blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Kasım, 2024 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da 30 bin fidanla yangınların yaraları sarılıyor

Bolu’da yaz aylarında çıkan orman yangınları sebebiyle küle dönen binlerce hektar alan içerisinde ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ dolayısıyla 30 bin adet fidan dikilerek yaralar sarılıyor.
Bolu tarihinin en büyük orman yangını olarak kayıtlara geçen Göynük yangınında 2 bin 500 hektardan fazla alan küle dönmüştü. Bekirfakılar köyündeki ormanlık alanda 15 Ağustos günü çıkan yangın, ekiplerin dik yamaçlardaki 72 saatlik zorlu mesaisi neticesinde 3 günde kontrol altına alındı. Derin yara bırakan yangının ardından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde yüzlerce kişiyle bölgede ağaçlandırma yapıldı. Yaklaşık 30 bin adet fidanın Bolu’nun çeşitli bölgelerine dikileceğini ifade eden Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, yangınların yaralarının sarıldığını ifade etti.

“Yaklaşık 30 bin adet fidan toprakla buluşturulacak”
30 bin adet fidanın Bolu’nun çeşitli bölgelerinde toprakla buluşturulacağını dile getiren Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, “Buradaki orman yangını Bolu tarihinin en büyük orman yangını idi. Yaklaşık 3 gün içerisinde kontrol altına alınmış ve kimsenin burnu kanamadan söndürülmüştü. Hep birlikte böylesine büyük bir yangını bertaraf etmiş olduk. Bolu’nun diğer ilçelerinde de fidan dikimimiz devam ediyor. Yaklaşık 30 bin adet fidan toprakla buluşturulacak. Hummalı bir çalışma var. Doğadaki yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samanlıkta işlenen cinayetle ilgili yargılama devam etti

Kastamonu’da samanlıkta balta ile öldürüldükten sonra çuvala koyup dereye atılan vatandaşın vefatıyla olayıyla ilgili sanıkların yargılanmasına devam edildi.
Olay, 17 Temmuz 2023 tarihinde Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı Ahlat köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, meskenden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun cenazesi, Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı grupları tarafından dere yatağında, çuval içerisinde bulundu. Takımlar, çuvalın izlerinin köyün yaklaşık 300 metre yakınındaki Behice Ç.’ye ilişkin konutun samanlığına kadar devam ettiğini tespit etti. Jandarma grupları, samanlıkta yaptıkları incelemede, 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun balta ile öldürüldükten sonra cesedinin çuvala koyulduğu ve sürüklenerek dereye atıldığını belirledi. Olayın akabinde gözaltına alınan Behice Ç. ile eşi Bayram Ç. ve oğlu Ümit Ç., isimli makamlarca tutuklandı.
Olayın akabinde şüpheliler hakkında "kasten öldürme" hatasından açılan dava, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşma salonunda tutuksuz yargılanan sanıklar Bayram Ç., Ümit Ç. ile maktulün yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Bakırköy Ruh ve Hudut Hastalıkları Hastanesine sevk edilen tutuklu sanık Behice Ç. ise duruşmaya katılamadı.
Duruşmada savunma yapan Bayram Ç. ile oğlu Ümit Ç. hatasız olduklarını söyleyerek, beraatlarını talep etti.
Behice Ç.’nin avukatı Hasret Çiftçi ise, müvekkilin taciz edilmek istendiği sırada baltayla kendisini savunduğunu ve bu sebeple en üst düzeyde tahrik kararlarının uygulanması gerekğini belirterek, "Olay yasal müdafaadır, bu farklı, birde tahrik indirimi verilmesi zaruridir. Müvekkilim, 2,5 yıldır cezaevindedir. Yargılamanın uzamasından kendisinin de bir kusuru ya da kabahati yoktur. Şu etapta kanıtlar toplanmıştır, kanıt karartma durumu, kaçma kuşkusu yoktur. Kendisi konut kadınıdır. Tüm bu konular göz önüne alınarak müvekkilimin isimli denetim kuralıyla tahliye edilmesini talep ederiz" dedi.
Mahkeme heyeti, Behice Ç.’nin İstanbul İsimli Tıp 4. İhtisas Konseyinde cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınmasını ve bu raporun dönüşünün beklenmesini kararlaştırarak, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin