Cam Teras'tan 7 Milyon 918 Bin TL Gelir Elde Edildi - Karabük Haber Postası
c213
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
02 Eylül, 2025 12:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Cam Teras’tan 7 Milyon 918 Bin TL Gelir Elde Edildi

UNESCO Miras Listesi’nde yer alan tarihi Safranbolu ilçesindeki 11 metre uzunluğunda ve 75 ton yüke dayanıklı Cam Terası, yılın bitmesine 4 ay kala toplam 123 bin kişi  ziyaret ederken, buradan elde edilen gelir 7 milyon 918 bin TL olarak açıklandı.

İl Genel Meclisi tarafından alınan kararlar doğrultusunda 2021 yılından bu yana kendi İl Özel İdaresi bünyesinde işletilen Cam Teras, turizm açısından il ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. İl  Genel Meclisi Ahmet Sözen, tesisin hem turizmi artırdığını hem de köylere hizmet götürmede önemli bir gelir kaynağı oluşturduğunu belirtti. Cam Teras’tan elde edilen bu gelirin  planlama ve koordinasyonun başarılı bir şekilde yürütülmesinin bir sonucu olarak değerlendiren Başkan Sözen,  turist sayısındaki artışın önümüzdeki yıllarda da devam etmesini hedeflediklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinde yurutulen sorusturmada gozaltina alinan 3 kisi serbest birakildi Euubdb2e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı.

Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

3 isim de serbest bırakıldı

il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin