiye nazaran kaza, Bartın-Çaycuma kara yolunun Akyamaç Köyü yakınlarında meydana geldi. T.A. yönetimindeki 67 DD 248 plakalı araba Saltukova tarafından Çaycuma istikametine gittiği sırada şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda Özel Yönetim Bakımevi kavşağında denetimden çıktı. Taklalar atarak durabilen araba zıt halde kaldı. Arabanın içinde tek olarak bulunan şoför kazada hafif formda yaralandı.
Kazanın akabinde olay yerine 112 Acil Sıhhat, Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü takımları ile jandarma sevk edildi. Olay yerine gelen sıhhat takımları tarafından yaralı olan şoföre birinci müdahale yapılmasının akabinde ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Öte yandan şoförün yapılan denetimlerde alkollü olduğu tespit edildi. Jandarma kazayla ilgili olarak soruşturma başlattı.
BEUN’da ritim bozuklukları için yeni tedavi yöntemi uygulanmaya başlandı
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nda; ritim bozukluğu yaşayan hastalar için yakma (ablasyon) ve dondurma (kriyoablasyon) süreçleri uygulanmaya başlandı.
Kardiyoloji Ana Bilim Kolu Doktor Öğretim Üyesi İlke Erbay, bölgede kıymetli bir eksikliği giderdiklerini belirterek, "Ritim bozukluğu olan hastalarda yakma ve dondurma süreçlerini kapsayan bir prosedürdür. Bunun daha öncesinde bölgemizde kısa bir mühlet içerisinde de gerçekleştirilmiş olup şu anda tekrardan devamlılığını sağlayacağız" dedi.
6 aylık eğitim sonrası uygulamaya başlandı
Dr. Öğr. Üyesi İlke Erbay, tedavi usulünün Zonguldak’a kazandırılmasında kıymetli bir eğitim süreci geçirdiğini söz ederek, "Kurumumuz tarafından 6 ay boyunca Türkiye’nin kıymetli aritmi merkezlerinden biri olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Aritmi Kliniği’nde eğitim aldım ve bunun sonrasında bir sertifika aldım. Orada görmüş olduğum eğitim sonrasında bölgemize bu hizmeti getirmiş olmanın memnunluğunu yaşıyorum" diye konuştu.
Aritmi tedavisinde sevkler azalacak
Erbay, bölgede birçok aritmi hastasının İstanbul, Ankara ve İzmir üzere büyük merkezlere sevk edildiğini belirterek, "Bu ritim bozukluğu hastalarımızda bilhassa ölümcül ritim bozukluğu olan ya da hayat kalitesini düşüren ritim bozukluğu olan hastalarımızda yakma süreçleri ve dondurma süreçlerini kurumumuzda ve bölgemize hizmeti sunmaya başladık. Esasen vakalarımıza süratli bir formda başladık" tabirlerini kullandı.
"Bölge için büyük kazanım"
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Batı Karadeniz için kıymetli bir aritmi merkezi olacağını vurgulayan Erbay, "Bölge içerisinde çok fazla olayımız var ve bu hadiselerimiz çoklukla büyük merkezlere başvurmak zorunda kalıyorlardı. Artık Batı Karadeniz de aritmi üslerinden bir tanesi olmaya başlayacak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak. Bunu duyurmanın vermiş olduğu gururu yaşıyoruz" dedi.
"Hastalarımıza sıhhatlerini kavuşturmayı amaçlıyoruz"
Hastaların tedaviye gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını belirten Erbay, "Hastalarımız bunu öğrendikten sonra bilhassa ve bize başvuran, aritmi açısından başvuran hastalarımızın sayısında önemli bir artış oldu. Bilhassa almış olduğumuz olaylardan sonrasında haftanın muhakkak günlerinde biz bu hizmeti vermeye devam edeceğiz. Bölge içerisinde esasen çok fazla aritmi hastası olduğu için bu hastalarımıza da sıhhatlerini kavuşturmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.