Karabük, Zonguldak ve Bartın illerini kapsayan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) onuncu Kalkınma Kurulu toplantısı yapıldı. Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’ndaki toplantı, Üniversite tarafından hazırlanan “Biz Karabük Üniversiteliler Türkiye için Söyledik” ve “İşte Budur Farkımız Bizim” videolarının izlenmesinin ardından, saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunması ile başladı.
Bartın Üniversitesi Rektörü ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kaplan’ın Divan Başkanlığını yaptığı onuncu Kalkınma Kurulu Toplantısına; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük, Bartın ve Zonguldak illeri Kalkınma Kurulu Üyeleri katıldı.
Başkanlık Divanının oluşturulması ve toplantı yeter sayısının belirlenmesinin ardından başlayan Kalkınma Kurulu Toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel; “Bugün onuncu Kalkınma Kurulu Toplantısını gerçekleştirecek olan Kalkınma Kurulumuz, Ajansımızın danışma organı niteliğinde olup toplantılarında konuşulanlar ve alınan kararlar Yönetim Kurulu ve Genel Sekterliğin çalışmaları açısından yol gösterici bir niteliğe sahiptir. Kalkınma Ajansları tarafından sağlanan mali ve teknik destekler kurumun sahip olduğu en önemli araçlardan biri konumundadır. Toplantı için dağıtılan kitapçıklarda Ajansımızın geçtiğimiz yıllarda hangi projelere mali destek verdiği görülmektedir.” diyerek BAKKA tarafından ilk kez 2014 yılında uygulamaya konulan Güdümlü Projeler, 2013-2014 yılları arasında uygulanan programlar, Mali Destek Programları, 2013 yılında tamamlanan projelerden örnekler, Ajansın bundan sonra yapacağı faaliyetler hakkında Kalkınma Kurulu Üyelerine bilgiler verdi.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) onuncu Kalkınma Kurulu Toplantısına ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Bundan önceki Kalkınma Kurulu Başkanlığını şahsım yürütmekteydi. Birlikte çok güzel kararlar aldık. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının Yönlendirilmesinde ve önceliklerin belirlenmesinde birlikte kararlar aldık. Ben tekrardan hepinize hoş geldiniz demek istiyorum. Bugün ki toplantının hayırlara vesile olmasını temenni eder ve hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Soma Maden faciasında hayatını kaybeden madencilere rahmet ve ailelerine başsağlığı, yaralı olan madencilere acil şifalar dileyen Bartın Üniversitesi Rektörü ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise yaptığı konuşmada, “Maalesef toplumlar, insanlık bu tür felaketlerle yüz yüze gelebiliyor. Ama bize düşün, bilimi, aklı ve bunların rehberliğini birleştirmek, bu konuda üzerimize düşen görevleri yerlerine getirmek ve tedbirlerini almak. Esasında burada bulunmamızın nedenlerinde biriside budur. Yani ülkemizin kalkınmasına bölgesel ölçekli başlayarak katkıda bulunmak, burada kendi alanlarında yüksek bir birikimi, tecrübeyi temsil eden ülkemizin değerli zihinlerini ve çalışanlarını bir araya getirmek ve onların birikimlerinden yararlanmak. Bunun çok güzel bir örneğini az önce gördük. Değerli meslektaşımız, kardeşimiz Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’dan her zaman gıpta ile söz ediyoruz. Karabük Üniversitesi’nde hakikaten çok güzel örnekler ortaya koyuyor, çok yüksek bir gayret ile çalışıyor. Farkındalığı ortaya koyma noktasında çok güzel mesajlar veriyor. Şunu içtenlikle ifade etmeliyim ki ülkemizin neresinde bir başarı elde edilmiş olursa olsun, kim elde etmiş olursa olsun ülkemiz adına bir kazançtır. Biz onunla kıvanç duyarız, asla haset etmeyiz ama gıpta ederiz, ona özeniriz ve ona ulaşmak isteriz. Bu bakımdan üniversitemiz şuanda Anadolu’da sesiz bir destan yazmaktadırlar. Şuanda kimse farkında değil ama on yıl içerisinde yeni kurulan üniversitelerin Türk üniversite sistemi içerisinde nasıl bir hareket getirdiği, yaptıkları, bilimsel zihniyetin geliştirilmesi ve değiştirilmesi noktasında nasıl bir fonksiyon yürütecekleri görülecektir.” diyerek Batı Kalkınma Ajansı gibi bölgesel kalkınma ajanslarının faaliyetlerinden ve faydaları hakkında bilgiler verdi.
Açılış konuşmalarının ardından BAKKA Stratejik Birim Başkanı Mehmet Çetinkaya 2013 Yılı Ajans Faaliyet Raporunu ve Kalkınma Kurulunun Görev ve Yetkileri ile DDK Raporu hakkında Kalkınma Kurulu Üyelerine sunarken, BAKKA Program Yönetimi Birimi Uzmanı Merve Yollar, Ajansın 2014 Yılı Mali ve Teknik Destek Programları, İNOMER Başkanı ve CEO’su Şirin Elçi Bölgesel Ar-Ge ve Yenilik Stratejileri Çalışması hakkında kurulu bilgilendirdiler.
Sunumların ardından bir sonraki BAKKA Kalkınma Kurulu Toplantısının tarih ve gündemi oylama ile belirlenirken, Kurul Üyelerinin görüş ve önerileri alındı.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)’nın onuncu Kalkınma Kurulu Toplantısı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.