Karabük Postası tarafından
15 Aralık, 2023 11:54 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Belediye Su Kardeşliği Etkinliği düzenlendi

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen “Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği Etkinliği”ne katıldı. Etkinlikte, Belediye Su Kardeşliği uygulamasına dahil edilen 18 belediye arasında imzalanan protokol çerçevesinde Manisa ile Amasya ve Karabük kardeş şehir oldu.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Ankara’da düzenlenen “Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği Etkinliği”ne katılarak Manisa’yı temsil etti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz, Belediye Başkanları ve çeşitli illerin temsilcilerinin yer aldığı toplantıya Manisa’dan MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Fehmi Özcan katıldı. Toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hem afetlerle mücadele edilmesi hem de taşkın ve sel sularının değerlendirilmesinin önemine işaret ederek, “Sel ve taşkınlar, afete dönüşmeden kurak dönemler için su kaynağı oluşturabilir" ifadesini kullandı. blank Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın konuşmasının ardından katılımcılara bir sunum yapan MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Manisa’da su kayıp kaçaklarla mücadele konusunda yürüttükleri rehabilitasyon çalışmaları hakkında teknik bilgiler verdi. Sunumun ardından Bakan Yumaklı’nın eşliğinde Belediye Su Kardeşliği uygulamasına dahil edilen 18 belediye arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokolün akabinde Manisa ile Amasya ve Karabük arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. 3 şehrin su kardeşliği protokolü Amasya Belediye Başkanı Bayram Çelik, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kartal ve MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer arasında imzalandı. blank  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Haziran, 2025 08:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

20 bin nüfuslu ilçeden Türkiye’ye forma üretiyorlar

Zonguldak’ın 20 bin nüfuslu Gökçebey ilçesinde faaliyet gösteren bir dokuma atölyesinde üretilen spor formaları ve okul kıyafetleri, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin farklı vilayetlerindeki okul ve kulüplere gönderiliyor. İlçede kurulan üretim ağı, hem yerelde istihdam oluşturdu hem de küçük bir yerleşim yerinden ulusal ölçekte satış yapılabileceğini gösterdi.
Yaklaşık 25 yıldır dokuma dalında yer alan işletme, bilhassa spor giysi alanında üretimini sürdürüyor. Futbol, voleybol, hentbol ve basketbol branşlarına özel formaların yanı sıra okul kıyafetleri de sipariş üzerine dikiliyor. Eserler Türkiye’nin farklı bölgelerine gönderilerek direkt kullanıcıya ulaştırılıyor.
Atölye yetkilisi İrfan Demir, "İstanbul’un birçok ilçesiyle, İzmir ve Batı Karadeniz’in büyük kısmına tertipli olarak üretim yapıyoruz. Kaliteden taviz vermeden, uygun fiyatla hizmet vererek daldaki yerimizi muhafazaya çalışıyoruz. Elliden fazla çeşit üretim yapabiliyoruz. Her çeşit forma üretebiliyoruz. Eşofman, yağmurluk üzere farklı çeşit eserler de üretebiliyoruz. Tıpkı vakitte birçok kişinin konutuna katkı sunmasına vesile oluyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin