Bolu’da yangın riskine karşı ormanlık alanlara giriş yasaklandı - Karabük Haber Postası
boluda yangin riskine karsi ormanlik alanlara giris yasaklandi qfuYE6RW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da yangın riskine karşı ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Bolu Valiliği, orman yangınları riskine karşı vilayet genelinde ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını açıkladı.

Bolu Valiliği, belirlenen orman ve tabiat parklarında yer ateşi yakılmaması kuralıyla denetimli piknik yapılabileceğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamaya nazaran, ormanlara giriş yasağı 1 Temmuz prestijiyle başlayacak ve 30 Eylül tarihine kadar sürecek. Orman ve tabiat parklarında, yer ateşi yakılmamak kaydıyla yalnızca 10.00-20.00 saatleri ortasında ocak, barbekü, mangal, piknik tüpü ve semaver kullanılabilecek. Öte yandan, Abant Ulusal Parkı’nda ise bu saatler ortasında yalnızca piknik tüpü kullanılabilecek. Orman ve tabiat parkları ile ormanlık yerlere yakın yerlerde orman yangınına sebep olabilecek havai fişek, dilek balonu vb. yanıcı hususlar de yasaklandı.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, “Belirtilen yerler ve şartlar dışındaki ormanlık alanlarda, her türlü ateşin yakılması, mangal, semaver, piknik tüpü, barbekü vb. kullanımı yasaktır” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida gelecegin teknolojileri konusuldu 9rVqXZhO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’da geleceğin teknolojileri konuşuldu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında öğrenciler, artırılmış, sanal ve karma gerçeklik teknolojileriyle tanıştı.

Zonguldak’ın Alaplı Karşıyaka Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Berk Üstün tarafından “Gerçeği Yeniden Tanımlamak: Artırılmış Karma Sanal Gerçeklik” başlıklı sunum yapıldı. Fen Bilimleri öğretmeni Vahit Uludağ’ın koordinatörlüğünde düzenlenen söyleşide, teknolojinin günümüzdeki kullanım alanları ve gelecekteki etkileri öğrencilere örneklerle anlatıldı.

Programa, İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Şube Müdürleri Yakup Keleş ve Yüksel Önder ile Okul Müdürü Ersan Atlıhan da katıldı. Etkinlikte konuşan İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, bu tür bilimsel çalışmaların öğrencilerin vizyonunu geliştirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Program sonunda katkı sunan öğretmen ve idarecilere teşekkür edildi.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’nin, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeye ve teknolojiye yönelik farkındalık oluşturmaya katkı sağlamaya devam ettiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin