blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Aralık, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BARÜ bölgenin en büyük kariyer fuarında yerini aldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) paydaşı olduğu ve gençleri iş dünyasıyla buluşturan ‘Batı Karadeniz Meslek Fuarı’ kapsamında kurduğu stantla ağır ilgi gördü.
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) paydaşları ortasında olduğu bölgenin en büyük meslek fuarı olan ‘Batı Karadeniz Meslek Fuarı (BATIKAF) Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının uyumunda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) mesken sahipliğinde 16-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. "Yetenek Her Yerde" sloganıyla alanında öncü yüzlerce firmanın iştirakiyle düzenlenen fuarda, BARÜ’de kurduğu standıyla iştirakçiler tarafından ağır ilgi gördü.
150’den fazla bilimsel aktiflik ve atölye çalışmasına konut sahipliği yapan BATIKAF’24 iki gün boyunca üniversite öğrencileri ve mezunları olmak üzere gençleri iş dünyasının önde gelen isimleri ve firmalarıyla buluşturdu. Gençlere istihdam fırsatı, firmalara ise nitelikli iş gücü imkânı sunan fuar kapsamında BARÜ Meslek Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ziyaretçilere meslek danışmanlığı konusunda bilgiler aktarıldı.
Ayrıca BARÜ standını Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Lideri Doç. Dr. Salim Atay başta olmak üzere kurumdan yetkililer ile birlikte farklı kurum ve kuruluşlardan yöneticiler de ziyaret etti.
BARÜ standında gençler ile bir ortaya gelen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun da yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri, bilimsel araştırmalar, ulusal ve milletlerarası muvaffakiyetler, bölgesel kalkınma odaklı projeler ve sosyal-kültürel imkânlar başta olmak üzere birçok bahiste bilgi paylaşımında bulundu.
Bölgesinin istihdam ve meslek fırsatlarını canlandırmak gayesi ile yapılan fuarın ehemmiyetine dikkat çeken BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “Ülkemizde farklı kesimlerden firmalar ile kamu kurum ve kuruluşlarının da yer aldığı fuarı, öğrenci-sektör buluşması ismine kıymetli bir adım olarak görüyorum. Bölgesel kalkınmanın sağlanmasında değerli rol üstlenen Üniversitemiz de, ülkemizin gereksinim duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi noktasında nitelikli çalışmalarına devam etmektedir. Bu noktada gençlerimizi âlâ bir gelecek için teşvik eden teşebbüsleri münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Liderimiz Sayın Salim Atay’a, ev sahipliği münasebetiyle Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mustafa Alişarlı’ya, değerli rektörlerimiz ile tüm paydaş kurum ve kuruluşlarından yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Haziran, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Elektrikli çay kesme motorları çıkınca çay makasları tarih olmaya başladı

Elektrikli çay motorlarının çıkmasıyla talebi azalan çay makaslarının tamiri ve bakımında hatırı sayılır düşüş yaşandı.
Elektrikli çay motorlarının günümüzde süratle yaygınlaşmasıyla birlikte çay makası satışında ve tamirlerinde düşüş yaşandı. Yavaş yavaş tarih olmaya başlayan çay makasları ilerleyen günlerde tercih edilmezse tamirciliği de unutulmaya yüz tutan bir meslek olacak. Hal böyleyken kimi tamirciler yerinde saymak yerine kendisini güncelledi ve makinelerin tamirlerine ağırlaştı. Çay makineleri üreticiler açısından kolaylık sağlasa da rutin bir bakım isteyen kesimlerden oluşuyor. Yağlaması, bilenmesi, elektrik sisteminin denetimi üzere birçok rutin bakım ortaya çıkınca makas tamircileri işi çay kesme motoru tamirciliğine döndürdü.

"Çay makası satışında ortalama yüzde 50 gerileme"
Çay makası satışı ve tamirinde yarıya yarıya bir düşüş olduğunu tabir eden Doğan Baraner "Şu anda hem tamir hem çay makası satışında ortalama yüzde 50 gerileme var. Artık tekrar makas tamiri için geliniyor fakat eskisi üzere değil. Biraz daha çay motoruna yöneldiği için vatandaş motorun bileme üzere muhtaçlıkları olduğu için onları yapmaya başladık. Mikron ayarlı bileme ayarı yapıyoruz artık. Teknolojiye ayak uydurmadığı, yıllardır makas bir güncelleme almadığı için vatandaşta ister istemez personel külfetinden ötürü çay motoruna geçmeye başladı. Bizde şu anda motorun bilemesi olsun, bakımı olsun oradan devam ediyoruz. Biz mikron ayarlı bilemeler yapıyoruz. Bunu yapmayanlar biraz bu işten yavaş yavaş çıkmaya başlayacak. Yevmiye badiresi var, şu anda makas yevmiyesi 3 bin lira civarı diyorlar. Hem yevmiye problemi hem personel ezası olduğu için vatandaş daha çok hem işi kolaylaşması açısından hem de maddi açıdan elektrikli çay kesme motoruna döndü diyebiliriz" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin