blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Aralık, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

BARÜ bölgenin en büyük kariyer fuarında yerini aldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) paydaşı olduğu ve gençleri iş dünyasıyla buluşturan ‘Batı Karadeniz Meslek Fuarı’ kapsamında kurduğu stantla ağır ilgi gördü.
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) paydaşları ortasında olduğu bölgenin en büyük meslek fuarı olan ‘Batı Karadeniz Meslek Fuarı (BATIKAF) Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının uyumunda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) mesken sahipliğinde 16-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. "Yetenek Her Yerde" sloganıyla alanında öncü yüzlerce firmanın iştirakiyle düzenlenen fuarda, BARÜ’de kurduğu standıyla iştirakçiler tarafından ağır ilgi gördü.
150’den fazla bilimsel aktiflik ve atölye çalışmasına konut sahipliği yapan BATIKAF’24 iki gün boyunca üniversite öğrencileri ve mezunları olmak üzere gençleri iş dünyasının önde gelen isimleri ve firmalarıyla buluşturdu. Gençlere istihdam fırsatı, firmalara ise nitelikli iş gücü imkânı sunan fuar kapsamında BARÜ Meslek Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ziyaretçilere meslek danışmanlığı konusunda bilgiler aktarıldı.
Ayrıca BARÜ standını Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Lideri Doç. Dr. Salim Atay başta olmak üzere kurumdan yetkililer ile birlikte farklı kurum ve kuruluşlardan yöneticiler de ziyaret etti.
BARÜ standında gençler ile bir ortaya gelen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun da yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri, bilimsel araştırmalar, ulusal ve milletlerarası muvaffakiyetler, bölgesel kalkınma odaklı projeler ve sosyal-kültürel imkânlar başta olmak üzere birçok bahiste bilgi paylaşımında bulundu.
Bölgesinin istihdam ve meslek fırsatlarını canlandırmak gayesi ile yapılan fuarın ehemmiyetine dikkat çeken BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “Ülkemizde farklı kesimlerden firmalar ile kamu kurum ve kuruluşlarının da yer aldığı fuarı, öğrenci-sektör buluşması ismine kıymetli bir adım olarak görüyorum. Bölgesel kalkınmanın sağlanmasında değerli rol üstlenen Üniversitemiz de, ülkemizin gereksinim duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi noktasında nitelikli çalışmalarına devam etmektedir. Bu noktada gençlerimizi âlâ bir gelecek için teşvik eden teşebbüsleri münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Liderimiz Sayın Salim Atay’a, ev sahipliği münasebetiyle Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mustafa Alişarlı’ya, değerli rektörlerimiz ile tüm paydaş kurum ve kuruluşlarından yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

’Sahte avukat’ dolandırıcılığı davasında sanığa 5 ay hapis cezası

Kastamonu’da bir vatandaşın kendisini avukat olarak tanıtan kişilerce dolandırılmasıyla ilgili yargılanan şahıs, 5 ay hapis cezası ile 20 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Olay, 2025 yılında Kastamonu’da il merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet D., kendisini avukat olarak tanıtan ve ‘icradan takipli dosyanız var’ diyen şahıs tarafından 8 bin 20 TL dolandırıldı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ahmet D., karakola giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine S.Ş. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı.
Tutuksuz yargılanan sanık S.Ş. yaptığı savunmada, "Asıl suçlu M.D.’dir. Tüm paraları o aldı. Ben kendisini tanımam. M.D., kendisini bana Hakan olarak tanıttı. M.D. hakkında şikayette bulundum ama yurtdışında yaşadığı için işlem yapılmadı. Ben de bunun üzerine mağdurun 8 bin 20 TL olan zararını yaklaşık 1 ay önce ödedim. Dekontunu da mahkemenize gönderdim. Ben bu dolandırıcılık olayında hesabımın bu işlerde kullanılacağını bilmiyordum. Bu şekilde mağdur olan, dolandırılan başkaları da var. Şu anda sigortalı bir işe girdim. Diğer mağdurların zararlarını da gidermeye çalışacağım. Ben de bu olayda mağdurum, bir cahillik yaptık, onun cezasını çekiyoruz. Beraatımı talep ederim" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan S.Ş.’yi ‘dolandırıcılık’ suçundan 5 ay hapis ve 20 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık S.Ş.’nin cezası, 5 yıl denetimli serbestliği tabi tutulmak üzere ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin