Bayram Tatilinin Gözdesi  Safranbolu Oldu - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İmsaka son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Temmuz, 2016 14:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Bayram Tatilinin Gözdesi  Safranbolu Oldu

 

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde yer alan ve “En İyi Korunan 20 Kent” arasında bulunan Safranbolu’ya 9 günlük bayram tatili dolayısıyla ilgi yoğun oldu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy yaptığı açıklamada, tatil süresince otel ve konakların yüzde yüz dolduğunu ve ilçeyi 150 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.
İlçeye gelenlerin buradan mutlu ayrıldığını ifade eden Aksoy, “Safranbolu tarihi dokusuyla, Anadolu’nun en ulaşabilir noktalarından birisi olduğu için bayram boyunca turist akına uğradı. Tatil süresince ufak tefek de olsa trafik sıkıntıları yaşandı. Ama her şeye rağmen Safranbolu’ya gelen bütün misafirlerimiz tatilden keyif aldılar.” diye konuştu.

Safranbolu’nun Anadolu’nun özeti olduğunu aktaran Başkan Aksoy, “Osmanlı döneminden kalma evleri, konakları, camileri, hanları, hamamları, köprüleri ve çeşmeleriyle Safranbolu insanlara huzur ve keyif veren bir yer. Buraya gelen misafirlerimizi burada alışık olmadıkları bir sistemin içerisinde, Anadolu’nun yaşayan tarihi olan Safranbolu’da ağırlamanın onurunu yaşadık.” değerlendirmesinde bulundu.

Aksoy, bu bayram önceki bayramlara göre yoğunluğun çok fazla olduğunu, bütün otellerin yüzde yüz dolulukla çalıştıklarını ifade ederken; “ Turizm mekânlarımız dolu. Özellikle tarihi çarşı bölgesinde yaşanan park sıkıntısını çözmek ve bu bölgeyi araçlardan arındırmak için yürüttüğümüz Hasan Dede Projesinin ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha bu vesile ile görmüş olduk. Otellerdeki, iş yerlerindeki doluluk oranımıza ve araç sayılarına baktığımızda 100 binin üzerinde insanımızın tatil boyunca Safranbolu’ya giriş çıkış yaptığını rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.
Safranbolu Ramazan Bayramında yerel ve ulusal meydanında ilgi odağı oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda otomobil takla atti 3 yarali TpyMbRqy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da otomobil takla attı: 3 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde otomobilin refüjdeki aydınlatma direğine çarparak takla atması neticesinde meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, Çorum-Alaca karayolu 32. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alaca istikametinde seyir halinde olan Orhan A. idaresindeki 19 KF 350 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarptıktan sonra takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Burakcan A. ve Ramazan A. otomobilde sıkışarak yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan sürücü, Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin