Haber Merkezi tarafından
06 Şubat, 2025 00:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Çetinkaya’dan 6 Şubat Depreminin 2. Yıl Dönümü Mesajı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen büyük depremin ikinci yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Başkan Çetinkaya, mesajında depremde hayatını kaybeden vatandaşları anarken, milletimizin gösterdiği dayanışma ve birlik ruhuna dikkat çekti. Başkan Çetinkaya, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"6 Şubat 2023’te yaşanan ve ülkemizi derinden sarsan büyük felaketin üzerinden iki yıl geçti. Binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz bu elim olayın acısını yüreğimizde hissetmeye devam ediyoruz. Depremde yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabır diliyorum.

Depremin ardından devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hızla harekete geçmiş, tüm kurumlarıyla sahada yer alarak yaraları sarmak için büyük bir çaba göstermiştir. Ülkemizin dört bir yanından uzanan yardım eli ve sergilenen dayanışma, milletimizin birlik ve beraberlik içinde her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğinin en güzel göstergesi olmuştur.

Bu büyük afet, bizlere doğal afetlere karşı daha hazırlıklı ve bilinçli olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır. 6 Şubat depreminin yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, böyle acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum. Devletimiz güçlüdür, milletimizle omuz omuza vererek her türlü felaketin üstesinden gelmeye devam edecektir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.”

Başkan Çetinkaya, depremin ardından devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini vurgularken, halkın gösterdiği fedakârlık ve dayanışma sayesinde bu zor günlerin birlikte aşılabildiğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İlyas Erbay tarafından
27 Temmuz, 2025 13:11 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BİR ÜLKE İÇİN EN TEHLİKELİSİ !

Bir ülke için en tehlikelisi hedef kitlesi yığın olan yönetimlerdir!
Olayları analiz edebilen, yanlışın ortağı olmayı reddeden, hesap sorabilen, farkındalığı yüksek, eğitimli ve bilinçli bir toplum bu tür yönetimlerin işine gelmez. Onlar varlıklarını sürdürebilmek için, kendilerine kayıtsız, şartsız biat eden yığınlar yaratmaya çaba gösterirler.

Floransalı düşünür, İtalyan Rönesans hareketinin en önemli figürlerinden
Niccolò Machiavelli, toplum ve yığın'ı şöyle tanımlıyor;
"İnsan aklı kadar görür.
Soru sormayan, sorgulamayan, araştırmayan insan manipüle edilebilir bir karakterdedir.
Cahilde, kendini geliştirmeyen sığ insanlarda; alt beyin ve vahşi dürtüler baskındır.
İnsan yığınları yalancıya kızmaz.
Kendiside yalancıdır da ondan.
İnsan yığınları yoksula kızar. "Aptallığından" der.
"Yığın", "toplum" değildir.
Yığın, otoriteye itaat ederek hareket eder. Yığın'ı etkilemek, manipüle etmek, yönlendirmek daha kolaydır."

Bilinçli toplum; Farkındalığı yüksek, olayları analiz edebilen, yanlışa tepki veren, nereye gittiğini düşünen, yanlışın ortağı olmayı reddeden, hesap sorabilen, yaşamı kendi iradesiyle yönlendirebilme yetisine sahip, kişisel sorumluluğunun farkında olan insanlardan meydana gelir..
Toplumsal bilinç, yüksek insani değerlere sahip olmayı gerektirir. Okuyan, araştıran, sorgulayan, analitik düşünebilen insanlar, bilinçli toplumun değerli bireyleridir.

Kişisel değerler; karşılıklı ilişkilerde doğrudan veya dolaylı olarak ortaya çıkan sevgi, dürüst olma, bağlılık, saygı, nezaket, adil olma, açık düşünebilme, kontroller kurabilme, empati yapabilme ve farkındalık gibi kavramlar bütünüdür. Tüm bunlar, uyumlu ve huzurlu yaşamın olmazsa olmazlarıdır. Üstün İnsani değerler; yaşamı güzelleştirir ve hayatı anlamlı kılar.

Siyasetin, siyasetçinin sık sık başvurduğu; algı yönetimi, gündem değiştirme, yönlendirme gibi yöntemler Yığınlar üzerinde etkili olur.
Toplum ise, bilinçli bireylerden oluştuğu için, araştırır, sorgular, örgütlenir. Ülkesi ve geleceği sözkonusu olduğunda daha cesaretlidir.Siyasetçinin oyuncağı olmaz.
Bilinçli bireylerden oluşan toplumlar asla bu tür tuzaklara düşmezler. Bilinçli toplumları, manipüle edemezsin, güdemezsin!

Toplum ile yığını birbirinden ayıran faktörlerden biri de eğitimdir. Yığınlar, çoğunlukla eğitimsiz, cahil insan topluluklarıdır. Okuyan, araştıran, sorgulayan insanı kolay kolay kandıramazsınız. Hedef kitlesi yığın olan siyasi oluşumlar bu yüzden eğitimli insanlardan, bilinçli toplumlardan hazetmezler.
Tercihi yığın olan yönetimler; ülkesini ve insanını düşünmez!
Onlar için önemli olan kendi ikballeridir!

Şimdi şu soruyu kendi kendimize soralım. Toplum muyuz?
Yığın mıyız?

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.