Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BEUN’da “Bağımlılıkla Mücadele Stratejileri/Ailenin Rolü” paneli

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde, 2025 Aile Yılı kapsamında "Bağımlılıkla Gayret Stratejileri/Ailenin Rolü" başlıklı panel düzenlendi.
Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen panele BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Senato üyeleri, akademisyenler ve idari işçi ile öğrenciler katıldı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Yeşilay Derneği iş birliğinde düzenlenen panel, 2025 Aile Yılı kapsamında bağımlılıkla çaba stratejilerinde ailenin rolü üzerine üç farklı sunumla gerçekleştirildi.
BEUN İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Kısmı öğretim üyesi Doç. Dr. Filiz Akar "Ergenlerde Teknoloji Bağımlılığı ve Ailenin Rolü" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Dünyada ve Türkiye’de giderek artan teknoloji bağımlılığının çeşitli tıp ve görünümlerinden örnekler veren Akar, gerçekleştirilen son çalışmalar ve tutulan istatistikler üzerinden Türkiye’de giderek yükselen teknoloji bağımlılığının aile, akademi ve çeşitli kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışmalar gerçekleştirilerek üstesinden gelinmesi, alternatif tahlil yollarının uygulanması konusunda bir muhtaçlık olduğunu lisana getirdi. Gençlerin toplumsallaşma biçimlerinin toplumsal medya odaklı olmasının, bir yanıyla da asosyalliği beraberinde getirdiğini kelamlarına ekleyen Akar, erken yaştan itibaren teknoloji kullanım pratiklerinin eğitici bir perspektifle aileler tarafından çocuklarına kazandırılması gerektiğini belirterek sunumunu sonlandırdı.
TBM Eğitim Farmatörü Elvan Özdoğan Gürer "Bağımlılık ve Aile" başlıklı sunumunda, gençlerin çeşitli bağımlılık çeşitleriyle olan bağları üzerinden buna sebep olan etkenler ve aileye düşen rol üzerine istatistiki datalar de kullanarak transferde bulundu. Özdoğan Gürer ayrıyeten toplumsal medya ve internet kullanım pratikleri üzerinden yeni bağımlılık biçimlerinin geliştiğini, bu süreçte ailelere büyük roller düştüğünü tabir ederek çeşitli şimdiki istatistiklerden hareketle Türkiye’deki gençler üzerine gerçekleştirilen çalışmalardan örnekle, bağımlılıkla uğraşta aileye düşen rol ile gerçekleştirilebilecek adımları aktardı.
YEDAM Toplumsal Hizmet Uzmanı Buse Parıltı ise "Yeşilay Danışmanlık Merkezi" üzerine gerçekleştirdiği sunumda Yeşilay’ın faaliyetlerinden ve YEDAM olarak bağımlılık özelinde gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsetti. Bilgilendirici bir sunumda bulunan Parıltı, bağımlılık cinsleri ve örnekleri üzerinden aileyi merkeze alarak gerçekleştirilebilecek çaba ve tedbir yollarını aktardı. Işık ayrıyeten gençlere YEDAM’ın faaliyetlerinden bahsederek merkezlerde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ve hobi imkanları ile bağımlılıkla çabada erken teşhis ve tedbirler konusunda faydalanabilecekleri imkanları da tanıttı.
Panel sonunda BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, sunum gerçekleştiren konuklara teşekkür evrakı takdiminde bulundu. Prof. Dr. Servet Karasu "2025 Aile Yılı kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirmenin yanında çok sayıda yeni aktifliğin de planlamasına çalıştıklarından bahsederek BEUN olarak her alanda gösterilen çalışma ve elde edilen muvaffakiyetlerin yanında Üniversitenin toplumsal sorumluluk ve çıktılar bağlamında da faaliyetler göstermeye gayret gösterdiğini, bugün gerçekleştirilen "Bağımlılıkla Çaba Stratejileri/Ailenin Rolü" başlıklı ortak iş birliğiyle düzenlenen panelin de bunlardan biri olduğunu söz etti. Giderek tesiri artan çeşitli bağımlılık çeşitleriyle ilgili olarak bu panelin bilhassa öğrenciler açısından büyük kazanımlar sağlayacağına inandığını kelamlarına ekleyen Prof. Dr. Karasu, etkinliğin düzenlenmesi için dayanak ve teşviklerini sunan başta BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, Yeşilay Derneğine, panelistlere ve tüm öğrencilere teşekkürlerini sundu.
2025 Aile Yılı kapsamında gerçekleştirilen "Bağımlılıkla Uğraş Stratejileri/Ailenin Rolü" başlıklı panel, günün anısına binaen çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da Nisan karı: Ekipler yollarda teyakkuza geçti

Çorum’da kar yağışı tesirli olmaya başladı. Karayolları takımları tarafından kar yağışının tesirli olduğu yolda küreme çalışması başlatıldı.
Meteorolojinin soğuk hava iddiasında bulunduğu Çorum’da hava sıcaklığının düşmesinin akabinde kar yağışı tesirli olmaya başladı. Vilayet merkezinde de yağan kar yağışı yüksek rakımlı bölgeleri beyaza bürüdü. Kar yağışı ile birlikte Çorum Belediyesi, Vilayet Özel Yönetimi ve Karayolları grupları teyakkuza geçti. Gruplar akşam saatleri itibariyle başlayan kar yağışının tesirli olduğu bölgelerde tuzlama ve küreme çalışması yürütüyor. Kar yağışı sebebiyle Çorum-Samsun karayolunda şoförler suratlarını düşürerek ilerliyor.
Çorum-Samsun karayolunda seyir halinde olan şoförlerden Eren Atalay, "Şu anda Nisan ayının ortalarındayız. Birinci sefer bu türlü bir kar yağışı ile karşılaşıyoruz. Şu an Çorum-Samsun karayolu ortasındayım ve ağır bir kar yağışı ile karşı karşıyayız. Bu aylarda hiç beklemediğimiz şeylerden bir tanesi kar yağmasıydı. Çok telaşlıyız, seyahatte da zorluk çekiyoruz. Buradan trafikteki bütün araç sahiplerine, sürücülere, tır sürücülerimize ve taksilere dikkatli olmalarını, inşallah hiçbir kaza bela olmadan seyahatlerini geçirmelerini diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.