Karabük Postası tarafından
20 Haziran, 2016 09:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Çatak Projesi, Kastamonu’da Hız Kazandı

KASTAMONU Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) Projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Kastamonu’da 2015 yılında 5 ilçede yaklaşık 6 bin dekar arazi için toplam 463 bin TL destekleme ödemesi yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2016 yılında kapsamı daha da genişletmek için çalışmalarını hızlandırdı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, 2016 yılında Kastamonu’nun 11 ilçesinden gelen talepleri de değerlendirerek 14 bin dekar alanda ÇATAK Projesini uygulayacaklarını belirterek, şunları kaydetti: “Uygulama alanlarının bazılarında hiç tarım yapılamıyor, bazılarında ise gerekli önlemler alınamadığı için verim ve kalite kayıpları oluşuyordu. ÇATAK Projesi kapsamında yapılan uygulamalar ve verilen desteklemeler neticesinde milli ekonomiye önemli katkılar yapılmış oldu. Toprak ve su kalitesinin iyileştirilmesi, arazilerin düzenlenmesi, erozyonun önlenmesi ve doğal kaynakların korunmasına yönelik çalışmaları kapsayan projeyle hem çiftçimize, hem ilimize hem de ülke ekonomisine katkı sağlanmış olacaktır. Uygun tekniklerle tarım yapılmadığı için vasfını yitirmiş tarım alanlarımıza yapay mera, ahır gübrelemesi, drenaj ve taş toplama uygulamalarıyla arazinin kullanımını sağlamak ve ilimizde yaygın olan hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düşük vasıflı arazilere sahip olan üreticilerimiz mutlaka İl ve İlçe Müdürlüğümüzle temasa geçmelidir. Bakanlığımızın sunduğu bu desteklemeden faydalanarak arazilerini ıslah etmeli, hem üretici hem ülke kazanmalıdır. 2014 yılından bu yana Kastamonu’da uygulanan ÇATAK projesi kapsamında kategorisine göre dekara 30-135 TL arasında destekleme ödemesi yapılmaktadır. Destekleme ödemeleri dekar başına yılda bir defa olmak üzere üç yıl süreyle gerçekleşmektedir” Desteklemelerin 2016 yılında Kastamonu’nun merkez ilçeye bağlı Karaçomak Baraj Havzasında ve Ağlı, Abana, Araç, Bozkurt, Çatalzeytin, İhsangazi, İnebolu, Küre, Taşköprü ve Tosya ilçelerinde uygulanacağını açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ÇATAK Projesi için desteklemelerden faydalanmak isteyen üreticilerin 9 Eylül 2016 tarihine kadar arazilerinin bağlı bulunduğu ilçe müdürlüklerine başvurması gerektiğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yurt dışında olan Katarlının dairesini basan su 6 esnafı mağdur etti

Bolu’da Katar uyruklu ev sahibi yurt dışında olduğu için 15 gündür müdahale edilemeyen evdeki su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Tavanlardan akan sular nedeniyle ürünleri zarar gören ve elektrik kontağı tehlikesi nedeniyle dükkanlarının elektriği kesilen esnaf, telefonla ulaştıkları ev sahibinin "Yurt dışındayım, gelemem" cevabı üzerine polise giderek şikayetçi oldu.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan apartmandaki bir dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Katar uyruklu bir kişiye ait dairede yaklaşık 15 gün önce su sızıntısı başladı. Ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle daireye müdahale edilemedi. Alt katta bulunan esnafın telefonla ulaştığı ev sahibi iddiaya göre, "Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam" dedi. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar yayıldı. Özellikle kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular, çok sayıda ürünü kullanılamaz hale getirdi. Merdiven yardımıyla dairenin içine bakıldığında evin içerisinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına akması üzerine esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ’a bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik gerekçesiyle apartmanın elektriğini tamamen kesti. Yaşanan olayın ardından 6 esnaf, karakola giderek şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin