blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da kaçak avcılıkla mücadele çalışmaları sürüyor

Bolu’da Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak avcılığın önlenmesi ve yaban hayatının korunması amacıyla avlak sahalarındaki denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP Bolu Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde biyoçeşitliliğin korunması ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması için av koruma ve kontrol faaliyetlerini sıklaştırdı. Ekipler, kaçak ve usulsüz avcılığın önüne geçebilmek amacıyla zorlu arazi şartlarına rağmen çalışmalarını 7 gün 24 saat esasına göre yürütüyor. Özellikle gece saatlerinde yapılan projektörlü avcılık gibi yasa dışı faaliyetleri engellemek için arazide devriye gezen ekipler, gündüz saatlerinde de belgeli avcıların kontrollerini gerçekleştiriyor.
Yaban hayvanlarının yaşam alanlarının korunması ve doğal dengenin bozulmamasının hedeflendiği denetimlerin, il genelinde kararlılıkla sürdürüleceği kaydedildi. Yetkililer, usulsüz avcılığa karşı mücadelenin aralıksız devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da zincirleme kaza: 3 yaralı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde üç aracın karıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı.
Kaza, saat 14.30 sıralarında Esentepe Mahallesi Şehit Ömer Halisdemir Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 55 AJL 839 plakalı otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle seyir halindeyken önce karşı yönden gelen 55 FU 661 plakalı otomobile, ardından aynı yönde ilerleyen 06 DM 6909 plakalı hafif ticari araca çarptı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri ile polis sevk edildi. Kazada yaralanan Sinan Gülhan, Suna Gülhan ve Muhittin Kaş, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Vezirköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.